Kaukoputki kalustokuvia

Aloittaja tähti_ville, 26.04.2009, 01:52:13

« edellinen - seuraava »

Vesa Kankare

#15
Lainaus käyttäjältä: Joke - 19.08.2009, 23:11:28
Vesa, joudutko virittelemään kyseisen kokoonpanon joka kerta aloittaessasi havainnoinnin / kuvauksen? Mikäli näin, oletko kellottanut kauanko toimenpide vie aikaa?
Nyt kellotin, kun vein kamat ulos äskettäin. Aikaa autotallin ovien avaamisesta ensimmäiseen 10min testivalotuksen aloittamiseen meni 25 minuuttia.

Tältä näyttää tietokoneen (Asus eee900) ruutu kuvausten aikana. Vasemmalla näkyy Nebulosity taustalla ja yksi 10min osavalotus, oikeassa reunassa PHDGuiding lukittuneena tähteen ja viimeisten 10min aikana seurannan historian kuvaaja. Kuvaajan alkupäässä on punaisessa (deklinaation) käyrässä siisti mutka, joka on ditheröinnin jälkeen rattaiden kiinniottoa. Tämän aikaa Nebulosity on odotustilassa. Pikkuinen kuva PHD:n päällä on star profile näyttö, mistä on helppo tarkistaa onko seurantatähti saturoitunut vai ei.
Vesku
www.vkastronomy.com

Kaizu

Ohessa on kuvat Cityobservatoriosta, ulkoa ja sisältä.

Kaizu
Kai Forssen

Meade-mad

Tuosta tulee mieleyhtymä kylpytynnyriin tai tynnyrisaunaan.

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

VilleValtteri

Lainaus käyttäjältä: Meade-mad - 23.08.2009, 11:25:34
Tuosta tulee mieleyhtymä kylpytynnyriin tai tynnyrisaunaan.

jk

Tässä ollaan suunnilleen meikäläisen unelmien äärellä. Pääsisiköhän tuonne piiloon vaimon ivallisia kommentteja myös? Eipä ole vielä kerrostaloasujalle moinen mahdollista, mutta miksei jossain vaiheessa. Jahka lama tästä hellittää ja työkuviot selkiää, omakotitaloa ollaan hommaamassa. En ole kertonut vaimolle, mutta tähtiharrastukselliset ulottuvuudet ovat äärimmäinen kriteeri omissa suunnitelmissa  :grin: Eli joko iso piha, tai tasainen katto!!
Joka pierua pidättää, sillä on muutakin salattavaa.

Kaizu

Katoltahan ei saa kuvattua muuta kuin ilman väreilyä. Paitsi jos asuu Oulussa, niin voi kuvata noita APODeja.

Ennen rakentamista pyörin viikon verran Keravan Honkongin edessä ihmettelemässä sekä kylpytynnyreitä että saunoja.
Lauteet jätin pois ja vaihdoin kiukaan tilalle jalustan. Uima-altaan kaivaminen tuohon viereen on vielä harkinnassa, ehkä ensi kesänä.
CN foorumilla oli jollain torni johon kuului myös uima-allas mutta luulen että Suomessa niitä ei vielä ole.

Peilin halkaisjan vaikutusta kuljetettavuuteen voi pohdiskella kun ajattelee että tuon alumiinihässäkän pohjalla on 25cm peili ja
tuo sininen pötkö on Skymax 127. Koko häkkyrä painaa vähän toista sataa kiloa ja minulla oli täysi työ nostaa se lattialta noiden betonitolppien päälle.

Kaizu
Kai Forssen

Meade-mad

OOt näköjään laittanut newtonin töihin. Kuinkas TAL?
Skymax näyttää lähes huvittavan pieneltä.

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

Kaizu

Tal on nyt liiterissä, Neuvostotieteelle haisevassa puulaatikossa. Newtonilla ja Baaderin komakorjaimella saan suuremman komattoman kuvakentän. Sitten kun tarvitsen pitkää polttoväliä, vaihdan TALin tuohon tilalle.

Kaizu
Kai Forssen

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Kaizu - 23.08.2009, 22:30:47
Tal on nyt liiterissä, Neuvostotieteelle haisevassa puulaatikossa. Newtonilla ja Baaderin komakorjaimella saan suuremman komattoman kuvakentän.

Saitko samalla lisää seuranta- ja tasapainotusongelmia, kun vaihdoit tuon Newtonin G11:n selkään fyysisesti lyhyemmän TALin sijasta? Vai menevätkö nuo seikat jotakuinkin tasan tässä suhteessa vaikeusasteeltaan, kun TAL:n optinen polttoväli on kuitenkin Newtonia pidempi, mutta fyysinen koko vastaavasti lyhyempi?
Funtsailin aikoinaan rivien välistä, että TAL tuli kuvioihin, koska 25cm Newton on hiukan hankala kuorma Losmandy G11:lle (samoin kuin 30cm Newton on omalle Gemini G41:lleni), mutta saatoin yhtä hyvin väärinkäsittää tuolloisen vaihdon syyt  :embarrassed:
- Timo Inkinen

Kaizu

Tuon Newton paketin hitausmomentti ei hirveästi poikkea TALista. Massan pääosa on paksussa pääpeilissä ja se on aika lähellä kiinnityskohtaa. Hitausmomenti kurissa pitämiseksi toin seuranta putken punnuksineen myös mahdollisimman lähelle tuntiakselia. Samoin kamera tulee myös samalle puolelle kuin kiinnitys. Seuranta pääsee nyt helpommalla lyhemmän polttovälin ansiosta. Autoguderinn polttoväli on myös pidempi kuin kuvausputken, sen pitäisi helpottaa myös seurantaa.

Kaizu
Kai Forssen

astro_juhis84

Komeita havaintolaitteita teillä!

Laitanpa minäkin kuvan omista laitteista jonon jatkoksi. Eli EQ6 SkyScan jalustan päällä on 10" newton putki, jonka reppuselässä on S-W 80 ED linssikaukoputki. Tämä systeemi ei todellakaan ole tasapainossa, jos vapautan jalustasta lukitukset, putki alkaa heti valumaan johonkain suuntaan. Silti automaattisella seurannalla tähdet ovat pistemäisiä pitkällä valotusajallakin. Guidauksen hoitaa 50 mm etsin sekä siinä Orionin StarShoot autoguider kamera. Tänään kävin laittamassa linssiputken ympärille n. 100 € hintaiset guide scope renkaat. Kuvauslaitteita ohjaa väliseinän toisella puolella vanha pöytätietokone.

EQ3 SkyScan jalusta, modattu Canon 550D
Sky-Watcher Evostar 80ED DS-Pro, Atik 314e mono ccd-kamera
https://www.instagram.com/astro_juhis84/
https://www.tiktok.com/@pyro_juhis84

Timo Kuhmonen

Lainaus käyttäjältä: Juha-Matti Penttilä - 28.08.2009, 21:38:48
... Tänään kävin laittamassa linssiputken ympärille n. 100 € hintaiset guide scope renkaat...
guideriputken renkaat, sävy sävyyn dinosauruksen munan kanssa  :cool:
Onko normaalisti kiinnitysrenkaat noin lähellä toisiaan...?

astro_juhis84

Yritin aluksi laittaa renkaat lohenpyrstön päissä oleviin reikiin, mutta se ruuvi osuikin putken pantaan. Lohenpyrstön molemmissa päissä on kaksi reikää ruuveille.

Testaan ensin tämän tukevuutta. Jos tähdet alkavat venymään liikaa, niin silloin olisi ehkä syytä porata toiset reiät vähän kauemmaksi toisistaan. Reikään saa tehtyä kierteet ruuveille.
EQ3 SkyScan jalusta, modattu Canon 550D
Sky-Watcher Evostar 80ED DS-Pro, Atik 314e mono ccd-kamera
https://www.instagram.com/astro_juhis84/
https://www.tiktok.com/@pyro_juhis84

dirty

Tässä omat härpättimet.
Isommat kuvat löytyvät täältä.Harri Hytönen


Joni

Harrin "systeemi" näyttää jo ihan meikäläisen elektronisen musiikin kotistudiolta:piuhoja on riittävästi. Mukava oikein kosteana yönä miettiä mihin kaikkialle se vesi meneekään...

Pitännee seuraavana selkeänä iltana kuvata omakin kone.