Visuaalihavainnot kaudella 2017-2018

Aloittaja kjj, 12.08.2017, 00:56:33

« edellinen - seuraava »

timokarhula

Juha, mittarilukemat ovat mahtavat!  Pohjoismaiden pimein paikka?   :cheesy:

Minunkin kausi on ollut erinomainen, erityisesti tämä loppusesonki.  Havaitsin 146 uutta galaksia huhtikuussa ja tänä pyhänä, 4-6 toukokuuta, näin 38 lisää uusia galaksia 12-tuuman putkella kotipihaltani.  En ole koskaan havainnut niin monta (184) galaksia huhti- toukokuussa kuten nyt.  Kyllä niitä 15 magnitudin galakseja erottuu vaikka ei ole astronomista pimeyttä keskiyölläkään.  Hyvät kartat ovat pakolliset.  Kotoa näen enemmän galakseja mitä Outbackissa.  :cheesy:

/Timo Karhula

lapimmies

Lainaus käyttäjältä: Aldebaran - 02.05.2018, 19:55:43
Nimittäin tuolloin 14./15. yönä Kasnäsissä SQM mittarini näytti parhaimmillaan 22,01! ja keskiarvokin oli jossain 21,80-21,85 paikkeilla! Kertakaikkisen fantastista! Omat ennätykseni menivät kertaheitolla rikki ja vieläpä sellaisilla lukemilla, mitä käsittääkseni yleensä mitataan jossain Australian Outbackissa!

Uhhautsi,

Oliko se tuo kasnäs niin kuin tuossa Darksitefinderin mapissa?
Tuosta siten mukaan pääsee vielä pari pykälää tummemmaksi  :shocked:


VP

Koitinpa ensimmäistä kertaa havainta parvekkeelta käsin kuuta, nyt kun muuton myötä semmoinen on. Pienen macgyveroinnin jälkeen sain putken pystyyn yöpöydälle, joka toimi korokkeena että kaide ei tule eteen.

Rupes recta erottui erittäin hyvin, samoin Archimedestä ympäröivä alue mutta illan kruunasi platon pohjalle piirtyvät varjot joissa erottui oikein hyvin vuoriston silhuetti. Seeing oli paikoitellen aika lepattavaa mutta detailia kumminkin löytyi hyvin isommillakin suurennuksilla. 4,5mm Morpheuksen tuottama 333x suurennus tuntui olevan passeli, en kyllä ikinä kyllästy tuohon "spacewalk" efektiin.

Piirroksia ei tullut tehtyä koska kaide tuli uhkaavaa vauhtia vastaan allekirjoittaneen huomattuaan että taas vierähti yksi tunti kuin siivillä. :grin: Mutta laitetaan nyt tuutista sentään dokumenttifoto.

-V