Telescope-Servicestä ostaminen

Aloittaja soreneck, 29.01.2009, 16:03:06

« edellinen - seuraava »

sepkos

Minä tilasin kaukoputkeni yhteydessä astrozapin aurinkosuodattimen ja erikseen kysyin että onko sopiva putkeeni. Kuulemma oli.
Ja olihan se kun teippasi paikoilleen. Runko oli kutakuinkin samankokoinen kuin kaukoputkessa. Lisäksi kaukoputkea odotellessani olivat osan tilaamistani jo olleista tavaroista ehtineet myymään uudelleen ja nyt edelleen odottelen vixenkiskon pätkää ja fokuseriin tulevaa tuuman jatketta. No, kiskoja olen ehtinyt tilailemaan jo astroshopista ja Ylvasta. Molemmista tuli "hetkessä" joskin Ylvan suoritusta vähän haittasi postilakko.

Jussi Koponen

Tilasin Takahashin kollimointiskoopin maanantaina, paketti oli kourassa perjantaina. Melko nopiaa toimintaa.

Jakke

Viimeisin tilaus TS:ltä 1.1.2016 illalla LVI SG2, Canon kamerapiuha ja vixen naaras kiinnikke. Kaikki varastossa vihreänä :)
Lähti TS:ltä heti seuraavana arkipäivänä eli 4.1.2016 saksan postin kautta liikenteeseen. Hampurissa menikin sitten taas muutama päivä...
Kotimaan keltainen kuljetus yritti tuoda pakettia 11.01.2016 aamulla klo 7:45.
Ei siis paha...kaikki oikeat kamat tulivat perille ja suurin osa ajasta kuluikin kuljetusyhtiöillä.
Ihan samanlailla toimineet kaikki 4-5 tilausta viime vuosina tuolta. C6-a-xlt OTA putki taisi tulla jopa 5 päivässä Vantaalle asti :)

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 08.01.2016, 21:08:02
Okulaarit ovat perillä 13.1.2016, jos UPS hoitaa hommansa Langenhagenista eteenpäin.

Pitikin mennä aukaisemaan suuri suuni... :tongue: http://wwwapps.ups.com/etracking/tracking.cgi?tracknums_displayed=1&TypeOfInquiryNumber=T&HTMLVersion=4.0&sort_by=status&InquiryNumber1=1Z26100V6852797640
"Due to operating conditions, your package may be delayed. / Delivery will be rescheduled."
- Timo Inkinen

VeskuP

No onhan tuo jo turvallisesti helsingissä(ehkä se juuri on syynäkin :tongue:)
Vesa Pennanen

SW 254/1200 Newton, NEQ6 Pro

henkkac

Kohta 2kk tämän adapterin tilauksesta eikä sitä näytä tulevan saataville, pitänee varmaan perua tilaus. Aikaisempi tilaus tuli kyllä hienosti. Ei kellään sattuisi olemaan vinkkiä mistä saisi tai saisi tehtyä soviterenkaan jonka sisämitta on 2 tuumaa ja ulkomitta 57mm (muovisella työntömitalla mitattuna) ehkä saisi olla jotain 56,7mm ja syvyys olisi jotain 10mm?

mistral

Lainaus käyttäjältä: henkkac - 28.01.2016, 14:57:52
Ei kellään sattuisi olemaan vinkkiä mistä saisi tai saisi tehtyä soviterenkaan jonka sisämitta on 2 tuumaa ja ulkomitta 57mm (muovisella työntömitalla mitattuna) ehkä saisi olla jotain 56,7mm ja syvyys olisi jotain 10mm?

Ei taida olla muuta kuin sorvaus jolla saa tuollaisen. Ehkä joku sorvari tekisi sen parilla kympillä. Iso konepaja laskuttaa helposti satasen.

henkkac

Peruin sen tilauksen, ei tullut perumisesta vielä vahvistusta, rahatkin pitäisi saada takaisin. Kokeilin askarella itse adapterin :tongue: leikkelin pakaste pizza laatikosta liuskoja joita laitoin kuvan mukaisesti päälekkäin, tuli aika sopiva ja kun ei kiristä liian tiukkaan on täsmälleen keskellä ja pysyy hyvin kiinni. :grin: Eikä maksanut mitään. :smiley:

mistral

Saattaa toimia jos ei liuskat pimeässä touhutessa tipahda. En tiedä onko edes tarkoitus irrotella...sinänsä sama millä keskittää jos vaan toimii :)

henkkac

Tuota adapteria tarvitsee kun käyttää focal reduceria 0.5x (käytössä n. 0.516x) että kameran saa tarpeeksi matalalle. Yleensä kuvaskerralla käyttää koko ajan samaa kokoonpanoa kun on värikamera, eikä vielä ole väri filltereitä ja niistä ei oikein olisi hyötyä värikameralla. Laitoin myös tuon kuvan mukaisen liuskojen alle lyhyen ylimääräisen liuskan noiden ruuvien keskikohdan vastakkaiselle puolelle niin keskitys on varmempaa.

RL

Tilasin viikko sitten optiikan puhdistusvälineitä kolmellakympillä. Maksoin samantien laskun joka tuli sähköpostiin ja laittoivat paketin samana päivänä matkaan. Muutaman kerran ovat laittaneet paketin jo matkaan vaikka tuskin maksu on samana päivänä tullut perille. Olen kyllä aikaisemmin aika paljon tuolta tilannut.

Karkkipussi oli mukana.

Tane

 Sama huomio, ei tarvitse vielä näkyä maksun heidän tilillään kun laittavat paketin matkaan. Hyvä kun joku tekee niinkin kun suurin osa kyllä odottaa ensin maksun. Ja silloinkin kun on melkein kanta-asiakas kuten minä APM:llä. Ja hauskin oli tosiaan OSDV saksasta kun pari viikkoa maksamisen jälkeen kyselin niin vastasivat että kohta he katsoo jos maksu alkaisi saapua...Tuollaisessa tilanteessa mielessä liikkuu ihan painokelvotonta ja itsehillintä on koetuksessa.

Teleskop Servicen kanssa on pärjätty mutta jos joku myyjä epäilyttää niin ei osta siltä tai tekee sen Paypal maksuna niin pelastaa ainakin rahansa ellei tavara liiku tai myyjästä pariin viikkoon mitään kuulu. Paypal tutkii asian ja noin reilussa kuukaudessa ostohetkestä palauttaa maksun. Luottokortti maksutkin(tosin en tiedä niiden maksun palautusaikoja) on turvallisempia kuin pankkisiirrot.
Celestron C14,

wm-x

Hyvin toimi ts. Tekivät adapterista pari eri luonnosta ja olivat hyvin palveluhenkisiä muutenkin. Laittoivat ostamani baaderin click lockin heti tulemaan kun saatiin päätettyä mikä kannattaa ottaa. En ollut vasta kun laskun saanut niin seurantakoodi tuli sähköpostiin. Peukku ts:lle.

Tane

 Teetin myös heillä kerran adapterin kun ostin sen TS kolmentuuman focuserin että pystyi linssiputkeen kiinnittämään. Laitoin piirustuksen ja sen mukaisen rinkulan sain parissa viikossa. Tuli putken puolelle jossa focuser sitten kääntyi 360 astetta. Focuserista olen kylläkin nyttemmin luopunut, oli julmetun painava, kaksi kiloinen.
Celestron C14,

RL

Huomasin, että neq6 jalustan hinta on noussut 1600 euroon. Itse muistaakseeni maksoin 1200€ joskus. Cgem on 2000€. Mikähän on syy noin isoihin hinnan nousuihin? Ei sky watcheri mielestäni laadultaan noin arvokas ainakaan ole.