Daystar Quark

Aloittaja Kuulapaa, 26.08.2015, 19:59:50

« edellinen - seuraava »

cmas

#60
Niin hienoja kuvia on tässäkin ketjussa Quarkilla kuvattuna, että alkaa polttelemaan. Mites tämä ERF-osasto... itsellä on tuollainen 80/480 putki ja siihen maksaa D-ERF jo melkoisen monta sataa euroa Quarkin hinnan päälle. Onko tuollainen kaistanpäästösuodin pakollinen vai mahtaako taloudesta jo löytyvällä AstroSolar-suodatinkalvolla saada mitään aikaiseksi?

Edit: Ilmeisesti kuva menee liian tummaksi ja ainoa toimiva optio on heittää putken keulille ERF. Saa korjata, jos olen väärässä.

PekkaR

Olet oikeassa, että AstroSolar kalvolla menee liian tummaksi. Jos käyttät tuota TS 80/480 putkea, niin Quarkin manuaalin mukaan ei putken eteen tuleva ERF ole välttämätön, vaan riittää kulmapeilin eteen laitettu UV/IR cut filtteri.Vaikka Baaderin BA2459207A. TS 80/480 taitaa olla "Air spaced" niin kuin pitää. "Oil spaced" optiikkaa ei voi käyttää putken sisään laitetulla ERF filtterillä. Linkissä Quark manuaali https://www.daystarfilters.com/downloads/QuarkManual.pdf ja sivulla 4 kerrottu ERF filttereistä. Putken eteen laitettu D-ERF tietenkin paras, koska se vähentää putken sisäistä lämpöväreilyä.

Pekka
Celestron C9.25, NEQ6, Hyperstar, Atik 460EXm, Antares 0.63, ym...

https://www.flickr.com/photos/pekkaruohomaki/

cmas

Lainaus käyttäjältä: PekkaR - 19.04.2016, 20:32:51
Olet oikeassa, että AstroSolar kalvolla menee liian tummaksi. Jos käyttät tuota TS 80/480 putkea, niin Quarkin manuaalin mukaan ei putken eteen tuleva ERF ole välttämätön, vaan riittää kulmapeilin eteen laitettu UV/IR cut filtteri.Vaikka Baaderin BA2459207A. TS 80/480 taitaa olla "Air spaced" niin kuin pitää. "Oil spaced" optiikkaa ei voi käyttää putken sisään laitetulla ERF filtterillä. Linkissä Quark manuaali https://www.daystarfilters.com/downloads/QuarkManual.pdf ja sivulla 4 kerrottu ERF filttereistä. Putken eteen laitettu D-ERF tietenkin paras, koska se vähentää putken sisäistä lämpöväreilyä.

Pekka

TS olisi käytössä ja ilman kulmapeiliä,  ja kuten epäilit, niin ilmaa on elementtien välissä. Jotenkin tuntuu kovin hurjalta idealta pistää auringon valo putkeen sisään ja suodattaa vasta loppupäässä. Sanoipa Daystar mitä tahansa. Tästä syystä tuohon ulkoiseen ERF:ään tässä päätyy, jos Quark napsahtaa ostoskoriin. Täytyy tutkiskella asiaa vielä lisää.

Kuulapaa

Tässä vähän lisäinfoa mahdollisista Kvarkkiongelmista:
http://myphotojourney.co.uk/daystar-quark-humidity-issue/
Tämä rohkea on myös purkanut suodattimen.
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

cmas

#64
Quark saapui. Täytyykö tämä nyt jokaisen käytön jälkeen hilloa omaan astiaansa takaisin ja pistää silicageeliä mukaan vai uskaltaako tätä pitää putkessa kiinni OTA:n ja kameran välissä?
Testaamaan ei vielä pääse, kun ERF on matkalla ja ERF:n kiinnitysjärjestelmää varten tehty vaneriadapteri vielä liimaamatta kasaan.

Tilasin 365astronomystä Briteistä. Hinta oli reilut 100 eur halvempi kuin esim Saksasta ja mukana tuli speksien mukaan 10 000 mAh aurinkokennopinnotteinen akku kaupan päälle.

cmas

Kirjoitellaas tännekin jotain.

Setuppi tuli siis pääasiassa kuntoon, mutta ongelmiakin on ilmennyt:
1.) Daystarin oma lyhennin oli täysin kelvoton, DOA. Tämä näkyy alla olevan linkin takana olevan kuvan alikuvassa 01 eli melkoisia virheitä optiikassa siinä vasemmalla. Oli ilmeisesti saanut siipeensä kuljetuksessa, optiikkakin kun oli osittain irti. Daystar suostui toimittamaan uuden kappaleen hajonneen tilalle ja maksoi rahdit, joten projekti maksoi vaan (liikaa) aikaa ja useamman tunnin testausta ja perustelemista sähköpostiin.
2.) Nyt kun uusi lyhennin on alustavasti ok, niin tulipa huomattua sellainen ongelma, että Quarkin rungossa on välystä. Eli etuosan 2" mustan osan ja keskiosan punaisen palan välissä joku pääsee elämään. Tämä aiheuttaa sen, että vaikka tuo musta 2" osa on linjassa OTA:n akselin kanssa ja napakasti kiinni, niin itse quarkin loppuosa taipuu hieman juuri tuosta mustan ja punaisen osan rajamailta. Välys tuntuu kädessä ja kun quarkin perässä on lyhennin + tilt-adapteri + kamera, niin kennon etäisyydellä poikkeaman näkee jo silmälläkin. Ei sitä paljon ole, mutta onpa kuitenkin. Tästä asiasta en ole vielä reklamoinut Daystarille.

Onko kenelläkään ideoita miten tuon linjauksen voisi saada kuosiin? Joku panta ympärille? Vai uskaltaako tuon punaisessa osassa olevan yhden ruuvin ottaa irti ja näkeekö sen jälkeen jotain sisäkaluja niin, että voisi vilkaista tarkemmin mikä tuossa oikein mättää (ilman, että Daystar alkaa ulvoa takuun raukeamisesta). Vai täytyykö taas vaan aloittaa rumba Daystarin kanssa?

Ihan hyviä kuvia tuolla setupilla tulee, mutta eilen kävi jo häivähdys mielessä siitä, että oiskohan sitä saanut samalla rahalla toimivamman setupin, jos olisi tyytynyt pienempään polttoväliin ja linssiin ja hommannut painesäätöisen 50 millisen Luntin. En ole uskaltanut etsiä googlella Lunt50THA+ASI178MM-kombon kuvia, saattaisin tulla vielä masentuneemmaksi  :cheesy: Daystarin laaduntarkkailu on kyllä ihan raivelista. Voisi joskus kuvatakin ilman ainaista säätöä ja arpomista  :angry:

https://drive.google.com/open?id=0BwRm8n5Sb6kWTzZUYlFpWDdVd3M

einari

Mikä on Daystarin oma lyhennin ?
___
Tapio

cmas

Lainaus käyttäjältä: einari - 21.07.2016, 13:33:57
Mikä on Daystarin oma lyhennin ?
FR2DT, löytyy esim tästä: https://drive.google.com/open?id=0BwRm8n5Sb6kWN3ZiV1hvYm5OM0tIRzUxeXI0Z1hIcDB3SnFR. Kyselin vastaavia ympäriinsä (TS, 365Astronomy, Modern Astronomy) ja suosittelivat käyttämään tuota Daystarin omaa vermettä lähtökohtaisesti (paitsi TS, joka tarjosi tilalle ihan toisella lyhennyksellä olevaa tuotetta mikä ei olisi ollut edes sovitteestaan sopiva ilman erillisiä palasia). Varmaan moni muukin lyhennin olisi toimiva.

Lyhennintä halusin siksi, että suurennos on 80/480-putki + Quark + tilt-adapteri + ASI178MM sitä luokkaa, että se on ns. liikaa. Tuon lyhentimen kanssa alkaa olla jo järkevällä tasolla (ilman lyhennintä ei saa yhtään paremmin detaileja esiin ja loppukuvat pitää kuitenkin pienentää merkittävästi - lyhentimen kanssa saa isomman alueen kuvaan ja tarkkuus ei yhtään kärsi).

einari

Sanovat että koko kiekko olisi mahdollista noin 450mm polttoväliin asti.
Tarkoittaneeko sitten visuaalista ja jotain 30mm okulaaria ?
Minkähänlaisella kennolla saa koko kiekon (ei jaksa laskea) ?
___
Tapio

cmas

Lainaus käyttäjältä: einari - 21.07.2016, 15:59:40
Sanovat että koko kiekko olisi mahdollista noin 450mm polttoväliin asti.
Tarkoittaneeko sitten visuaalista ja jotain 30mm okulaaria ?
Minkähänlaisella kennolla saa koko kiekon (ei jaksa laskea) ?

Quarkissa on noin 4.1x suurennos itsessään. Siitä voi sit haarukoida millä okulla ja tai kennolla saa koko kiekon kuvaan. Kuu ja aurinko on näennäisesti samaa kokoluokkaa ja tuolla mun putkella ja kameralla ilman mitään muuta optiikkaa välissä saa kuun koko kiekon kennolle juuri ja juuri yhdellä kuvalla. Kun välissä on tekijä 4.1, saisi polttoväli olla kyllä melko pieni, että koko kiekon saisi kerralla kennolle.

cmas

Jatketaanpa tätä. Tällä hetkellä kierrossa on toinen Quark, kun ekasta alkoi notkua runko ja optinen akseli oli suoran sijaan käyrä ja vielä muuttuva sellainen - putken kulmasta riippuen. Lisäksi kenttä oli kaikkea muuta kuin tasainen. No, hirveän odottelun jälkeen (tarinaa esim tässä: https://www.avaruus.fi/foorumi/index.php?topic=15006.msg146172#msg146172) sain uuden, tietty silloin oli jo -15 degC Espoossa ja testaaminen jäi kevääseen. Tänään sitten testaamaan. Virrat loppui, kun pilviä piti väistellä enkä saanut testattua kaikilla asetuksilla, mutta eihän tämä nyt hirmu hyvältä näytä. Pistän eng-postauksen tähän alle, kun en jaksa sitä kääntää kotimaaksi enää nyt - asia on kuitenkin aika selkeä - kentän tasaisuus muuttuu Quarkin säätöjen mukaan.

Nyt siis yksi Quark on palautettu. Sitä ennen yksi Daystarin lyhentäjä piti palauttaa, kun oli rikki jo tullessaan. Nyt tämä toinen Quark näyttää tämmöistä. Alkaa savu nousta päästä pikkuhiljaa tämän firman kanssa, olkoonkin, että flätit korjaa asiaa tiettyyn pisteeseen saakka (alla olevissa kuvissa ei siis ole flättejä käytetty).

*********

Hey,

I thought I'd ask this also here. This is my second Quark Chromosphere unit - the first went back to Daystar as it was flexing from the frame (the image train was not aligned anymore) and also had some issues with uneven image despite extensive tuning with a tilt adapter and using flats, of course.

Well, today I tried to test my second Quark. Unfortunately due to the clouds I could not achieve comprehensive testing (run out of power in the field due to clouds and increased waiting time between acquisitions), but I started with the knob turned all the way clockwise (setting -5 on my notation) and coming there counter clockwise and ended up in +1 (while +5 would have covered all the settings).

The image train includes the following:
- 90 mm Baader D-ERF
- 80/480 mm TS FPL53 apo
- TS 2" to T2 adapter
- Baader Varilok adjustable T2 extension
- TS T2 to 2" adapter
- Quark attached from the 2" housing
- 0.5x reducer (Daystar)
- Tilt adapter (Rowan)
- ZWO ASI178MM

I'm also operating AVX and DIY focus motor, but they obviously have nothing to do with this issue.

I used SharpCap 2.9 for capturing. Due to the camera-optics combo I used bin3 option and 1 ms exposure times with gain at 60. This results into 30 fps and while being a bit slow for fast moving details, that ain't the problem here. I did stack with Autostakkert3! (best 10 % out of 2000 frames), processed the images with ImPPG and colored the images with Photoshop CC. Processing is identical for all the images.

By looking at the images you'll see that while adjusting the Quark and keeping everything else constant, dark areas start to creep in into the picture and the issues gets worse the more I turn the Quark's knob counter clockwise. This actually looks much worse than with the previous Quark. The results are pretty obvious and while flats will undoubtedly fix some of the issue, I don't think the image should look like this. At least it didn't with my previous Quark.

I really hope that I wouldn't need to start contacting Daystar again. Last time it took several months before I finally got them to replace the Quark (they told me that they had email issues and so on) and when it arrived, it was already -15 degC here in Finland and I couldn't test the unit until today. I've also had a lemon reducer from Daystar so one might understand my frustration with them. It takes forever to get in touch with them, then ship items back and forth and with such a short summer here at 60.2 N 24.8 E, this is not the optimum.

Any comments, suggestions of what to do and thoughts in general are highly appreciated.

Cheers,
Tommi

-5:


-4:


-3:


-2:


-1:


0 i.e. knob pointing towards the camera


+1:



*********

einari

Sorry mutta mitä olen Quarkista ymmärtänyt niin siinä on sille säätönupille yksi optimaalinen säätö.
Mitä toivoit sillä säädöillä muuttavasi ?
TS tuossa yksi noista kuvista näyttää minusta melkoisen hyvältä kyllä.
Omassa PST:ssa myös on yksi säätö josta en juuri ole poikennut.
___
Tapio

cmas

Yksi optimaalinen tai pari lähellä olevaa asetusta siinä on ja säädöllä arvotaan taajuutta. En huomannut aiemmassa Quarkissa tämän tason muutoksia, siis näin suuria. Mutta se, että nuppia pyörittää ei pitäisi aiheuttaa osittaista kuvan tummenemista siltä osin kuin itse tätä hommaa ymmärrän. Jos olen väärässä käsityksessä, saa oikaista. Ymmärtäisin, jos kuva tummuu symmetrisesti vaikkapa lähempänä auringon keskustaa tai reunaa, mutta tummuuden vaeltaessa kuvissa näkyvällä tavalla, Quark ei vakuuta optisesti.

Vai onko muilla vastaavat ilmiöt Quarkin nuppia jumpatessa?

cmas

Katsoin tänään raakavideot vielä läpi. -5:ssa hieman ohutta pilveä noin 5 sec, seeing ok. -4:ssa seeing myös hyvä, ei pilviä yhtään. Loput videot myös pilvettömiä, seeing vähän niin ja näin. Jostain syystä, kääntämällä Quarkin nuppia vastapäivään, alkaa kuviin ilmestyä tuota tummaa aluetta ja nimenomaan epätasaisesti. Onko jollain tähän jotain järkevää selitystä?

einari

Esitän nyt varmaan tyhmän kysymyksen mutta olethan odottanut alkuun tarpeeksi (10 min) ja säädönkin jälkeen minuutin/pari ?
___
Tapio