Periaate on simppeli:
* Asettele pisteet taustataivaan alueelle, missä ei ole mitään jälkeäkään DS-kohteista, joita kuvaat.
* Yleensä pelaan itse tuolla liitekuvaan merkityllä toleranssilla ja generate -napilla, jotta saan perussetin pisteitä kuvaan.
* Pisteiden tulee asettua tasaisesti kaikkialle, missä on taustataivasta (tarkista yksittäiset pistesijainnit, jottei pisteen alle jää tähtiä, ks. näytekuvan suurennusta).
* Poista pisteet siltä alueelta, missä tiedät olevan itse deep sky -kohdetta tai sen reuna-alueita.
* Aseta
Correction kohtaan
Subtract ja aja työkalua muutamaan kertaan eri pistemäärillä ja pistesijainneilla.
* Saat jokaisesta DBE-ajosta kaksi kuvaa, joista tähtikentästä tarkistat taustan tasaisuuden ja ds-kohteen muuttumattomuuden (käytä automaattivenytystä näihin kuviin).
* Taustataivas-kuvasta näet DBE:n suorittaman korjauksen (jos on kovin läikikästä korjausta, niin korjaa pisteiden määrää tai sijoittelua siten, että ne ovat tasaisesti taustaivaan päällä). Tuollainen tumma/vaalea läikkä taustakorjauskuvaan tulee esim. silloin kun automaatti on sijoittanut pisteen tähden halon päälle -> siirrä tuo piste sivummalle ja kokeile uudelleen DBE:n ajamista. Pyri tasaiseen korjaukseen!
* Kokeile kunnes olet tyytyväinen korjaukseen, tallenna DBE työpöydälle, niin voit käyttää samaa settiä myös RGB kanaviin, jos tuo oli tehty luminanssiin

Liitteessä hätäisesti tehdyt DBE-ajot NGC 1931:n L-pinolleni.