Tolppa kierrepaalusta

Aloittaja tila, 06.07.2019, 18:05:52

« edellinen - seuraava »

tila

Pientä päivitystä taas. Tolpan ja jarrulevyjen liitos paranneltu ja saatu siinä ollut liike pois. Koko systeemi tukevoitu entisestään lisäämällä juureen kaivonrengas joka on täytetty kivituhkalla. Nyt saa aika paljon käyttää voimaa, että saa tolpan liikkumaan. Kustannukset tähän mennessä pyörii jossain 180€ paikkeilla.
Teppo Laitinen

ttsalo

Kyselinkin jo tuolla toisessa ketjussa, mutta täällähän oli enemmänkin juttua aiheesta.

Itselläni on täällä maaperä melko jähmeää puhdasta savea. Kävin tönimässä paria muita projekteja varten asennettua ruuvipaalua ja kyllähän niissä pientä liikettä tuntuu kun voimalla työntää, mutta aika vähän. Ajattelinkin aluksi kokeilla tuollaista samanlaista 3m paalua yksinään ja katsoa mihin se riittää. Tällä hetkellä tarkoituksena saada mahdollisimman vakaa kuva visuaalihavainnointiin.

Tällä savimaalla ei betonilla tee mitään ellei rakenna jotain suhteellisen massiivista. Tontilla on betonilaatalla oleva hirsimökki joka on pysynyt ihan nätisti suorassa ja vanhempi rakennus joka on rakennettu teräsbetonia täyteen valettujen sementtiputkenpätkien varaan (ehkä jotain 70 cm syvällä maassa) ja nämä ovat käytännössä kaikki keikahtaneet minne sattuu, pahimmillaan 45 asteen kulmaan.

Harri Räisänen

Laittaa useamman pitkän paalun ja niiden päälle jonkin metallilevyn jonka päälle pilarijalustan? yksi voi liikkua, useampi vähemmän?