IC 342 "The Hidden Galaxy"

Aloittaja DarkSide, 22.02.2011, 00:45:09

« edellinen - seuraava »

mistral

Hieno kuva avaruuden syvyyksistä.

Murtsi

Hyvä kuva vaikeahkosta kohteesta  :cool:, pidän enemmän tuosta linkin takana olevasta versiosta. Molemmissa versioissa on mielestäni käytetty liiallista kohinan poistoa joka on vienyt myös detaljeja mennessään. Suosittelen kolmatta käsittelykertaa ja hieman suoraviivaisempaa otetta käsittelyyn.

Näistäkin saisi varmaan paremman kuvan yhdistämällä nämä kaksi käsittelyä. Tähdet näyttävät todella hyviltä, niitä ei kannata juurikaan muuttaa tulevissa käsittelyissä.

Timpe

#32
Tilauksesta vielä kolmas viritys samasta aineistosta. Ei tämä minun taidoillani muuksi muutu, mutta nyt on pinottu LRGB:t kukin erikseen ja sitten summattu vielä omana pinonaan tehty Ha tuonne R-kanavaan ennen lopullisen LRGB-kuvan tekemistä. Ha-nousi nyt aikaisempaa helpommin esiin, mutten muuta eroa huomannut käsittelyssä. Tässä on sitten kohinat tallella, kun niitä kerran halutaan (teinköhän yhden kerran kohinanpoistoa reuna-alueille)...Oikeasta ylänurkasta löytyi samalla tuo himmeä pikkugalaksi, mikä oli jäänyt aiemmin huomiotta. Ja taitaa siinä galaksin allakin jokin bonusgalaksi pilkottaa. (Vertailukuva näille löytyy täältä.)
En takaa edelleenkään, että tietty osa käsittelyä pysyisi ennallaan omassa työskentelyssäni, joten tässä ei takuulla ole samanlaiset tähdet kuin aiemmissa :grin:
(Saa riittää tältä erää, kun en niin hirmuisesti tykkää näiden kuvien "mankeloinnista" moneen kertaan.)
- Timo Inkinen

J-P


naavis

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 07.12.2012, 22:48:20
Tilauksesta vielä kolmas viritys samasta aineistosta. Ei tämä minun taidoillani muuksi muutu, mutta nyt on pinottu LRGB:t kukin erikseen ja sitten summattu vielä omana pinonaan tehty Ha tuonne R-kanavaan ennen lopullisen LRGB-kuvan tekemistä. Ha-nousi nyt aikaisempaa helpommin esiin, mutten muuta eroa huomannut käsittelyssä. Tässä on sitten kohinat tallella, kun niitä kerran halutaan (teinköhän yhden kerran kohinanpoistoa reuna-alueille)...

Oikeasta ylänurkasta löytyi samalla tuo himmeä pikkugalaksi, mikä oli jäänyt aiemmin huomiotta. Ja taitaa siinä galaksin allakin jokin bonusgalaksi pilkottaa. (Vertailukuva näille löytyy täältä.)
En takaa edelleenkään, että tietty osa käsittelyä pysyisi ennallaan omassa työskentelyssäni, joten tässä ei takuulla ole samanlaiset tähdet kuin aiemmissa :grin:
(Saa riittää tältä erää, kun en niin hirmuisesti tykkää näiden kuvien "mankeloinnista" moneen kertaan.)

Otahan Timo muuten raakadatoja mukaan Hauholle, voidaan niitä harjoitukseksi käpistellä! On sen verran hyvän oloista raakadataa.

JuhaK

Tässä taas yksi pikaisesti käsitelty projektin aloitus. Valoa kasassa nyt 3h 50 min (L=7*1200 + RGB=6*300) ja tarkoituksena olisi vielä suunnilleen saman verran saada lisää.Kuvalinkin takana hieman isompi ja Astrobinissä "oikeassa" koossa (=ISO)

Blogissa jotain muutakin höpinää
Juha K

MesuMount#2
SBIG STL-11000XM
14" Newton
APM 80/500
Atik314e
http://kepastro.blogspot.com/

Murtsi

Wau, mikä kuva  :shocked: Vaikuttaa enempi loppukuvalta kuin projektilta mutta anna tulla lisää vaan, kyllä kelpaa. Kannattaa käydä katsomassa tuo iso versio, erotuskykyä on vaikka muille jakaa...

naavis

Hieno on kuva! Värit ovat vielä aika kellahtavat, mutta ne ehtii korjata lopulliseen versioon.

JuhaK

#38
Tässä lopullinen versioni! Värikanavien balanssin säätöön käytin ExCalibratoria, joten ne ovat nyt toivon mukaan kohdillaan (tai edes lähempänä totuutta kuin edellisessä versiossa...)

Valotusta kertyi kaikkiaan 8h 10min (L=13*1200", RG=6*300", B=10*300" ja Ha=6*1200") ja taisi olla kolmen eri yön aikana.

Kuva linkkinä isompaan (varoitus: ISO)


Kalustona 14" Newton, STL-11000xm ja Mesu2.

Blogissa lisää...
Juha K

MesuMount#2
SBIG STL-11000XM
14" Newton
APM 80/500
Atik314e
http://kepastro.blogspot.com/

einari

Todella upea. Hienosti saatu noita Ha-alueitakin mukaan.
Tähtiä riittää tuolla suunnalla taivasta.
___
Tapio

Jyrki


Huikean hieno kuva Juhalla  :cool:
Officina Stellare Veloce RH200 F/3.0, Canon FD 300mm F/2.8, ASA DDM60 PRO, SBIG STF-8300M.
http://www.flickr.com/photos/67018317@N07/

Nurinniska Observatory

Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/

Timpe

Kuin myös, upeaa jälkeä ja hyvä saavutus galaksin esiin kaivamisessa. Myös taustataivas on sangen mielenkiintoinen tutkittavaksi... :cheesy:
- Timo Inkinen

Nurinniska Observatory

Kuvasin tätä toissailtana ja sitä seuraavana yönä. Teknisiä vaikeuksia tuli tälläkin kuvaussessiolla, kun valtavan kuuranmuodostuksen vuoksi deklinaatioakselin kiekon remmiveto alkoi lipsua. Saaliiksi jäi illalla 3 tuntia kunnon ruutuja ja yöllä tuntitolkulla pelkkää kuraa. Minulla on kuuraongelman uhatessa ollut tapana ajaa dec-remmi sellaiseen asentoon jossa kitka on suurimmillaan; toinen remmin hammasrattaista on hieman epäkeskosti akselillaan ja siksi kitka kiekkoa vasten on joissakin kohdissa suurempi kuin toisissa. Nyt en kuitenkaan näin tehnyt ja tuloksena siis kasa pilalle menneitä ruutuja. Ja minä vaan nukuin... Huomasin lisäksi että RA-vedon matoruuvin moottoriin kytkevä alikokoinen akseliliitin on kehittänyt itseensä valtavan välyksen. Pistin uuden, isokokoisemman liittimen tilaukseen.

Prosessoinnissa harjoittelin käyttämään tasomaskeja joiden käytössä Murtsi opasti minut alkuun. Kivinen tie on vielä kuljettavana tässä kohden ja opettelemista on paljon. Kyseessä on joka tapauksessa todella tehokas työkalu joka tulee takuulla löytämään pysyvän paikkansa "tykalupakissani".Tarkemmat tiedot ja täyden resoluution kuva täällä (Astrobin)
Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/

PetriKe

Hieno on, ja hyvät värit.
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa