Kaukoputki kalustokuvia

Aloittaja tähti_ville, 26.04.2009, 01:52:13

« edellinen - seuraava »

Timpe

#30
Lainaus käyttäjältä: Juha-Matti Penttilä - 28.08.2009, 21:38:48
Laitanpa minäkin kuvan omista laitteista jonon jatkoksi. Eli EQ6 SkyScan jalustan päällä on 10" newton putki, jonka reppuselässä on S-W 80 ED linssikaukoputki. Tämä systeemi ei todellakaan ole tasapainossa, jos vapautan jalustasta lukitukset, putki alkaa heti valumaan johonkain suuntaan.

Voit parantaa tulevuutta rakentamalla ns. Hargreavesin tuen (googleta "Hargreaves strut"). Tuolla saa vähennettyä pitkän vipuvarren päässä (=Newtonin fokkarissa ;) sijaitsevan kameran aiheuttamia heilahteluja. Tasapainotukseen se ei auta, pikemminkin päinvastoin, koska se tuo painopistettä kohti putken etupäätä. Hmmm... toisaalta tuon voisi kiinnittää myös pääpeilin puoleiseen päähän ongelmitta. :tongue:  
(Voin ottaa kuvat omasta HS-tukitangostani jahka saan kamat taas paikoilleen havaintopaikalle riittävän ajoissa ennen havaintojen aloittamista.)

Edit: Myöhempien kokemusten valossa kerron, että kannattaa unohtaa erilaiset tukitangot kuvaussysteemeistä, koska ne aiheuttavat virheitä seurantaan. Visuaalipuolella ja planeettakuvauksissa ne ovat hyvä juttu tukevuutta lisäämässä, mutta kuvauksessa "no-go"...
- Timo Inkinen

Kaizu

Minä en ole kovin vakuuttunut tuon tuen parantavasta vaikutuksesta EQ-6 jalustassa. Vastapainoakseli on aika hento, siinä voi käydä niin että putki tukee vastapainoja ja suuntaus muuttuu sen mukaan katsotaanko navalle vai ekvaattorille.Värinöitä se kyllä pienentää mutta tuo toisenlaisia ongelmia tilalle.

Kaizu
Kai Forssen

Timpe

Saatat olla oikeassa tuon EQ6:n suhteen, Kaizu. Omassa Gemini G41:ssä ja Sonotube-kartonkiputkessa tästä on ollut kylläkin apua, joten pienellä varauksella tuo suosittelu kuitenkin.
- Timo Inkinen

dirty

Lainaus käyttäjältä: joni - 29.08.2009, 14:01:27
Harrin "systeemi" näyttää jo ihan meikäläisen elektronisen musiikin kotistudiolta:piuhoja on riittävästi. Mukava oikein kosteana yönä miettiä mihin kaikkialle se vesi meneekään...

Piuhoja kyllä riittää, mutta olen saanut ne nyt mielestäni melko hyvään järjestykseen. Lisäksi (kääntöpäätä ja kaukoputkea lukuunottamatta) kaikki tarvittava on kolmijalassa vamiina kiinni. Kuvaamisen valmistelu ja lopettelu sujuvat nykyään nopeasti. Virrat päällä elektroniikka tuottaa itsessään pientä lämpöä, joka estää kosteuden tiivistymisen.
Harri Hytönen

Kaizu

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 29.08.2009, 15:19:32
Saatat olla oikeassa tuon EQ6:n suhteen, Kaizu. Omassa Gemini G41:ssä ja Sonotube-kartonkiputkessa tästä on ollut kylläkin apua, joten pienellä varauksella tuo suosittelu kuitenkin.
Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin voisihan sen tuen kiinnittää vastapainoakselin "yläpäähänkin". Syntyvä kolmio on pienempi mutta kyllä sekin aika paljon tukee. Vastapainot saisivat roikkua kaikessa rauhassa niin kuin haluavat.

Kaizu
Kai Forssen

Timo Kantola

#35
Tässä oma kalustoni. 25cm F7 , 20cmF5 ja 15cmF5 putket samalla - tee se itse -jalustalla. Kameroina modattu canonin 350D (DS), Traserin 506 (planeetta ja kuu kuviin) sekä vateckin watt120N seuranta kamerana.
Koko "komeus" sai vuosi sitten ylleen makkarakioskia muistuttavan havaintosuojan ( suojan väri on lopullinen - kaikkeen se silmä tottuu.. )

Ulkoa:

Sisältä:

Auki:

Talitintti perspektiivistä - modattu canon350 vähän vääristää värejä, nuo ylemmät ulkokuvat on pokkarilla:
Timo Kantola

Kaizu

Melko järee.
Helsingin Kuivasaaressa on vanha kaksiputkinen 12" tykki, ainoa tykki jonka sisälle olen eksynyt. Tässä sisäkuvassa on vähän sama fiilis kun silloin kun ihmettelin, minne kaikki kaverit hävis ja rupesin pyrkimään ulos tykkitornista.

Kaizu
Kai Forssen

Mika H

Tässäpä minun vastine.

Kuvausputkena SW ED80 Pro, kamerana Canon 350d. Jalustaa käskee QHY5.
Sitten vielä Coronadon PST, ja hirvee määrä muuta tarpeellista roinaa.

edit. Huomaa läppärin sikamakee teline.


Timpe

Lainaus käyttäjältä: Timo Kantola - 30.08.2009, 18:54:58
Tässä oma kalustoni. 25cm F7 , 20cmF5 ja 15cmF5 putket samalla - tee se itse -jalustalla. Kameroina modattu canonin 350D (DS), Traserin 506 (planeetta ja kuu kuviin) sekä vateckin watt120N seuranta kamerana.

Kunnioitusta herättävä kalusto, joten syvä kumarrus ja hatunnosto tämän laitteiston valmistamiseen / hienosäätöön kuluneiden työtuntien + muun osaamisen suuntaan.
Pretty impressive! :cool:
- Timo Inkinen

Jarmo_

Tähän väliin sopiikin kuva vähän pienemmästä putkesta..

mistral

Lainaus käyttäjältä: Jarmo_ - 31.08.2009, 10:23:16
Tähän väliin sopiikin kuva vähän pienemmästä putkesta..


   Tuo kuvassa oleva seurantakoneisto näyttää mielenkiintoiselta. Siinä on varmaankin käytetty kierretankoa. Tuo kiinnostaa erityisesti siksi, koska siinä on (ainakin teoriassa) pienemmät toleranssit, kuin EQ-6:ssa. Onko siinä tietokoneohjaus vai mikä systeemi siinä on? Kuinka pitkä tuo vipuvarsi on?

Timo Kuhmonen

tiedoksi,
kuten aiemmin mainittu, lainauksesta kannattaa jättää ns "kuvatagi" pois ja lainata pelkkä tekstiosuus...

softis


Taitaapi olla AstroTrac TT320. Itselläni on malli TT320X. Manfrotton Junior
Gear Head siellä myöskin näkyypi olevan.

TT320X:

http://softis.kuvat.fi/kuvat/Sekalaiset/20090423_AstroTrac.jpg

jouni.R.

Timpe

#43
Lainaus käyttäjältä: Timpe - 29.08.2009, 14:53:15
Voit parantaa tulevuutta rakentamalla ns. Hargreavesin tuen (googleta "Hargreaves strut")... Voin ottaa kuvat omasta HS-tukitangostani...

Liitteessä lupaamani rakennekuva omasta Hargeravesin tukitangosta, joka tulee 300/1500mm Newtonin ja vastapainoakselin väliin (=muodostaa tämän tukikolmion hypotenuusan vastapainoakselin ja putken ollessa kateetit :).

Edit: Ja kuten yllä kerroin, niin tämä ei sovellu kuvausputkiin (vaan on visuaaliputkessa ok)...
- Timo Inkinen

mistral

Lainaus käyttäjältä: softis - 01.09.2009, 16:41:30
Taitaapi olla AstroTrac TT320. Itselläni on malli TT320X.

jouni.R.

Kävin Astrotracin sivuilla ja pitihän se arvata, laite oli patentoitu. Hinta oli myöskin tyypillinen länsimainen, melkein 1000e/kg. Mutta sinänsä hieno peli, siinä ollaan päästy kiinni seurannan hi-teciin yksinkertaisella vipuvarsi sovelluksella. Saa nähdä, tuleeko TT320X:lle jossain vaiheessa isoveljeä.