Tietty ne kannattaa tietää, johan sanoin että tuota en tiennyt vaikka se mitä sillä tarkoitetaan onkin täysin tuttu asia. Ja kuten sanoin, sana ei ole mitenkään itseään selittävä, koska eihän siinä mitään soviteta kuvatasoon... 
Juuri siksi kysyin että jos joku tietäisi etten kokeile sellaista yhdistelmää (ja tuhlaa huomenna kortilla olevaa selkeää säätä typeryyksiin) jonka joku jo tietää ettei toimi.
Periaatteessa pitäisi olla teknisesti sama kummin päin nuo ovat, sen telesentrisyyden vuoksi, mutta aloitan nyt kuitenkin sillä edellä olevalla suosituksella että barlow mahdollisimman lähelle kameraa ja mahdolliset tarkennuksen vaatimat jatkopalat barlowin ja focuserin väliin. Oletan että niitä tarvitaan.
Käsittääkseni tuo telesentrisyys tarkoittaa sitä että mitään kuvatasoa ei muodostu barlowin ja kennon väliin vaan kuva tulee barlowilta "suoraan", tämä oletus siis siksi ettei ole mainittu mitään mistään etäisyydestä barlowin minkään kohdan ja kennon välillä. Kuvataso on ilmeisesti jossain barlowin etupuolella ja barlowin etäisyys siihen säädetään focuserilla ja mahdollisilla pidennyspaloilla. Sitä hieman ihmettelen että miksi tässä systeemissä ei ole samanlaista "backfocus" etäisyyttä kuin flattenerin ja kennon välillä on. Osaako joku selittää? vai olenko käsittänyt ivan väärin ja barlowia ei voi laittaa näin kennon eteen yksin?
Juuri näin. Yleensä prosessi tosiaan menee niin, että ensin säädetään barlowin ja kameran kennon välimatka oikeaksi ja sitten laitetaan jatkopala fokuserin ja barlowin väliin jos tarvitsee. Hyvin tapauskohtaista.
Tässä tapauksessasi barlow-kertoimen pitäisi pysyä samana barlowin ja kameran kennon etäisyydestä riippumatta, eikä ole siis tiettyä oikeaa etäisyyttä, välipalikan pituudella ei ole väliä. Tälloin kannattaa tosiaan laittaa vain ne välttämättömät palikat kameran kiinni saamiseksi, eikä yhtään enempää. Tällaisessa tapauksessa itse käytän mitä laatikossa sattuu olemaan. On kuitenkin myös telesentrisiä barloweja, joissa etäisyydellä on väliä: Televuen Powermateissa suurennuskerroin riippuu etäisyydestä, vaikka telesentrisiä ovatkin, vieläpä eri malleissa eri tavalla
https://www.televue.com/engine/TV3b_page.asp?id=53&Tab=_app Tällöin välipalikan pituus valitaan suunnilleen sinne päin halutun suurennuksen perusteella. Sitten on vielä komakorjaavia telesentrisiä barloweja (mm. itselläni oleva APM 1,5x barlow), joissa barlowin ja kennon etäisyys pitää olla millilleen oikein jotta komakorjaus toimii. Tällöin joutuu sitten hankkimaan sopivan satsin välirenkaita joilla etäisyyden saa täsmälleen oikeaksi. Mutta käsittääkseni sinä et tarvitse tuohon väliin mitään.
Kun barlowin ja kennon välimatka on saatu mieleiseksi, niin sitten kaukoputkesta ja fokuserista riippuen saattaa tarvita fokuserin ja barlowin väliin jatkopätkän, jollainen tuossa kuvassasi on, tai sitten ei. Helpoiten selviää kokeilemalla. Esim. powermateissa powermaten ja kennon etäisyys vaikuttaa myös backfokukseen. Siinä lienee syy, miksi barloweille ei anneta backfokus-etäisyytta; Koska se vaihtelee tuon barlow-kenno etäisyyden mukaan aika usein. Sitten jos vaikka noissa komakorjaavissa barloweissa on annettu tietty oikea etäisyys barlowin ja kennon välille, kuten flattenereissa yms. korjaimissa, silloin niissä saatetaan kertoa myös backfokus. Kerran eräällä yhdistelmällä fokuserista loppui jatkopalankin kanssa isku ulospäin kesken putkellani, mutta kun lisäsin jatkopalan powermaten ja kameran väliin, jäi iskua vielä ylikin kameran ollessa jo fokuksessa. Eli vaikka kuvatason paikka suhteessa fokuseriin olisikin tiedossa, siitä ei voi päätellä miten se käyttäytyy minkäkin barlowin kanssa, eikä k.o. tietoa oikein edes löydy mistään, vaan sen joutuu kokeilemaan. Itselläni on tuon APM:n lisäksi noita Powermateja ja joka kombinaatiossa nuo käyttäytyvät mokomat eri tavalla.