Tuossa yllä on aika kattavat selitykset L-filtterin korvaamisesta valosaastesuotimella. Noihin perusteluihin ei ole paljoa lisättävää. Jonkun verran harrastin taannoin itsekin L:n korvaamista CLS:llä, mutta kovin kattavaa vertailua ei koskaan tullut tehtyä. Galaksikuviin vaihdoin L:n käyttöön.
Sen sijaan vielä vähän ylempänä kyseltiin valosaastesuotimen käyttämisestä yhdessä L:n sekä RGB:n kanssa. Kuulostaa että tällä tyylillä saisi enemmän ongelmia kuin ratkaisee. Ainakin galaksikuvissa R ja G -kuviin taitaa jäädä valosaastesuodatuksen jälkeen melko hintsusti signaalia.
Jotkut RGB-filtterithän on optimoitu tuohon hommaan niin, että R- ja G-päästökaistojen väliin jää valosaasteen keltaisen mentävä aukko, tätä harrastaa ainakin Baader ja Astrodon. Natrium-lamppujen spektri on kuitenkin kohtuullisen leveää eikä tuollainen reikä taida sitä kovin kattavasti voida poistaa (Natriumin emissio on sellainen kaksipiikkinen, leveä molekyylispektri, toisin kuin tähtisumujen atomien emittoimat spektrit jotka on viivamaisia).