Kontinuumisuotimen juju on siitä, että kapeakaistasuotimena se valitsee ilmakehän väreilyjen vain yhden väriselle valolle aiheuttaman seeingin eli siis parantaa seeingolosuhteita. Lisäksi se tietenkin poistaa kuvasta kaiken värivirheen ja tuo vielä lisää kontrastia fakula-alueisiin.
Itse olen käyttänyt kontinuumisuodinta vain Baaderin aurinkokiilan kanssa, jossa se tuli mukana vakiovarusteena. Tämän kokemuksen perusteella voi kuitenkin arvioida, kuinka kyseinen suodin käyttäytyy normaalin ND5 visuaalikalvon kanssa. Kiilan tärkeimmät osat ovat osittain heijastava prisma, joka välittää eteenpäin 4.6% valosta, ja tämän jälkeen tuleva ND3 suodin, joka siis päästää valosta läpi 0.1%. Näiden yhteisvaikutuksesta pääsee valoa läpi siis läpi 0.0046% eli suunnilleen ND4.3 harmaasuotimen verran. (HUOM! ND-merkintä ilmoittaa valon vaimennuksen 10 potensseina. Esim. ND3 suodin päästää valoa läpi yhden 10^3=1000 osan ja ND5 suodin yhden 10^5=100000 osan)
Noiden kahden pääelementin jälkeen Baader suosittelee käyttämään joko kontinuumisuodinta tai vaaleaa harmaasuodinta (lähinnä ND0.6) saattamaan kuvan kirkkaus silmille miellyttäväksi. Huomaa kuitenkin, ettei ND4.3 vaimennus ole aivan hirveän kaukana normaalin visuaalikalvon ND5 vaimennuksesta. Näin ollen sanoisin, että kontinuumisuodin voi toimia vallan hyvinkin ND5 kalvon kanssa. Jos sitten kuva tuntuu hämärältä ja haluaa lisää valoa valotusaikojen lyhentämiseksi, voi ostaa arkin valokuvauskalvoa. Sillä pitäisi ainakin riittää valoa lyhyen valotusajan kuviin.