Kokemuksia putkien toiminnasta?

Aloittaja J Piira, 21.02.2016, 13:44:19

« edellinen - seuraava »

Timpe

Lainaus käyttäjältä: J Piira - 19.10.2016, 11:12:56
Paktissa oli myös tuo pieni musta muovilieriö ja tuossa foliossa kolme pilleriä. Nuo lienee jotain kuivaus tarvikkeita (vai liekö jotain ostohaluja kasvattavia ...) Pitääköhän kameraa käyttöjen välillä kuivata jotenkin tuollaisilla tarvikkeilla vai mikähän niiden tarkoitus on?

Naaviksen tieto on paikkaansapitävä. Vertaa sitä vaikka QSI:n ohjekirjan 82-83 sivuihin täällä: http://www.qsimaging.com/docs/QSI%20User%20Guide%203.1.pdf
QSI:n tuki kehuskelee huoltoon lähetettävän kamerakammion argon-täyttämisellä, mutta kumminkin asia on myös näin:
"Argon has  better  thermal  insulating  properties  than  air  and  provides the  best results, but the camera will work extremely well in most conditions with just air in the chamber and an active desiccant plug."

Ohje QSI:n kuivauspatruunan varaamiseen on tässä:
"Lift the brass desiccant canister from the camera.  Preheat an oven to 500 degrees Fahrenheit.  Place the desiccant canister in the 500°F oven for 4 to 5 hours. This will drive out the
accumulated water molecules, recharging the desiccant."


Kamerasi ohjekirjasta saattaa löytyä vastaava tieto noiden patruunoiden käytöstä. Itse olen kertaalleen kuumentanut tuota patruunaa 260°C lämmössä vaimon ihmetellessä, miksi tyhjä uuni on ollut päällä...  :tongue: Pitäisi itse asiassa tehdä kohta sama uusiksi tälle vm.2011 kameralleni. Kennon kosteusongelmia ei ole esiintynyt.
- Timo Inkinen

J Piira

joo kiitoksia noista vastauksista. Tuo musta muovilieriö onkin avain jolla sen kuivausnappulan luukun saa auki sitten kun tarvitsee.
Onkohan kaukoputkella (polttovälillä tai...) vaikutusta comakorjaimen/pottovälinlyhentäjän backfokukseen? Eli jos saan tuon kohdalleen BorenSimonissa(8"), niin toimiiko samalla asetuksella tuossa omassa 250/1300 putkessa?
- Jukka -

mistral

Pystytin eilen Newtonin, 10" f1200mm. Testasin off-focusta, aika pyöreä oli. Tosin kehällä oli vähän sahanterää, mistä se kertoo? Käytin 24mm Hyperionia, 50x suurennos ja 5mm Vixen NLV:tä, 240x suurennos. Vixenillä näki sisemmät kehät himmeinä mutta hyvin pyöreinä. Vega oli tähtenä, eli lyhyt matka läpi ilmakehän.

Terminaattori

Vaikea arvioida ilman valokuvaa, mitä tuo "vähän sahanterää" tarkoittaa, mutta tässä joitakin vuosien varrella vastaan tulleita ilmiöitä.

Yksittäinen "sahan piikki" / kiila epäfokusoidun tähden ylä- tai alareunassa kertoo putken sisäisistä lämpötilaeroista, ratkaisuna on jäähdyttää putkea pitempään ja käyttää mahdollisuuksien mukaan tuuletinta pääpeilin takana.

Liikkuva sahalaita tähden kuvan kehällä kertoo huonosta seeingistä. Sekin voi joskus parantua, jos vähän odottelee.

Ursan tornin ensimmäisessä C8:ssa oli lievästi sahalaitaiset diffraktiorenkaat epäfokuksessa. Varmaankin se johtui peilin pinnan epätasaisuudesta, mutta ei se niin suurta ollut, että siitä olisi ollut merkittävää haittaa.

mistral

Ehkä ei ollut tarpeeksi jäähtynyt tosin ainakin 2 tuntia odottelin jotta tulee pimeä. Kuitenkin kuuta katsellessa antaa terävän kuvan. Harmittaa kun vuodessa puut kasvaa melkein metrin niin planeettoja ei näe...