Kirjoittaja Aihe: Selitys Pimeälle Energialle: Aine Kutistuu, ja Me Kutistumme  (Luettu 12025 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa sende

 • Periodinen komeetta
 • **
 • Viestejä: 22
Yllä oleva selvennys ei edelleenkään muuta asiaa. Tuo ei pidä yhtä energian ja varauksen säilymislakien kanssa. Et voi huijata luonnonlakeja.

niin rikkoo pimeä energiakin energian säilymislain, koska sen tiheys pysyy vakiona nykyisessä maailmankaikkeuden laajenemista koskevassa teoriassa.

Jos palaan vielä tähän teoriaani, Tämä aineen kutistuminen rikkoo energian säilymislain sellaisen havaitsijan havaitsemana, joka ei itse kutistu, mutta aineen mukana kutistuvan havaitsijan mittaamana energian säilymislaki on edelleen voimassa. Joten kyllä se rikkoo, mutta tämä riippuu tarkastelunäkökulmasta. Voisi sanoa että se toteuttaa senlaisen säilymislain kuin tapahtuman kokonaisenergia * tapahtuman kesto = vakio

Fysiikassa tunnetaan toinenkin energian säilymislain rikkova teoria, se on heisenbergin epätarkkuusperiaate.

Poissa Pappis

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1155
niin rikkoo pimeä energiakin energian säilymislain, koska sen tiheys pysyy vakiona nykyisessä maailmankaikkeuden laajenemista koskevassa teoriassa.
Havainnot pimeän aineen jakautumisesta eivät tue tällaista oletusta/tulkintaa.

Poissa Eusa

 • Eksoplaneetta
 • ***
 • Viestejä: 181
On hyvin helppoa generoida spekulatiivinen teoria pimeän energian selittämiseksi, mutta sellainen, joka voitaisiin falsifioida, vaatiikin sitten jo enemmän.

Esimerkki: Ainerakenne ollakseen olemassa syö tilaa. Postuloidaan mekanismi, että jokaista syötyä tilayksikköä kohti muodostuu potentiaalienergian säilyttämiseksi kaksi uutta. Miten tuollaista kehäpäätelmää selvität mittauksin?

Esimerkki hypoteesista, joka voidaan falsifioida: Negatiivisesti varautunut aine syö tilaa niin, että luovuttaa sitä saman verran positiivisesti varatun syödä ja päinvastoin - neutraalit rakenteet vuotavat sitten ylimäärää. Voidaan tarkastella varauspilvien välistä dynamiikkaa suhteessa saman energian neutraalirakenteisten pilvien dynamiikkaan ja tehdä johtopäätöksiä hypoteesin falsifioimiseksi.

Poissa mistral

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 2450
T&A:n uutinen 21.8. pimeästä energiasta oli outo:
Imperial College London:
"The researchers instead tested a larger weight with an incredibly small weight – a single atom – where the force should have been observed if it exists.

The team used an atom interferometer to test whether there were any extra forces that could be the fifth force acting on an atom. A marble-sized sphere of metal was placed in a vacuum chamber and atoms were allowed to free-fall inside the chamber.

The theory is, if there is a fifth force acting between the sphere and atom, the atom's path will deviate slightly as it passes by the sphere, causing a change in the path of the falling atom. However, no such force was found."


Outo siksi että pimeä energia vaikuttaa kaikkiin atomeihin niinkuin gravitaatiokin. Tässä 'sphere of metal' on samalla lailla osa kokonaisuutta kuin yksittäinen atomi. Pimeä energia vaikuttaa koko Linnunrataan ja kiihdyttää sitä joten atomi vain pysyy mukana siinä eikä liiku kehyksen suhteen minnekään päin. Mutta en tiedä, ymmärsinkö kokeen oikein.
Eri asia on sitten onko pimeää energiaa edes olemassa. Nykyään taitaa olla suosituin selitys vakuumin tekemä negatiivisen jännityksen kenttä, että se tuottaisi negatiivisen gravitaation mikä on työntövoima.

Joku lamppu välähti :undecided: .......voisiko sphere of metal syrjäyttää vakuumia? Jos tiheä metalli jättää vähemmän tilaa vakuumille, siis sen tiheä atomiverkosto estää vakuumia toimimasta täydellä teholla ja se olisi vaikuttanut yksittäisen atomin rataan?

Tai eihän se vaikuttanut mikä oli juuri se todiste mitä haettiin.
« Viimeksi muokattu: 23-08-2019, 23:27:35 kirjoittanut mistral »

Poissa Pappis

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 1155
Jos se metallikuula "syrjäyttää" vakuumua, saman tekee planeetta/tähti/galaksikin avaruudessa. Näiden välillä on eroa vain skaalauskertoimessa.

Poissa mistral

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 2450
Tuli villi ajatus: käännetään kumikalvosymboli ylösalaisin. Silloin planeettojen tekemät kuopat muuttuu vuoriksi. Näin avaruus olisi yhtä vuoristoa ja on helpompi ymmärtää että kumikalvon sisällä on työntövoima eikä vetovoima niinkuin perinteisesti gravitaatio ymmärretään. Eli kumin työntövoima nostaisi "vuoren" sisällä olevan taivaankappaleen ylös ja mitä korkeammalle nostaisi, sitä kovempi paine kumissa pitäisi olla. Se olisi juuri negatiivinen paine mitä epäillään vakuumissa olevan. Eli negatiivinen paine muuttaisi gravitaation vedon työnnöksi ja se laajentaisi avaruutta. Siis sama voima joka tuottaa gravitaation, laajentaisi avaruutta. Nykyäänhän gravitaatio vastustaa laajenemista mutta tässä "työntögravitaatio" vaikuttaisi samaan suuntaan kuin laajeneminen. Mutta tarvitsisi olla melkoinen fyysikko jotta saisi laskettua miten tämä toimii, voipi olla että se ammutaan alas huomispäivänä :)

Poissa mistral

 • Rinnakkaisuniversumi
 • *****
 • Viestejä: 2450
Ympäri käännetyn kumikalvon rinnakkaiskuvaus voisi olla vedenpaine meressä. Pallon muotoinen sukelluskello vastustaa painetta teräskuorellaan jolloin siihen syntyy samansuuruuinen voima joka puolelle, jos ei oteta huomioon paineenmuutosta syvyyssuunnassa. Tässä teräskuori luo pienemmän paineen kellon sisäpuolelle mikä vastaisi planeetan syrjäyttämää vakuumia mikä heikentää negatiivista painetta universumissa (negatiivinen painehan tuottaa vetovoiman sijasta työntövoiman). Valtameret pysyy paikallaan pallopinnalla mutta universumin ulapoilla on reuna jonka toisella puolella ehkä ei ole kenttiä. Ja jos kentät puuttuu, siellä ei myöskään olisi painetta eli työntöä, mikä saisi reunat "purkautumaan" käsittämättömällä voimalla ulospäin. Eli avaruuden valtameri purkautuisi "koskena" ulospäin. Tässä voisi nähdä universumin laajenemisen.
Sukelluskelloista vielä, kaikkein voimakkain sellainen olisi musta aukko jonka sisällä vakuumi olisi kokonaan syrjäytetty singulariteetissa, siellä vakuumin todellinen paine näkyisi. Ihmisen arkitodellisuudessa paine ei näy juurikaan koska joka puolella on sama vastapaine joka kumoaa sen. Hillitön paine tulee järkyttävästä luvusta, lainaus Tiedelehden keskustelusta "Vakuumin noin kuudet kasvot" jossa QS sanoo:
"6) QFT on laakean avaruuden teoria, joten 10^120 kertainen vakuumienergiatiheyden ero GR:ään on ok. Että mitäpä tätä liikaa miettimään :)"

Kirjoitin tämän vain pähkäily mielessä, ehkä jonain päivänä selviää vakuumin salat.