Kirjoittaja Aihe: ASI294 ja kuivausainetabletit  (Luettu 1029 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa tojuliin

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 33
ASI294 ja kuivausainetabletit
« : 13-01-2022, 22:12:08 »
Oma ASI294MC kamerani on ollut levossa marraskuisen kuvaussession jälkeen, jossa kuviin tuli melkoisia väriliukumia ja kuvan epätasaisuuksia. Neljän tunnin valotus M78-sumusta tuotti alta löytyvän kuvan. Olosuhteet olivat kyllä kosteuden osalta haastavat, sillä ilmankosteus huiteli lähellä sataa ja liikuttiin pakkasrajan tuntumassa. Kuitenkin itseäni jäi vaivaamaan, voisiko vika kuitenkin olla kamerassani ja voisiko asialle jotain tehdä?

Suurin kysymysmerkki itselleni on kameran kuivausainetabletit (desiccant tablet) ja niiden kunto. Kun tilasin  aikoinani kameran, niin kiinnitin oitis toisessa kuvassa näkyvän tarrakiinnitteisen lämmityspannan kameraan. Nyt myöhemmin itseäni on kiinnostanut monesti avata kamera, mutta en ole viitsinyt repiä kannen kiinnitysmuttereiden päälle liimattua pantaa irti. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin kamera sisältää tehtaalta tullessa kuivausainetabletit (vai olenko väärässä?), joiden vaihtamiseen ja kuivaamiseen löytyy hyvät ohjeet. Onko noita kuivausainetabletteja tarkoitus kuivata/vaihtaa säännöllisin väliajoin (vai onko turhaa hifistelyä?) ja voisiko tällä olla tekemistä tuossa kuvassa näkyvien väriliukumien kanssa?
Celestron C8 XLT, Celestron EdgeHD 800, William Optics ZS 81, Advanced VX, ASI294MC Pro, ASI120 Mini

Poissa Harmaa Vaeltaja

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 189
Vs: ASI294 ja kuivausainetabletit
« Vastaus #1 : 13-01-2022, 22:39:05 »
Minulla on sama laite ja sama lämmitin siinä. En osaa sanoa mitään kuvan osalta, mutta siellä on sellaiset tabletit. Periaatteessa ne kai pitäisi kuivata tai vaihtaa kuivattuihin aina kun kameran avaa tai jos lasin sisäpuolelle muodostuu kosteutta. Siinä on O-rengas tiivisteet, mutta paineen vaihdellessa kamera saattaa imaista kosteutta sisäänsä, tilanne johon nuo tabletit on tarkoitettu. Ne imevät määränsä kosteutta, mutta kun imukyky on käytetty, kosteus tiivistyy pinnoillem myös lasiin.

Oliko sinulla tuo lämmitin päällä kun otit tuon kuvan? meinaan että minulla tuli kuvaan epämääräisiä kuvioita kun kuvasin saman tyyppisissä olosuhteissa ja tuota lämmitintä ei vielä ollut. Kennon jäähdytin oli päällä. Kosteus tiivistyi lasiin ja sumensi näkymät.

Ei tuota lämmitintä tarvitse irroittaa, sitä voi longottaa sen verran että saa avaimen kohdalleen ja nuo pultit irti.