Talven tulo Vantaalla ja Helsingissä

Aloittaja TuRe, 17.12.2012, 14:32:40

« edellinen - seuraava »

TuRe

Tämä vaan pahenee vuosi vuodelta. Nyt jo kolmas talvi peräkkäin, kun lunta tulee mahdottomasti. Vanhemmat ihmiset eivät enää jaksa luoda joka päivä lunta ja muutamat tuttavat ovatkin myyneet rivitaloasuntojaan ja muuttamassa  kerrostaloasuntoon. Sitä minäkin olen ajatellut, mutta toistaiseksi minua on pidätellyt pihalla oleva observatorio. Ei silläkään näytä kuitenkaan paljon käyttöä olevan, kun taivas on jatkuvasti ummessa.
Tuomo Repo

Jutte

Otsikon lisäksi koko Etelä-Suomessa.
Ei tosiaan ole mitään herkkua. Toivottavasti kyseessä on väliaikainen kausi, johon esim. La nina on syyllinen.
Idänpuoleiset myräkät ovat olleet pitkään päällä.
J-P
J-P Teitto

rintape

Sitä ei niin kukaan tiedä onko viime talvet (pääkaupunkiseudulla) olleet ihan normaalia sään vaihtelua vai onko nämä lumiset talvet nyt ensimmäisiä merkkejä ilmastonmuutoksesta. Ei siinä mitään, onhan valkoinen Joulu aina mukava, mutta kyllä nämä viime talvien lumimäärät on melkoisia olleet. Ja näyttää taas tänäkin talvena lunta tulevan.

Eihän tässä nyt vielä ole tähtikuvauskautta paljon mennyt. Toivottavasti ensi vuoden puolella kirkastuu. Mutta ei tässä voi olla ajattelematta harrastuksen surkeutta. Olisi kyllä mukava päästä välillä kuvaamaan. Ja tällaiselle sählärille ei oikein se yksi ilta kuukaudessa riitä, tuntuu että se menee joka kerta aina uudelleen samojen asioiden opetteluun. Pitäisi päästä vähän useammin kuvaamaan, niin voisi oikeasti oppia asioita vähän paremmin ja saisi jonkinlaisen perusvarmuuden kuvaamiseen.

Ja lisäksi jos se yksi kuvausilta sattuu juuri keskelle viikkoa. Ensin kiireinen työpäivä, sitten kotiin ja lapset urheiluharrastuksen pariin. Sitten yhdeksän aikaan illalla pitäisi pakata tavarat ja lähteä kuvaamaan. Puoliltaöin voisi saada ensimmäiset valotukset ja aamulla pitäisi herätä taas seitsemältä töihin. Ei sitä vaan aina jaksa. Ja sitten taas kieriskelyä itsesyytöksissä seuraavat viikot kun ei ole kirkasta, eikä sitä yhtä hyvää iltaa jaksanut käyttää hyväksi. Välillä käy kyllä mielessä ettei tässä ole mitään järkeä.

No ei vaan. Tämä on harrastus hienoimmasta päästä ja sillä eletään mitä annetaan. Mutta pakko on päästä vähän purnaamaan. Jaksaa taas kahlata lumessa ja katsella kaupungin valojen valaisemaa pilvipeittoa.

Petri
Petri Rintala, Espoo
Panasonic DMC-GX8
Draco 80/500 APO
Celestron CGEM
QHY8L

vtp000

Toivottavasti nyt piiitkät joululomat tuo mukanaan paaaljon kirkkaita kuvauskelejä... :laugh:
- Ville

TuRe

Ja jos ei tuo, niin positiivista on kuitenkin se, kun pääsee sitä putkea ja kameraa välillä silittelemään.
Tuomo Repo

TuomoL

Minä muistaisin, että viime vuonna oli vielä marraskuun lopussa suhteellisen lämmintä ja pilvetöntä. Muutama viime "talven" paras kuvaussessio sijoittui tuonne, kun ei ollut lunta maisemaa pilaamassa. Uudenvuodenaattona 2011 oli maassa Lahdessa jo pikkuisen jotain valkoista, mutta varsinainen lumipeite tuli vasta tammikuun 2012 aikana. Kahtena edellisenä talvena, eli 2009 ja 2010 sitä lunta olikin reippaasti ja pitkästä aikaa jo marraskuussa. Pysyvä lumi taisi tulla Lahdessa yhdeksäs päivä marraskuuta 2010.
Kuvauskalustoa: Olympus Pen E-P1 & E-PL1 & E-PM1 + M.Zuiko 14-42mm / ED 70mm APO "lintuputki" / Samyang 7.5mm F3.5 Fish-eye / Meade ETX-90AT