Aloittelijan kysymyksiä ccd-kuvauksesta

Aloittaja J Piira, 22.10.2016, 07:24:13

« edellinen - seuraava »

J Piira

#165
Vähän aikaa pääsi tänään testaamaan kalustoa hämärän tultua. Oli näköjään tuolla Cartes du Cielissä aikana system time (UT) joka  kai sotki tuota goto-hakua. En ennen pilvien tuloa ehtinyt testata uudestaan.
En tiedä onko noissa valikoissa vielä jotain väärää?
- Jukka -

J Piira

Tuo goto-ongelma näyttäisi liittyvän jotenkin tuohon minulle mystiseen meridia flip asiaan. Cartes du cliessä synkronoi jalustan ja slev toiminto toimii oikein kun kohde johon mennään on etelän meridiaanin oikealla puolella kartassa, mutta jos pitäisi ylittää tuo meridiaani, niin lähtee väärään suuntaan. Toimii oikein jos tuonne  laittaa tätän force flipped go to, siirron jälkeen poistaa tuon täpän? En ole oikein löytänyt mitä asetuksissa pitäisi muuttaa. Onko noilla limiteillä jotain tekemistä asian kanssa?
- Jukka -

J Piira

Tässä ketjussa muutama vuosi sitten ihmettelin Atik 383L+:lla lyhyellä valotusajalla otettuja yhdestä nurkasta selvästi vähemmin valottuneita flattikuvia. Ostin nyt Lacerta FBC Flat Box Controllerin  ja testailin sen toimintaa APT:n kanssa. Kuvassa Flatit on otettu samalla valotusajalla 0.7s toisessa on asetettu viiveeksi 1 ms ja toisessa 900 ms. Tuossa yhden ms:n kuvassa suljin jää selvästi valotuksen eteen.  Tuolla kuvan oton viiveellä sulkimen valotukseen vaikutuksen saa eliminoitua ja ja tuolla APT:n CCD Flats Aid:lla nuo flattien valotukset eri suotimille saa helposti selville.
- Jukka -