Nasan scifihenkinen video esittelee matkakohteita aurinkokunnassa ja eksoplaneetoilla

Millaista olisi meloa Titanin järvissä, katsella rakettilaukaisua Marsin pinnalla tai syöksyä supermaapallon kaasukehän läpi avaruuspuvussa? Nasan uudet animaatiot leikkivät tieteiskuvitelmilla.

Goddardin avaruuskeskuksen tällä viikolla julkaisema Visions of the Future -video pohjautuu vuonna 2016 tehtyyn julistesarjaan. Esikuvia ja niiden animointeja vertaillaan myös vierekkäin.

"Vaikka ihmiset eivät vielä ole vierailleet Marsissa, suunnittelemme lisäävämme kengänjäljet paikoille, joilla nyt on vain mönkijän renkaanjälkiä. Haaveilemme myös matkustamisesta kaukaisiin maailmoihin ja siitä, millaisia ne olisivat", esitellään videota.

Aurinkokunnan kohteista mukana ovat kaupunkivalojen täyttämä Kuu, avaruuskeskus Marsissa, Venuksen leijuva pilvikaupunki, Enceladus-kuun vesisuihkujen ihailu sekä Titan-kuun järvimelonta.

Visualisointeja ei ole tarkoitettu esimerkikeiksi realistisista toteutustavoista tai edes aidon oloisista ympäristöistä, vaan kiehtomaan mielikuvitusta.

Vielä kauempana näköpiiristämme ovat visiot laskuvarjohypystä supermaapallon paksussa kaasukehässä, kävelystä kaksoistähden planeetalla ja kuumailmapalloista laavaplaneetan kaasukehässä.

Animaatioiden kulissien taakse päästään kurkistamaan erillisessä videodokumentissa. Kuvauksissa hyödynnettiin green screen -teknologiaa osana tiedekoneanimaatioita.

Nasa suhtautuu yleensä varsin varovaisesti sen oman toiminnan ja lähivuosien visioiden ulkopuolelle sijoittuviin tieteiskuvitelmiin. Aiheen lähestyminen taiteen näkökulmasta on kuitenkin saanut avaruusjärjestön hyväksynnän. Julisteiden lisäksi aiemmin on tehty myös leikillinen projekti eksoplaneettojen matkatoimistosta.

Aiheesta lisää Nasa (englanniksi)