Savonia rooftop Observatory

Aloittaja wm-x, 27.06.2015, 13:01:25

« edellinen - seuraava »

Lauri Kangas

Jos nuo on olleet toisissaan kiinni niin dataliikenne ei ole kyllä voinut toimia ollenkaan. Voi olla myös muuta kuin tinaa tuo silta.

Mutta kolvilla tökkimisestä ei ole ainakaan haittaa. Tuo on varmaan lyijytöntä tinaa joka on vaikeampi saada juoksemaan. Käy hakemassa elektroniikkapuljusta flux-kynä ja töpöttele sitä kontakteihin, kolviin ainakin 350 astetta.

Timpe

Veikkaisin kyllä, että tuolla on piirilevyllä folio alla noiden kahden juotospädin kohdalle. Ne ovat siis (ehkä?) joka tapauksessa sähköisesti yhdessä keskenään (katsele tarkemmin tuota aluetta). En näet usko, että kukaan elektroniikkavalmistaja olisi noin sokea, että jättäisi tuollaisen virheen lopputuotteeseensa. Muussa tapauksessa Laurin ohjeet ovat paikallaan...
- Timo Inkinen

pelti

Kiinan laatua, sillä 8-vuotiaalla on vaan lurahtanut tinaa vähän reilummin 16-tuntisen työpäivän loppuhetkillä.

wm-x

Tein siis eilen illalla vielä alla olevan kuvan mukaisesti. Eli neulan päällä raaputtelin nuo välit puhtaaksi. Tämä toimenpide paranti yhteyttä selvästi.

Aikaisemmin kamera ei edes yhdistänyt kuin vähän vääntämällä usb kaapelista. Nyt yhdistää hyvin, mutta yhteys katkeaa jos kääntää kaapelista yhtään. Nyt on paljon parempi tilanne ja tämän kanssa voisi jo elää. Yritän edetä mahdollisimman varovasti etten joudu uutta guideria tilaamaan.

Voiko se vika edes olla noissa pinneissä kun niin tarkka usb kaapelin asennosta? Toisaalta kamerassa tapahtui selvä parannus tuon raaputtelun myötä?


henkkac

Jos noissa on kylmäjuotoksia niin voi se kaapelin kääntäminenkin katkoa yhteyttä. Pelkkä kolvilla terävällä kärjellä uudelleen lämmittäminen ja tarvittaessa lisää tinaa saattaisi riittää, ei olisi tarvinnut välttämättä raaputtaa. Jos usb liitin kontaktit ei ota riittävän hyvin kontaktia niin silloin voi asennon muuttuessa pätkiä.

wm-x

Uskaltauduin kolvaamaan nuo juotokset uudestaan. Nyt toimii! Sain mitattua tuosta 5V linjasta että se juotos oli katkennut ja suurennuslasi paljasti selvän halkeaman juotoksessa. Sama ongelma löytyi maa linjasta. Joten päädyin kolvaamaan kaikki liitokset uudestaan. Minua varoiteltiin että noiden data pinnien kolvailu voi haitata bittien kulkua, mutta nyt ei niin käynyt ainakaan.

Tässä on muuten hyvä esimerkki miksi kannattaa se muutama kymppi maksaa enemmän kunnollisesta laadunvarmennuksesta kun ostaa uusia vehkeitä.

Ensimmäinen Altairin gpcam hajosi täysin, pyyhkiytyi koko firmis kamerasta. No tämän sain siihen tilalle ja vielä väri kameran päälle kun sekoilivat postien kanssa. No sitten alkoivat ajuri ongelmat, puoli vuotta meni että sai PHD:hen sellaiset ajurit mitkä eivät pätkineet kuvaa. Nyt sitten liittimien kolvaukset pettävät. HuHu! Aika monta työtuntia on tullut tällekkin kameralle ja asi120 verrattuna "säästin" n. 70e. Tämä oli silloin kun tuli markkinoille 150e, nyt hinta pompannut 200e kieppeille.

wm-x

Huomenna tulee adapteri, jolla saan kameran kiinni uuteen putkeen. Vesisade senkun jatkuu, mutta saan ainakin laitella rauhassa kalustoa kuntoon. Enää puuttuisi kulma usb piuha joka jimmsiltä tulossa.

Johtojen veto on ollut seisahduksissa kun olen odotellut uutta adapteria ja viimeistä usb johtoa. Vaikea hahmottaa mistä kameran johdot ovat järkevin vetää kun en saa kameraa asennettua paikalleen.

Kameralle kun tulee valitettavan paljon johtoja. Virtajohto, kennon lämpötila anturin johto, peltier jäähdytyksen johto, usb bulb johto, kameran muu usb yhteys johto. Eli 5 piuhaa. 2 noista johdoista kiinnittyy usb hubiin joka on kuvaus kelkassa mukana, mutta 3 johdoista menee läppäri pöydälle jalustan viereen. Pitäisi vaihtaa jo johtojen takis asi1600...


Sain kuitenkin linssin lämmitys pannan tehtyä. Se pyörii 3w teholla nyt, pitäisi jostain löytää sopiva 4w-5w poweri.

wm-x

Kulma USB kaapeli tuli, guide kamera toimii moitteettomasti sillä. Teippasin sen tukevasti paikaleen, toivottavasti se nyt pysyy kunnossa.
Kaikki laitteet toimii usb hubin välityksellä ilman ongelmia. Eihän se niin vaikeaa ollut, on kyllä hienoa kun joskus onnistuu ilman hirveää säätöä.

Tein kameran jäähdytyksen säädön uusiksi samalla. Saan sen nyt kuvauskelkkaan kiinni. Ei tarvitse niin montaa johtoa vetää. Tässä vielä uusi pwm säätimen ja lämpötilanäytön kotelo valmiina:


Tuon kotelon kiinnitys johonkin kohti putkea pitäisi vielä miettiä. Katsoin, että sen voisi saada etsinputken paikalle, jos löytäisin sopivan kiskon sille.

Edellä mainitun lisäksi pitäisi enää yksi usb kaapeli vaihtaa lyhyempään ja vetää kameran jäähdytyksen johdot. Sitten kalusto on valmis! Ei tässä niin pitkään mennyt. Jos kaikki toimii niin saan ihan täyden kauden tästä. Eiköhän jotain guidaus ongelmia tms. kerkeä vielä tulemaan. :cheesy:

wm-x

Valmis! :wink: Nyt odotellaan kelejä enää.

wm-x

Tunti meni ja kaikki toimii hyvin. Jalustan toiminnasta on vaikea sanoa mitään muuta kuin ettei se ainakaan täysin kelvoton ole, aika reipas tuuli pihalla ja se tekee guidaukselle hallaa.


Tässä ensivalo, yksittäinen 5min ruutu:
Tässä jpg ja 10min raw tiedosto, jos jotakuta kiinnostaa viilata pikseliä. Ehkä hieman sanottavaa kulmissa?

https://drive.google.com/open?id=0B24ECy12UBmLVVgzc1o0RnA4Y28

pelti

Hankinnat on selvästi osuneet kohdilleen!

einari

Eipä minulla paljon sanottavaa ole kulmista.
___
Tapio

blaatu

Mitä ne kuvan tummat noin kirkkaimman tähden kokoiset läiskät ovat ? Suora viiru vasemmasta alakulmasta keskelle ylös taitaa olla satelliitin kulkua.
Vähäisempikin okulaari riittää kun sen saa lahjaksi


RL

Hyvältä minusta näyttää, nyt vain kuvaamaan niin paljon kuin kelit antaa myöten.