NGC 4449

Aloittaja Jouko_Kettunen, 04.04.2020, 20:57:31

« edellinen - seuraava »

Jouko_Kettunen

Voisiko olla, ettei tälle kohteelle ole ennestään omaa otsikkoa. Ainakaan en löytänyt. Tämä epäsäännöllinen kääpiögalaksi on kuitenkin varsin kirkas (magnitudi 9,6) ja näkyvä kokokin 5,4' x 4,2' galaksien kuvaajalle kohtalainen. Se on Ajokoirien tähdistössä ja tähän aikaan vuodesta melko korkealla. Siinä on paljon yksityiskohtiakin, jotka erottuvat tässä viimeyön kuvassa vähän huonosti (fokus oli hiukan huono, taivaalla oli ohutta yläpilveä ja kuukin oli jo melko kirkas), mutta olkoon aloituskuva ketjulle ja paremmille kuville. Tässä on valotusta yhteensä 2h 45 min kaukoputkella GSO 10 RC ja kameralla SBIG ST-8300 LRGB suodattimilla viiden minuutin jaksoissa.

einari

Näyttääpä kirkkaalta tuo keskiosa (ei kai nyt sentään puhkipalanut ole ?).
___
Tapio

Jouko_Kettunen

Ei ole puhki palanut, mutta kuten selittelin, fokus ei ollut aivan kohdillaan ja oli vähän ohutta yläpilveä sotkemassa. Hubblen kuvissa näkyy, että on sielläkin yksityiskohtia, mutta kontrastia niukasti.

Jouko_Kettunen

Uusi yritys tästä Ajomiehen kääpiögalaksista. Nyt fokus oli kohdallaan, mutta seeing oli varsin surkea. Nyt kuitenkin 2h 45min valotusta tuotti jotain yksityiskohtia galaksin keskialueillekin.