M13 ja "Mersun merkki"

Aloittaja jmantyla, 15.04.2007, 19:57:48

« edellinen - seuraava »

PetriKe

#75
Sain putken eilen kollimoitua jo kohtuu hyvään säätöön ja räpsäsin tästä 20 minuutin LRGB kuvan pakkassumun keskeltä. Kohde nousee puolenyön aikaan idässä jo 30 asteen korkeudelle. Liitekuva on croppi 100% resoluutiolla kuvan keskeltä esimerkkinä täydestä resoluutiosta.

Tässä koko kuva-ala
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

Mikko Päivinen

 No nii on se selvästi parempi. Näyttää hyvältä!

Mikko
Kaukoputki: NexStar 11" GPS.
Kamera: SBIG ST-2000XM
Seuranta: SBIG AO-7
Filtterit: L=Baader IR/UVcut RGB suotimet standardit SBIG.
Filtteripyörä: SBIG CFW-8A

Veijo T

Hyvin on fokusoituna Petrin kuvan tähdet.

Minäkin testasin 24.3 minulle uutta Celestron XLT 2000mm 1:10 putkea jonka kiinnitin Eq6 jalustaan, kovin pitkiä valotuksia en päässyt tekemään, kun autoguiderkamera ei meinannut pelata Phd.n kanssa. täytyy tänään testailla uudelleen.

Kamerassa käytin maksimi herkkyyttä kokeeksi. Kuvakenttää on rajattu kun putki ei piirrä ihan reunoiile asti.

Veijo T

DarkSide


Moi..

Laitampa myös M13 kuvan näytille. Kuva on otettu tosin vuonna 2006,
mutta tuskin kovinkaan paljon on joukossa tapahtunut  :rolleyes:
Kuvauslaitteena Meade 16" SCT ja Pentax IstD

http://darkside.selfip.com/index.php?osoite=galleria&entry=photos/Globular%20Cluster/Re_M13_kuvat.jpg

T.Jyrki  :wink:

Cith

#79
Tarkkoja ootte saanu aikaseks. Itellä tulee lähes joka kuvauksen alkuun muutama otos M13 sta.
(Goton synkkaus) Tuossa tältä keväältä n.6min binnattuna ja cropattuna postimerkiks.

Edit: Kokeilin pilvien läpi. Hyvin se tarttuu :)
http://www.elisanet.fi/cith/astronetti/m13_27min_iso400.jpg
http://www.elisanet.fi/cith/astronetti/m13_27min_iso400_100pros.jpg
AkiH

Timpe

Tämä on 300/1500 Newtonin kautta otettuna viime yöltä (jee, lumi sulaa, rajamagnitudi oli talven paras eli n. 4.5 - 5.0 välillä :-). Kuvasin Canon 20D:llä sekaisin 40s ja 60s valotuksia, joista poimin kuvaan parhaat 15 kpl. Hukkaprosentti oli tällä kertaa noin 60% ruuduista erilaisten taipumien yms. vuoksi (=projektia riittää ennen kuin visuaali-Newtonista tulee kelvollinen kuvausputki). Lopputuloksena nyt kuitenkin 13 minuuttia kokonaisvalotusta, josta laitan näytille kaksi pinottua ruutua.
Laajempi on 90% kuva-ala, josta on cropattu alareunasta n. 10% pois (tuonne näyttää Canon 20D:llä jäävän muuta ruutua tummempi kaistale, darkit on otettu, muttei flatteja). Kapeampi on keskeltä rajattu show-time lähinäkymä joukoon Mersun merkkeineen. Vaihteeksi sellainen kohde, josta löytyi värejä helposti PSE:lläkin  :smiley:
- Timo Inkinen

Juha-Matti Penttilä

Olette saaneet hienoja kuvia tälläkin havaintokaudella.

Tässä edellisenä yönä kuvattu M 13 (12-13.4.09). Taivas oli hyvin tumma mutta en löytänyt M 13:a paljain silmin.

Valotusta 10 kpl 30 s, 10" newton, Atik 16IC-S ccd-kamera.

EQ3 SkyScan jalusta, modattu Canon 550D, SkyLux 70/700
Sky-Watcher Evostar 80ED DS-Pro
Atik 314e mono ccd-kamera

tähti_ville

Heippa.

Tässä meikäläisen M13, kuvattu 2.4.2009 valotusta  2x120s kamerana canon 450d ja  celestronin 9,25 putkella.

Isompana täällä  http://4.bp.blogspot.com/_VCUjHThl9OE/SdQ9im5z-pI/AAAAAAAAACY/rJRPlXyHVe0/s1600-h/M13_4min.jpg


Kaizu

Aika hyvin on seuranta pysynyt kyydissä. Onko jalusta kiinteästi asennettu? Onko käytössä autoguideri? Muistini mukaan Celikan polttoväli on jotain 2m:n luokkaa. Mersun merkki alkaa jo hukkumaan tähtiloistoon.

Kaizu
Kai Forssen

tähti_ville

Hei Kaizu.

Se on omalla kolmijalalla jossa wedge ja joudun joka kerta tekemään suuntauksen ( drift aling ) johon uhraan aikaa noin 1-2 tuntia riippuu siitä kuinka hyvin olen osannut laittaa jalustan paikoilleen. Autoguiderina käytän nykyään tuota ylvan myymää Orion star guider kameraa joka on osoittautunut aika hyväksi PHD ohjelman kanssa.
Mutta painotan vielä sitä jotta mitä paremmin suuntaus tehdään niin tulokset paranevat valotusten osalta huomattavasti. Ja edellisestä kuvasta jäi mainitsematta että käytössä myös UHC-S suodin. Lisää ohjetta suuntauksesta ja muistakin hässäköistä löytyy tuolta
http://atinastronomia.blogspot.com/

terveisin Antti.

Timpe

Lainaus käyttäjältä: tähti_ville - 13.04.2009, 19:38:14
Se on omalla kolmijalalla jossa wedge ja joudun joka kerta tekemään suuntauksen ( drift aling ) johon uhraan aikaa noin 1-2 tuntia riippuu siitä kuinka hyvin olen osannut laittaa jalustan paikoilleen. Autoguiderina käytän nykyään tuota ylvan myymää Orion star guider kameraa joka on osoittautunut aika hyväksi PHD ohjelman kanssa.
Mutta painotan vielä sitä jotta mitä paremmin suuntaus tehdään niin tulokset paranevat valotusten osalta huomattavasti...

Olet sisukas sissi, kun saat tuollaista seurantatarkkaa jälkeä siirrettävällä systeemillä. Tuollainen 2 m polttoväli ei näet ole niitä helpoimmin kesytettäviä tapauksia.
Tuota voi jo sanoa työvoitoksi!  :smiley:
- Timo Inkinen

tähti_ville

Kiitos Timpe ja muutkin kommenteista.

Mutta kyllä sitä joskus kiukuttaa suuntauksessa kuluva aika joka on pois kuvaus ajasta ja sitten vielä nuo pilvipeitteet ovat olleet aika runsaita näillä kulmilla tänä talvena.
Silti olen aika tyytyväinen tulokseen ja aina olen jotain oppinut harrastuksen ollessa näin alussa joten tyytyväisin mielin odottelen ensi talvea jos vaikka kelejä tulisi enemmän kohdalle.

terveisin Antti

Kaizu

Piti sitä koettaa kuvata vielä kun tänä keväänä kerkiää. Vähän oli jalustan kanssa ongelmia ja jouduin hylkäämään aika läjän kuvia sekä ottamaan mukaan joitain melko huonoja. Lankalaukaisijan johto on liian lyhyt ja jäykkä ja sillä ttulee heilutettua putkea.

Kaizu
Kai Forssen

dirty

Samaten myös täällä Espoossa kausi taitaa päättyä nyt tähän kohteeseen. Valotusta 2h 30m. Samalla kokeilin kuinka FSQ-85EDX toimii 1.5x polttovälin pidentimen kera. Isompi kuva täällä.

Harri Hytönen

PetriKe

Valitsin itsekin tämän kohteen kevään viimeisten joukkoon. Tässä 3 tuntia valotusta LRGB-suotimilla. Luminanssi pinoon 'eksyi' yksi huono kuva ja jotkut tähdet ovat vähän kolmiomaisia. Samoin halot tähtien ympäriltä on vielä viilaamatta. Seeing oli kohtuullisen hyvä ja seurannankorjaus minimaalista.

Yritin olla värien suhteen maltillinen.

Täällä ISO (60% alkuperäisestä)

Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa