Kirjoittaja Aihe: SkyWatcher EQ6-R PRO Synscan Equatorial GoTo suuntaus  (Luettu 12311 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Timpe

  • Multiversumi
  • ******
  • Viestejä: 7060
    • Valoa ja varjoja
Vs: SkyWatcher EQ6-R PRO Synscan Equatorial GoTo suuntaus
« Vastaus #60 : 20-11-2020, 21:55:01 »
Pyysin vielä opticsia tarkistamaan että onnistuuko heiltä 3 star alignement.
Juuri tulleen vastauskirjeen sisältö oli yllätys ja mukava. He totesivat 3 star alignementin olevan virheellinen ja he rekisteroivat myös koordinaattihypyn kuten olin kertonut. Sanoivat että tämä oli eka kerta kun havaitsivat tämän mystisen virheen ja vaihtoivat emolevyn, jolloin suuntaus tuli heti erinomaiseksi.

Hieno juttu, kun tuollainen mysteerivika ratkesi!
Hmmm.... miksiköhän tuollaiset ihme-viat tulevat yleensä sellaisille tähtiharrastajajille, jotka tutustuvat uuteen vasta-hankittuun kalustoon ekaa kertaa? Luulisi tuollaisen tähtikuvauslaitteiston kasaamisen ja opettelun olevan ihan riittävän hankalaa ilman mokoman Mr. Murphyn osallisuutta asioihin... :tongue:
- Timo Inkinen

Poissa hlehto

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 59
Vs: SkyWatcher EQ6-R PRO Synscan Equatorial GoTo suuntaus
« Vastaus #61 : 07-12-2020, 22:37:25 »
No niin, jalusta tuli takas noin puolen tusinaa päivää sitten. Huomasin ekaksi että napaputken näkökenttä on huikeesti eri asennossa - eli tarttee kalibroida. Etsintäputkikaan ei ole ihan saman suuntaan. Tein karkean napasuuntauksen. Meni alle puolen asteen summamutikalla. Sen jälkeen tein kolmen tähden suuntauksen - Kapella (kasin etsitty), Alfa Ari (alle 1 asteen sisalla etsintaputkessa) ja Vega luoteistaivaalla taas alle 1 asteen tarkkuudella. Näytti hyvälle. Siten seulasiin ja se oli kohdalla (alle 1 aste) - alkoi tuntua hyvälle. Sitten yritys Marsiin. Menikin mönkään. Koetti hakea planeettaa kaakkoistaivaalta vaikka oli jo lounaassa ja sitten takais seulasiin ja taas huti. Luuli että nousi 11 asteen korkeudessa ja vaikka oli korkealla kaakossa. Castor meni samalla tavalla pieleen. Nyt siis dec nayttaa olevan kohtaisen lähellä mutta ra liikkuu /heiluu/virheilee. Nyt täytyy miettiä seuraavia askelia.