Kirjoittaja Aihe: Selitys Pimeälle Energialle: Aine Kutistuu, ja Me Kutistumme  (Luettu 1027 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa sende

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 22
Yllä oleva selvennys ei edelleenkään muuta asiaa. Tuo ei pidä yhtä energian ja varauksen säilymislakien kanssa. Et voi huijata luonnonlakeja.

niin rikkoo pimeä energiakin energian säilymislain, koska sen tiheys pysyy vakiona nykyisessä maailmankaikkeuden laajenemista koskevassa teoriassa.

Jos palaan vielä tähän teoriaani, Tämä aineen kutistuminen rikkoo energian säilymislain sellaisen havaitsijan havaitsemana, joka ei itse kutistu, mutta aineen mukana kutistuvan havaitsijan mittaamana energian säilymislaki on edelleen voimassa. Joten kyllä se rikkoo, mutta tämä riippuu tarkastelunäkökulmasta. Voisi sanoa että se toteuttaa senlaisen säilymislain kuin tapahtuman kokonaisenergia * tapahtuman kesto = vakio

Fysiikassa tunnetaan toinenkin energian säilymislain rikkova teoria, se on heisenbergin epätarkkuusperiaate.

Poissa Pappis

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 889
niin rikkoo pimeä energiakin energian säilymislain, koska sen tiheys pysyy vakiona nykyisessä maailmankaikkeuden laajenemista koskevassa teoriassa.
Havainnot pimeän aineen jakautumisesta eivät tue tällaista oletusta/tulkintaa.
t. Jarkko

Taivaanvahti: https://www.taivaanvahti.fi/observations/byUser/8364/pics
AstroBin: http://www.astrobin.com/users/JKLaukkanen/

Celestron C6N/CG5, ES 2x/5x FE, Baader Hyperion/Scopos/Eudiascopic okulaareja, Astronomik/Baader/BelOptik suotimia

Poissa Eusa

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 174
On hyvin helppoa generoida spekulatiivinen teoria pimeän energian selittämiseksi, mutta sellainen, joka voitaisiin falsifioida, vaatiikin sitten jo enemmän.

Esimerkki: Ainerakenne ollakseen olemassa syö tilaa. Postuloidaan mekanismi, että jokaista syötyä tilayksikköä kohti muodostuu potentiaalienergian säilyttämiseksi kaksi uutta. Miten tuollaista kehäpäätelmää selvität mittauksin?

Esimerkki hypoteesista, joka voidaan falsifioida: Negatiivisesti varautunut aine syö tilaa niin, että luovuttaa sitä saman verran positiivisesti varatun syödä ja päinvastoin - neutraalit rakenteet vuotavat sitten ylimäärää. Voidaan tarkastella varauspilvien välistä dynamiikkaa suhteessa saman energian neutraalirakenteisten pilvien dynamiikkaan ja tehdä johtopäätöksiä hypoteesin falsifioimiseksi.