Sään seurantaa 2012

Aloittaja MarkoM, 01.01.2012, 10:18:21

« edellinen - seuraava »

jperala

Ei ole Espoossakaan näkynyt kirkasta taivasta aikoihin... odotellaan  :angry:
SW 72mm ED Pro refractor + AZ Merlin SynScan GoTo
Bresser Messier AR 102/1000mm
Sky Watcher 76/300mm Dobson

Timpe

Hyvinkäällä muutaman tunnin edestä kirkasta taivasta ja heti putki kuvaamaan... vahinko vain, että pitkät tauot kuvaamisessa kostautuvat laitteiden kanssa sähläämisenä ja näin tästä(kin) kuvausaukosta hukkui vajaa tunti ylimääräiseen kameran kohdistusrumbaan ja fokkariasetteluihin. Maahan unohtui näet matala korokepölli, johon putki tietenkin osui vajaan 30min kuluttua tuon kuvaussarjan aloittamisesta ja kamera meni ekalla kerralla sen millin puolikkaan vinoon fokkarissa (mikä näkyi kulmassa komavirheellisinä tähtinä). Kuten ylempää ketjusta voi lukea, tämä kausi on mennyt allekirjoittaneelta melkoisen tuskaisissa merkeissä, mistä voisi syyttää myös sateista säätä, jollei katsoisi peiliin...  :lipsrsealed:
- Timo Inkinen

jperala

Lainaus käyttäjältä: jperala - 13.10.2012, 08:26:15
Ja nyt alkoi 6 päivän vapaat :) kiva että on pilvistä ja sataa vettä...

Heh heh ja viimeistä vapaapäivää viedään... ei ainuttakaan selkeää päivää kotinurkilla, ihan loistavaa !!
SW 72mm ED Pro refractor + AZ Merlin SynScan GoTo
Bresser Messier AR 102/1000mm
Sky Watcher 76/300mm Dobson

kjj

Juu, hauska syksy tästä onkin kehkeytynyt.

Olen pitänyt tämän vuosipuoliskon ajan eräänlaista sääpäiväkirjaa täällä Etelä-Tampereella ja syyskuun 8. päivästä eteenpäin täällä on satanut joka ikinen päivä, jos ei oteta huomioon sitä sunnuntaita, kun oli Monzan F1-viikonloppu - ja sinäkin sunnuntaina toki saattoi sataa, en vain välttämättä huomannut sitä  :smiley:

Lokakuussa on ollut ennen puoltayötä yksi (1) pilvetön havaintoilta, mutta silloinkin ilmankosteus oli luokkaa 95 %, joten näkyvyys DS-kohteille oli sanalla sanoen "kehnohko".

Kuuta en ole nähnyt sitten elokuun :)

laari

Perinteistä säkää; tässä on seurattu sääkarttoja yms. jo reilun kuukauden, pelekkää piliviä. -> Tulee sitten hetkeksi täysin kirkas taivas tänne pohjanmaallekkin. -> Vermeet nopeesti parvekkeelle (testaamaan uutta cls-filtteriä) -> Kameran akku onkin täysin tyhjentynyt, vaikka sen juuri muutama päivä sitten latasin täyteen. :veryangry:. Tainnut jäädä kamera ON asentoon..., ei näköjään automaattinen virtojen katkaasu toimi. Jokseenkin  :realmad:. Ja sitten tunti ja taas täysin pilvistä.
Juha Peräsaari

Astrobin

Ioptron Cube-A
Nikon D5300

Jupiter 37A 135mm f3.5
Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G VR
Nikkor AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR
iOptron 1200mm / 90mm MC

Pikkutonttu

Tämän viikon sää näyttää hyvältä.

Celest1al Sphere

Lainaus käyttäjältä: Kontju - 14.10.2012, 10:21:23
Ilmoja pitelee, mutta vakavastikin ottaen. Viime vuoden syyslukukausi meni aika pitkälle pilvien merkeissä, ainakin täällä Keski-Suomessa. Vähän samaa oiretta on ollut tänä alkavana syksynä.

Liekö pilvisyyden määrä lisääntynyt ja lisääntymään päin, vaikka kasvihuoneilmiön myötä?

Niin ja sataa niin maan per...usteellisesti.

Kasvihuoneilmiötä on kiittäminen siitä, että ylipäätään olemme täällä ihmettelemässä tätä asiaa! Ilman kasvihuoneilmiötä olisi Maapallo aika paljon kylmempi paikka, eikä välttämättä nykyisenkaltaista monimutkaista elämää vältämättä olisi ollenkaan.

Pilvistä on tosiaan ollut lokakuussa, mutta nyt viimeyönä taivas kirkastui täällä pohjoisella Pirkanmaalla ja pakkanen tipahti kolmisen astetta nollan alapuolelle! Nytkin on taivas vielä aivan selkeä ja kuuraa maassa...josko tämä säätila tästä muuttuisi parempaan suuntaan!

/Juha

einari

No loppuviikosta tosiaan voisi olla mahiksia selkeään yötaivaaseen, mutta tietysti sitten on myös täysikuu mollottamassa...
___
Tapio

jperala

8 päivää vapaata, tuleekohan yhtään kirkasta iltaa/päivää ?
SW 72mm ED Pro refractor + AZ Merlin SynScan GoTo
Bresser Messier AR 102/1000mm
Sky Watcher 76/300mm Dobson

Iida M

Minulla myös vapaata. Pariksi yöksi on onneksi luvattu selkeää. Nyt alan miettimään mitä kohteita aion kattoa.. :wink:

kurppa

Syysloman ensimmäinen ilta ja pilivessä on taas vaihteeksi. :veryangry: arrrrgghhh
CPC 925
Diagonal 1 prisma
40mm Pl
Omni 15/12/9mm
X-Cel 21mm/18mm/8mm
Drago 12.5mm
Astro 2.5x Barlow
Baader ND0,9/UHC-S/O-III Suotimet
-------------------------------------------------------
CCD kamera harkinnassa eri vaihtoehtoja voi ehdotella iha vapaasti =)

kjj

No, aivan selkeää luvattiin tännekin taas kerran, mutta totaalisen pilvessä tuo taivas on ollut koko illan joka ilmansuunnassa :angry:

Harmi, kun olisi taas ollut hyvä mahdollisuus saada Kuu hollille ekaa kertaa sitten elokuun lopun. Alkaa jo vähän pelottamaan, että en tämän havaintokauden aikana pääse kuvaamaan Jupiteria kertaakaan - kerran se on tullut paljain silmin nähtyä tämän syksyn aikana, vaikka joka ilta on tullut taivaalle katseltua.

No, joku ilonaihe sentään sään suhteen - tänään oli ensimmäinen kokonainen vuorokausi sitten syyskuun kahdeksannen, kun täällä ei satanut pisaraakaan  :azn:

MarkoM

Siirsin nämä sään ihmettelyt tänne paremman otsakkeen alle (ennen kuin niitä on n+10 eri alueella tai ketjussa kuljeksimassa)...

Ja mitä säähän tulee, niin viimeisimpien ennusteiden mukaan alkaa huolestuttavasti näyttää siltä, että talvi taitaa tulla tänä vuonna turhan aikaisin. :undecided:
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

Tane

 Niin se on että kun lumi saa talvilajien harrastajat innostumaan niin minulle se tietää täällä aika valosaasteisella alueella asujalle vain lyhentyneitä valotusaikoja. Kaukaisista galakseista kiinnostuneena saan niitä perin huonosti nähtäville. Vallitsevista sääoloista muistuu vastaavaa vuodelta 1974. Silloinkin alkoi sateet Heinäkuun alkupuolella ja harmaa tuhruinen säätyyppi jatkui pitkästi Tammi-Helmikuulle. Se oli 1975 Tammikuu kun Helsinginkin ympäristössä kummeksuttiin kasvamaan yrittävää ruohoa...Että sellaista kasvihuoneilmiötä silloin. Mutta nythän tämä syksy erkanisi omille urilleen jos tulee lumet ja pakkaset.
Celestron C14,

Pikkutonttu

Kuuhan siellä taivaalla möllöttää ilman pilven hattaraakaan!