Tarkennuslaite kamera-optiikalle 2

Aloittaja J.Tuukkanen, 11.10.2008, 12:27:06

« edellinen - seuraava »

rintape

Tämä keskustelu menee hieman yli meikäläisen tajunnan, mutta satuin törmäämään mielenkiintoiseen tuotteeseen, joka saattaisi liittyä tähän asiaan. Kyseessä on EF-objektiivin kääntö systeemi makrokuvaukseen.

Eli: objektiivi kiinnitetään adapteriin. Tästä adapterista lähtee johto toiseen adapteriin, joka kiinnitetään kameraan. Objektiivi kiinnitettää suodatinkierteestään kamerassa olevaan adapteriin. Eli siis vahna klassinen kääntörengas jolla objektiivi liitetään kameraan väärinpäin lähikuvausta varten. Tässä systeemissä kamera pystyy kuitenkin keskustelemaan objektiivin kanssa ja automatiikka pelaa ymmärtääkseni täydellisesti. Novoflex.com sivuilta löytyy kuvaa ja tietoa.
Petri Rintala, Espoo
Panasonic DMC-GX8
Draco 80/500 APO
Celestron CGEM
QHY8L

Lauri Kangas

Muunmuassa tuollaisesta adapterista sainkin taannoin idean oman vastaavan tekemiseen. Tämähän on käytännössä ihan samanlainen adapteri, eli tässä menee johto kamerasta EF-linssin takaosaan.

Tuossa mainitsemassasi systeemissä sitten EF-linssin etulinssi osoittaa kameraan ja takalinssi esim. johonkin hyönteiseen.
Meidän tapauksessa taas etulinssi osoittaa tähtitaivaalle ja takalinssi johonkin toiseen kameraan. Varsinaisella kameranrungolla ei sitten otetakaan kuvia, käskytetään vain linssiä.

Tuo novoflexin adapteri hyvä lähtökohta (joskin aika kallis) oman vastaavan systeemin rakentamiseen, ei tarvitsisi kuin saada T-kierre (tai mikä ikinä siinä toisessa kamerassa onkaan) linssin perään tulevaan osaan kiinni.

Lauri Kangas

Tuntuisi siitä sähkö kulkevan läpi. Nyt kunhan paikallinen metal bangeri vaan vapautuu hetkeksi niin saa tuon nitistettyä T-renkaan väliin ja koko paketin kasaan. :)

Lauri KangasNyt pinkkaan tulee järjestyksessä loittorenkaan naarasbajonetti (vasemmalla), pinnien signaalit RJ45-liittimelle nappaava piirilevy (alhaalla), alumiininen kiinnityspalikka ja T-kierteinen rengas (oikealla). Pitää vähän mutustella ennenkuin porataan viimeiset reiät.

Meade-mad

Onko tällä rintamalla mitään uutta? Joko mikrokontrolleri on valjastettu korvaamaan kamera?

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

Lauri Kangas

Ei toistaiseksi, kapineelle tuskin tulee ahkeraa käyttöä koska on liian paksu filtteripyörälle eikä ole kovin jämäkkä. Mutta palaset on edelleen melkein koossa, joten luultavasti jossain vaiheessa innostun pulttaamaan ne kokoon ja vähän leikkimään.

Some-E

Lainaus käyttäjältä: Lauri Kangas - 06.08.2011, 21:58:29
Mutta palaset on edelleen melkein koossa, joten luultavasti jossain vaiheessa innostun pulttaamaan ne kokoon ja vähän leikkimään.

No nyt tämä vasta alkoi vaikuttaa tyypilliseltä rakenteluprojektilta! Siis, jos oikein ymmärsin, tärkeimmät osat näkyivät tuossa huhtikuun 2009 viestissä. Kaksi ja puoli vuotta myöhemmin sanotaan "luultavasti jossain vaiheessa innostun pulttaamaan ne kokoon ja vähän leikkimään".

Tuloksia kuitenkin olisi kiva nähdä. Jos leikkimiseltä niitä saa :)

Lauri Kangas

Joo, täysin tyypillinen projektiaikataulu. Innostumisen tapahtumista odotellaan vielä.