Tähtikuvien "jälkikäsittely"?

Aloittaja mals77, 03.02.2012, 22:01:05

« edellinen - seuraava »

einari

Tarkoittaakohan tuo nyt samaa mitä Photoshopissa tekee equalize ?

No laitanpa esimerkiksi alkuperäisen, equalize-filsulla ja sitten vääräväripalettisen.
___
Tapio

tomipa

Lainaus käyttäjältä: einari - 06.06.2019, 22:46:34
Tarkoittaakohan tuo nyt samaa mitä Photoshopissa tekee equalize ?

Lähestulkoon, photoshopin jälkeen keskivaloisuusarvot ovat lähes tasan, mutta ala- ja yläpäässä on pientä röpöliäisyyttä histogrammissa (< 100 tai > 200). Silmällä pystyy näkemään vain pienen eron. Sama perusidea kuitenkin. Mistäpä photoshopin sisään näkisi. Kannattaa varmasti käyttää photoshoppia edelleen. Otin vapauden tehdä vertailun tuohon photoshopin kuvaan.
Tomi Parviainen

Lauri Kangas

Väärävärikuva on tässä tapauksessa vähän epätavallinen termi. Yleensä sillä tarkoitetaan tuollaisia missä joku fysikaalinen väri on mäpätty täysin toiseksi. Joko niin että kapeakaistakuvissa on laitettu mitä sattuu aallonpituuksia RGB-värikanaviin kuten hubble-paletissa. Tai sitten otetaan mustavalkoinen kuva ja väritetään se värikartalla, kuten Einarin esimerkissä.

Tomin esimerkki on ihan normaali histogrammin tasoitus venytyskäyrällä, löytyy tosiaan hyvin varustelluista käsittelyohjelmista ihan valmiina. Siinä toki saattaa mennä väritasapaino hanurilleen kun venyttää kanava kerrallaan, mutta ei varsinaisesti ole kyse väärävärikuvasta.

Kettu-Pekka

Muutama vuosi on ollut taukoa tähtikuvauksessa. Mikä on tilanne nykyään, millä ohjelmalla kannattaa tehdä pinotun kuvan loppusäädöt, venyttelyt ym.

tomppa

PixInsight on suosituimpia ohjelmia jälkikäsittelyyn. Ohjelma on maksullinen, mutta todella tehokas. Käyttöliittymä vaatii hieman opettelua, mutta työkaluja on todella paljon. Youtubesta löytyy paljon hyviä opetusvideoita.

Ilmaisten ohjelmien puolelta löytyy esimerkiksi Siril. Ilmaiseksi on myös saatavilla tähdet kuvista erottava Starnet++.