DeepSkyStacker

Aloittaja Uppo, 06.08.2006, 18:09:19

« edellinen - seuraava »

frodo

Olikos noissa kuvissa muuta häikkää, muuta kun, että on otettu jpeg:n, ja flatti on otettu myöhemmin kuin itse kuvaustapahtuma?
Olikos siinä flatissa jotain, mitä minun pitäisi tietää :grin:

nimim. : epätietoinen ei enää espoossa :)

Lauri Kangas

Lightissa ja flätissä ei näytä olevan paljon vikaa. En käsitä miten noista voi syntyä tuollainen lopputulos. Onko ilmiö toistettavissa? Tietysti flättien kuvaaminen puoli vuotta myöhässä on vähän riskaabelia, mutta rajansa kaikella.

frodo

Hmm..pitäs kokeilla mitä tulee ulos maximdl :stä tai iris :stä.  Kun olen meinaan huomannu, että tämä dss ei aina toimi ihan odotetusti, vaikka todella hyvä pinoamisohjelma onkin.

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 16.09.2009, 17:22:52
PhotoShop CS4 valittaa muistin loppumisesta, jos avattavan TIF:n koko on yli 70-80 MB (ks. kuva). DSS tuottaa tällaisia kuvia jo hiukankin suuremmilla digijärkkäri-kuvilla, joten mikä avuksi PhotoShopin valitteluun?
Koneessa on nyt 32-bit Vista Business (itse asennettu OEM, SP2) ja 4 GB muistia, josta bootissa on vapaana 3072 MB BIOS-ilmoitusten perusteella.

Vanha viesti, mutta vasta nyt (Windows 7 Pro ja 64bit) + PhotoShop CS4 yhdistelmä suostui avaamaan näitä yli 80 MB TIF-tiedostoja, joissa on 32-bit/ch värisyvyys! :cheesy:
Kiertotie Adoben PS CS4:n nikotteluun löytyi DeepSky Stackerista, jossa väännetään tallennusasetuksiin 32-bit/ch - rational tallennusmuodoksi. Vaihtoehtoinen 32-bit/ch - integer tallennusmuoto saa aikaan Photariin tuon yllä kuvatun virheen, jossa muisti on muka lopussa. Aihetta on sivuttu tässä ketjussa Adoben foorumilla.

Nyt pitäisi enää löytää keino, jolla kuorman alle jumiutuneen & osittain korrutoituneen PhotoShopin saa lukemaan tiedostojen metadataa loppuun saakka, sillä nyt tuon totaali-kaatumisen jälkeen en pääse ollenkaan tuonne File Info... toimintoon. Tässä tulee ruudulle tyhjä ikkuna, jonka kokoa saa muutettua ja joka lähtee ESC:illä pois ruudulta (ilman toivottua toimintoa/mahdollisuutta meta-tietojen syöttöön :angry:). Edelliskerralla vastaavasta jumista selvisi, kun asensi CS4:n uudelleen, mutta kai tähän löytyy jokin fiksumpikin tapa...
- Timo Inkinen

rintape

Viikonloppuna pyörittelin maaliskuisia kuvia orionin sumusta. Kuvatessa EOS 7D tallensi sekä jpegit, että rawit. Ohessa näytteet molemmista. RAW pino on leikkaustyökalulla napattu suoraan ruudulta pinoamisen jälkeen. Jpeg pinoa innostuin käsittelemään kun näytti niin hyvältä, en muistanut ottaa raakapinosta näytettä. Joka tapauksessa ero pinoissa oli melkein noin valtava. Saako noista raweista sitten jollain toisella ohjelmalla enempi irti pinoamisen jälkeen? Ainakaan mun DSS versiossa ei ole 7D:tä kameravalikossa. Siinäkö vika? Kun kerran rawit on niin paljon parempi lähtökohta, niin näistä pitäisi saada aika hyvän kuvan aikaiseksi kun jpegitkin tekee noin kivaa jälkeä.

Mutta tuo raw pino näyttää niin kovin surkealta lähtökohdalta.

Petri
Petri Rintala, Espoo
Panasonic DMC-GX8
Draco 80/500 APO
Celestron CGEM
QHY8L

einari

Tuota, millä sitten pinosit raw-kuvat jos DSS ei tukenut sitä ?
Uusin versio 3.3.2 DSS:sta kyllä pitäisi tukea 7D:a.
Ja kyllä raw-pinosta saa paljon enemmän esiin jälkikäsittelyssä kuin jpg-pinosta.
___
Tapio

rintape

DSS:llä molemmat pinot. Raweissa taisin kameraksi valita 50D:n.

Yritin eilen tuon version selvittää, mutta en keksinyt missä se lukee. Kertokaapas nyt maalaispojalle mistä sen näkee?

Petri

Lisäys: No #¤%&#! vie, siinähän se heti lukee otsikossa kun ohjelman avaa :oops:. Mielestäni kotikoneella vielä tuoreempi kuin tässä työkoneessa. Pitää oikein penkoa kameravalikkoa, mutta en siellä 7D:tä nähnyt.
Petri Rintala, Espoo
Panasonic DMC-GX8
Draco 80/500 APO
Celestron CGEM
QHY8L

Lauri Kangas

Juju on siinä että rawissa on paljon dataa valmiina kaivettavaksi esiin osaavissa käsissä. JPG:ssä se sama data on jo kaivettu esiin tavalla, joka ei aina ole tähtikuville ihan optimaalinen. Rawipino sellaisenaan ei näytä juuri miltään, mutta siinä on paljon paremmin varaa venytellä vaikkapa Photoshopissa.

rintape

Vielä kerran sisuunnuin yrittämään raw kuvilla. Kyllä sieltä jotain löytyy, pitää vaan kaivaa syvemmältä. Enkä edes itse asiassa tiedä mitä tein. Paljonhan tuota vielä pitää pystyä parantamaan, mutta kuitenkin ilahduttaa huomata, että tietoa on tuonnekin jonnekin haudattu. Kuva tehty täysin DSS:llä, ainoastaan muutettu jpegiksi ja pienennetty picasalla.

Petri
Petri Rintala, Espoo
Panasonic DMC-GX8
Draco 80/500 APO
Celestron CGEM
QHY8L

einari

Hm, näyttää kovasti kohinaiselta ja monokromaattiselta.
Olikohan siellä DSS:ssä oikeat raw-asetukset ?
Ja olitko jo lueskellut DSS-ohjeita  ? Foorumiltakin löytyy kuin myös Ursan wikissä:
http://www.ursa.fi/wiki/Havaintov%E4lineet/DSSOpas

Kun DSS:lla käsittelee raw-kuvia niin ne vaativat kyllä jälkikäsittelyä jonkin verran että niistä saa hyödyn irti.
Vähintaankin pitäisi käyttää levels ja curves-säätöjä.
___
Tapio

Jussi Koponen

Kun kuvaan useana yönä samaa kohdetta ja otan kameran pois putkesta, niin kannattaako joka yön saldo pinota erikseen? Vosin kuvitella että flatit menee sekaisin ja muuttuu ei toimiviksi (jos nyt ylipäänsä saan niitä toimimaan) kun sekoittelee eri sessioiden tuloksia. Kuinka DSS toimii tälläisissä tilanteissa parhaiten?

einari

Flätit ei tosiaan toimi jos ei kamera ole samassa asennossa ja tarkennus sama kuin light-kuvia otettaessa.
DSS:ssä on kyllä ominaisuus jolla eri yön sarjoja voi pinota putkeen - nimeltään FileGroups (jota itse en ole käyttänyt):
http://deepskystacker.free.fr/english/technical.htm#FileGroups
___
Tapio

Jussi Koponen

Lainaus käyttäjältä: einari - 07.12.2010, 19:47:04
Flätit ei tosiaan toimi jos ei kamera ole samassa asennossa ja tarkennus sama kuin light-kuvia otettaessa.
DSS:ssä on kyllä ominaisuus jolla eri yön sarjoja voi pinota putkeen - nimeltään FileGroups (jota itse en ole käyttänyt):
http://deepskystacker.free.fr/english/technical.htm#FileGroups

Kiitti vinkistä.

Meni pitkään ennenkuin älysin tämän FileGroup -hommelin. Eli nuo Group lehdykät 1, 2, 3 jne. (mihin eri kuvaussesioiden kuvat lokeroidaan) aukeaa vasta kun Main Group välilehteen on valinnut jonkun kuvan. Latasin pelkät bias kuvat tuohon main groupiin ja sitten laitoin eri kuvausiltojen flat, dark ja light -framet omiin lokeroihinsa ja kaikki onnistui hyvin.

laari

Lueskelin koko ketjun pikaisesti, mutta ei ollut vastausta yhteen juttuun.

Eli saako tämän DSS (3.3.2):n käyttämää "prosessoriaikaa" mitenkään säädeltyä niin, että kone ei tekisi satunnaisia 1-2s hyytymisiä?
Tympiää touhua, jos koneella yrittää samaan aikaan tehdä jotain muutakin. Tarkoitan siis jonkinlaista rajoittamista, ettei DSS veisi pinotessa kaikkia koneen resursseja.
Kokeillut jutut tähän mennessä: ruksi pois kohdasta, käyttääkö kaikkia saatavilla olevia ytimiä ja ruksi päälle kohtaan "reduce worker threads priority".
Jälkimmäisen tarkoitus on kyllä vielä arvailujen varassa, mutta vaikuttaisi siltä, että se vähentää juurikin laskennan prioriteettiä?

Testailujen mukaan suurin vaikutus on tuolla ettei käytä kaikkia ytimiä ja näyttäisi tuo jälkimmäinenkin kikka jonkin verran auttavan.
Silti näitä jokseenkin säännöllisiä hyytymisiä esiintyy. Koneesta kuitenkin löytyy jonkun verran potkua, intelin core quad @ 3,3ghz ja 4gigaa muistia, alustana win 7 pro 64bit.

Koitan testailla vielä josko task managerin "affinityn" eli suorittimien määrä per käynnissä olevan prosessi/ohjelma muuttaminen auttaisi jotain.
Mutta jos on ideoita, kertokaahan toki :)
Juha Peräsaari

Astrobin

Ioptron Cube-A
Nikon D5300

Jupiter 37A 135mm f3.5
Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G VR
Nikkor AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR
iOptron 1200mm / 90mm MC

jussi_k_kojootti

Lainaus käyttäjältä: laari - 10.02.2011, 23:27:16
Koitan testailla vielä josko task managerin "affinityn" eli suorittimien määrä per käynnissä olevan prosessi/ohjelma muuttaminen auttaisi jotain.
Mutta jos on ideota, kertokaahan toki :)

Ota nettipiuha irti, sammuta virustutka ja kokeile katoaako ongelma.  Molemmat DSS:n täpät ensialkuun päällä, jos ei korjaudu niin ylempi täppä (eli kaikkien ytimien käyttö) pois.  Se että katkokset on säännöllisiä ja ilmeisen tasamittaisia voisi viitata myös IO-ongelmaan -- siis käytännössä kiintolevyjen käyttöön.  Koeta muuttaa käsiteltävän datan sijantia, esim. 1) niin että sekä raakadatat että DSS:n temp-hakemisto ovat koneen nopeimmalla levyllä, tai 2) niin että temp-levy on (fyysisesti) eri levy kuin raakadatojen levy.
jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/