5mm planetary UWA?

Aloittaja OceanH, 02.02.2017, 18:07:31

« edellinen - seuraava »

spuge

No, tarjotaanpa tässä, jos haet budjettiratkaisua:

Minulta löytyisi ylimääräisenä yksi hyväkuntoinen 15mm Tuthill -okulaari. Se on täysin sama kuin Baaderin Eudiascopic, joita esim. Hannulla on muutama myynnissä:

http://www.teknofokus.fi/tmp/rea/optorea.htm

Kyseessä on siis japanilainen optisesti erittäin laadukas okulaari, joita ei enää valmisteta. Tämän okulaarin huonona puolena verrattuna noihin kalliimpiin vaihtoehtoihin on nykymittapuulla kapeahko, noin 50 asteen näkökenttä. Kyllä senkin kanssa silti jo pitkälle pääsee.  :cheesy:

Hintaa tällä voisi olla vaikkapa 40 €.WO Megrez 72/432, SW SkyMax 180/2700

OceanH

Ok..tuossa suurin piirtein sama näkökenttä kuin 10 mm okulaarissa mikä tuli SW 10" putken mukana, pari astetta kapeampi taitaa olla.

Hinta ei kyllä päätä huimaa, katsotaanpas viikonlopun jälkeen tuleeko kaupat.

VeskuP

Lainaus käyttäjältä: OceanH - 11.02.2017, 19:36:14
Ok..tuossa suurin piirtein sama näkökenttä kuin 10 mm okulaarissa mikä tuli SW 10" putken mukana, pari astetta kapeampi taitaa olla.

Hinta ei kyllä päätä huimaa, katsotaanpas viikonlopun jälkeen tuleeko kaupat.

Ota myös huomioon, että vaikka näkökenttä on sama ~50 astetta. Näkymä okulaarissa on kuitenkin laajempi kun ottaa huomioon tuon pidemmän polttovälin. Tuo Tuthill olisi loistava päivitys verraten alkuperäisiin okuihin, ja tuon huokean hinnan huomioden, en itse miettisi hetkeäkään :wink:
Vesa Pennanen

SW 254/1200 Newton, NEQ6 Pro

OceanH

Hienosti toimii tuo Tuthill SW 10" putkessa ja myös 2x barlowin kanssa, oli hyvä ostos!

blaatu

Polttoväliltään 15mm okulaarin valinnan jälkeen täytyykin ennustaa että seuraavaksi tulee hankintaan sen ei_niin-hyväksi_kuvaillun 10mm okulaarin korvaus paremmalla.
Vähäisempikin okulaari riittää kun sen saa lahjaksi

OceanH

Saa nähdä, vaikuttaa siltä että tuolla 15mm okulaarilla pärjään nyt ainakin hetken ja vielä kun kaverina 2x barlow ja 25 millinen oku niin ei ole kovin paljoa ainakaan valinnan vaikeutta mitä käyttää.

Ehkä jotain muuta seuravaksi hankintalistalle, parempi etsin tai tuohon alkuperäisiin kulma ettei tarvitse olla aina niskat nurin.

Kesällä home made-jalusta, kunnon laakeroitu malli koska tuo alkuperäinen on hankala käyttää, jos haluaa pyöräyttää putkea vain aavistuksen niin se on melkein mahdoton tehtävä, aina se nytkähtää liikaa, ainoa keino on tökkiä varovasti sormenpäillä putken kylkeen.


mistral

Lainaus käyttäjältä: OceanH - 19.02.2017, 19:12:51
Kesällä home made-jalusta, kunnon laakeroitu malli koska tuo alkuperäinen on hankala käyttää,

Rakensin teräksestä joitakin vuosia sitten jalustan newtonille. Aika raskas on koska tuntiakseli on matoruuvi käyttöinen ja korkeus on säädettävä vinssillä. Jos olisi pelkkä akselisto ilman lisukkeita, ei painaisi hirveästi.

ops tämä olikin okuketju :rolleyes:

Slaya83

Mitenhän tämä 5mm okulaari soveltus Skywatcher 130 pds (650mm polttoväli) kaukoputkeen?
Tulis suurennosta 130x.