IC 342 "The Hidden Galaxy"

Aloittaja DarkSide, 22.02.2011, 00:45:09

« edellinen - seuraava »

Murtsi

Kuva on lähes täydellinen  :cool: hillityt värit ja kohinaa ei juuri ollenkaan, vaikea tuosta on enää parantaa.

Maskit ovat todellakin tehokas työkalu photarissa, sen käyttöä suosittelen kyllä opettelemaan. Maskilla voi kohdentaa eri käsittelytoimenpiteitä haluamiinsa kohtiin kuvaa, esimerkiksi kohinanpoistossa se on todella kätevä apuväline. Mukava kuulla että olet jo päässyt opin alkuun tässä asiassa, ei muuta kuin lisää harjoittelua vain.

Nurinniska Observatory

Kiitos vaan,

jossain vaiheessa pitää koittaa prosessoida eteenpäin, mieluiten rutkalla lisävalolla. Tällaisenaan pienimpien yksityiskohtien määrä jää paljon jälkeen ketjun aiemmista kuvista.
Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/

Timpe

Komea kuva vaikeasta kohteesta ja hyvä kun muistutit käyttäneesi tähän sitä itse tehtyä kaukoputken seurantajalustaa tämänkin loppukuvan tuottamiseen. Tällainen pyrkii helposti unohtumaan, kun katsoo upeita loppukuviasi niistä himmeistä kuvauskohteista, minkä kuvaamiseen me muut käytämme tuhansien eurojen kaupallisia ratkaisuja. Iso peukku ja hatunnosto täältä suunnalta! :cool:
- Timo Inkinen

Timpe

#48
Lainaus käyttäjältä: Timpe - 28.11.2012, 23:27:49
Tein kuvasta kaksi versiota ja kun en osannut päättää kumpi olisi parempi: (luultavasti ei vielä kumpikaan  :tongue:)
Lainaus käyttäjältä: Timpe - 29.11.2012, 20:40:45
... kerätään taas rohkeutta kunnes toinen viritys/yritys (vaikka viikon päästä) saattaa lähteä puolivälistä edellistä käsittelykierrosta ja päätyä sitten ihan erilaiseen lopputulokseen kuin ykkösversio. Tämä IC342 odottaa nyt sitä kolmannen kierroksen käsittelyä, mihin olisin itsekin tyytyväinen.
Lainaus käyttäjältä: Timpe - 07.12.2012, 22:48:20
Tilauksesta vielä kolmas viritys samasta aineistosta. Ei tämä minun taidoillani muuksi muutu, mutta nyt on pinottu LRGB:t kukin erikseen ja sitten summattu vielä omana pinonaan tehty Ha tuonne R-kanavaan ennen lopullisen LRGB-kuvan tekemistä. (Vertailukuva näille löytyy täältä.) (Saa riittää tältä erää, kun en niin hirmuisesti tykkää näiden kuvien "mankeloinnista" moneen kertaan.)

Kuten yltä voi lukea, niin tämän työstö on ollut allekirjoittaneelle sangen tuskainen kokemus ja aiemmista kerroista jäi vielä jotain hampaankoloon sen verran että piti kaivaa vanhat datat PixInsightin mankeliin. Tällainen lopputulos tuli ja nyt tuo käpistely saa riittää näistä datoista ts. olen viimein suht' tyytyväinen omaan lopputuotokseeni  :smiley:



Vahdissa: http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/30857

PS. Tämä on nyt hyvin taivaalla kuvattavaksi, joten eikun tämän kimppuun vain jos on kohteista pulaa...

Lainaus käyttäjältä: naavis - 29.11.2012, 22:42:18
Ymmärsinköhän nyt oikein, että olet tehnyt eri värikanaviin sekoittamista varten erisuuruisia pinoja H-alfasta? Kannattaa mieluummin pinota kaikki kuvaamasi Ha-ruudut ja sitten lisätä pino värikanaviin halutuilla painotuksilla.

Ha-kanavan kuvat on nyt yhdistetty ensimmäistä kertaa oikeaoppisesti punaiseen kanavaan, sillä opettelin käyttämään PixInsightin Pixel Math toimintoa Ha:n yhdistämiseen! :azn:
((Ha*110)-(R*12))/(110-12) ja $T+(ha-Med(ha))*1.5
- Timo Inkinen

Murtsi

Kannatti ottaa käsittelyyn vielä kerran, kuva parani oleellisesti edellisistä käsittelyistä, PI on kyllä varmasti kannattava sijoitus jos meinaa harrastaa tähtikuvausta, siinä on hinta/laatusuhde enemmän kuin kohdallaan.

Naavis on myös tehnyt sellaiset ohjeet käsittelyyn että niitä orjallisesti noudattamalla ei voi muuta kuin onnistua  :wink: Ohjeet löytyvät seuraavasta linkistä http://astronaavis.wordpress.com/2013/09/08/pixinsightin-alkeet/

JKyytinen

Jesse Kyytinen

jessekyytinen.wordpress.com

Bresser 10x50 kiikarit
EQ-3
EOS 5D3, 50D, suljinvammaiset 450D, 70D
FD 300mm f/2.8L,Samyang 14mm f2.8,24mm f1.4,85mm f1.4,Sigma 30 1.4Art
Fuji X100s
Nokia Lumia 920
GoPro2

Murtsi

Tuli kuvattua tämäkin kohde tuossa tämän kuun alussa, nyt olen saanut kuvan käsiteltyä suurinpiirtein haluamakseni. Kuvassa on valotusta yhteensä 330 minuuttia, luminanssia 150 minuuttia ja värikanavia 180 minuuttia. Valotukset on tehty 1-4.10.2014 välisenä aikana. Tämä kohde on ollut kuvauslistalla jo pari, kolme vuotta mutta pääsin kuvaamaan sitä vasta nyt. Foorumikuva toimii linkkinä 1200x1200 1Mt kuvaan, olkaa hyvät.



Kalusto: GSO 10" F/4 newton, lyhennettynä F/2,8 ASA 2KORRR korjaimella, SBIG STF 8300, SBIG FW8-8300, SBIG OAG-8300, guidaus SBIG st1 color.

naavis

Komeaa! Kokonaisuudessaan värimaailma on aika keltaisen suuntaan kallellaan, mutta muuten näyttää varsin maukkaalta. :cool:

DarkSide

On hieno kuva Murtsilta. Ei voi kuin ihailla tulosta  :grin:

Timpe

Yläreunan tähtien keltaisuus lienee kyseessä tuossa naaviksen mainitsemassa värimaailmassa, mutta muutoin nuo galaksikiekon punakeltaiset värit ovat kai enempi-vähempi kohdallaan? Tämä galaksi putkahtaa esim. PI-pinosta ulos voimakkaan keltaisena (ks. lähtökohtana oleva LRGB-liitekuva omasta PI-kuvapinostani, jonka käsittelin keltaisesta poiketen kellan-harmaaksi ihan tieten tahtoen koska se olisi mielestäni tämän galaksin lähinnä oikea värimaailma vaikka se poikkeaakin CCD-kameran tuottamasta loppupinosta).
Suuri osa maailmalla kuvatuista IC342 galaksikuvista on kallellaan keltaisen/punaisen suuntaan (jollei sinne tekemällä tehdä jotain ihan erikoista värimaailmaa loppukäsittelyssä ;).
Yleensä kuvaajat syyttävät tuosta keltaisuudesta galaksin edessä olevan Linnunradan kiekon pölymassaa.
- Timo Inkinen

Kharan

Tälläistä eiliseltä. Aikas huonosti tarttui kennolle kun vertaa muiden kuviin, olisi pitänyt varmaan käyttää 2-3kertaisia valotuksia. Ei voinut toisaalta revitellä oikein ikuisten flättiongelmien takia.



Täysi reso:
http://www.astrobin.com/full/217442/C/
http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/43401

Kharan

Onpa surkia toi äsköinen kuva! Täältä pesee parempaa, take that!


https://www.astrobin.com/369840/

Timpe

Nätti on! Kannattaa käydä katsomassa isona Astrobinin linkistä...  :wink:
- Timo Inkinen

Ransu

On hieno kuva kharanilla, huikea parannus edelliseen versioon. Hienosti nähtävissä yksityiskohtia galaksin keskustaan asti.
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Jussi Koponen

Tervehdys

Tästä kohteesta tuli eräänlainen suotimien ja kollimoinin testauskohde. Kuvailin kohdetta aluksi Astronomik Deepsky -suotimilla, mutta väribalanssi oli jotenkin kummallinen. Suoritin usean värikalibroinnin erilaisin menetelmin mutta ei... Sitten päätin kokeilla kohdetta ja Baaderin suotimilla ja tulos oli paljon parempi. Epäilinkin että suotimet olisivat menneet sekaisin SGP:ssä, mutta kun ei. No tämä kohde jää nyt pienoiseen "välitilaan" ja odottamaan myöhempiä aikoja. Laitetaan nyt tänne tämä välitulos.

Valotusaika on noin 16 tuntia, luminanssissa on Baader Clear focusing -suodin ja Astronomik L -suodin. RGB data on sitten Baaderilla. Pitänee vielä harkita Astrodonien ostoa käytettynä.



https://astro.galleria.fi/kuvat/2014+Deepsky/IC342_LRGB.jpg. Täysi kenttä täällä.