Slope Rock Observatorio

Aloittaja PetriKe, 05.04.2007, 14:43:21

« edellinen - seuraava »

Sombrero

Jos tietäisimme mitä olemme tekemässä, sitä ei kutsuttaisi tutkimukseksi, eihän? - Albert Einstein

PetriKe

Lainaus käyttäjältä: Sombrero - 23.07.2007, 02:16:46
Hyvältä näyttää 8)

Kiitos!

Viime yönä jalusta oli ensi kertaa pilarin päällä ja pientä jännistystä oli ilmassa, olinko osannut haarukoida pilarin pohjois-suunnan jalustan säätövarojen alueelle. Onneksi olin, ei tosin lähellekään keskelle, mutta vielä jäi pari astetta Astro-Physicsin säätövarasta käyttämättä  ??? Testasin samalla uuden PEMPro 2.0 testiversion Polar Alignment Wizardin eli napasuuntausvelhon  :P Ohjelmassa on drift align metodi automatisoitu käyttämään CCD-kameraa apuna (myös web-kamera käy!). Pääsin ohjelmalla 0.5 kaariminuutin suuntaustarkkuuteen ja lisää iteroimalla olisin päässyt varmaan vieläkin parempaan lopputulokseen. Ohjelmassa on 60 päivän testilisenssi, jonka aikana varmaan saan jalustan kelvollisen tarkasti napasuunnattua. Ohjelman saa ladattua täältä.

P.S. Pilari tuntui olevan kelvollisen tukeva  ;)

Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

jaava

Saateri että käy kateeksi. On teillä itse kullakin pelit ja vehkeet.

Minä kun asun tällaisessa tornitalossa, niin ei täältä voi kunnolla edes parvekkeelta tihrustella kun talo tuppaa heilumaan. Lasitaulut ikkunalla kalisee kun tuulee vähänkin. Eikä kannata yhtiöltä anoa katto-observatorion pytytyslupaa kun tuulettimet tuuppaa sisätiloista lämmintä ilmaa väreilemään ja valtavat seinät lämmittää nousevia virtauksia.

Näkymiä noin muuten piisaa hyvin. Tallinnakin näkyy hyvällä kelillä ja aamukavilla on mukava seurata ruotsinlaivojen edesottamuksia.

JV
If no Higgs particle exists, we have a revolution in our hands.

Timo Kuhmonen

Hienoa seurata projektin edistymistä. Samalla itselleni toistaen kerrasta toiseen "älä koskaan himoitse naapurisi Meadea"  ;D
Itselläni on menossa vaihe, että pyrkii saamaan kuvaus ja muut vermeet kooltaan ja painoltaan kohtuullisiksi. Toivottavasti vielä jaksaa (lue: viitsii) kantaa omia laitteitaan myös muutaman vuoden kuluttuakin...

PS
Melkolailla sama minullakin on tilanne kuin Jaavalla, kerrostalossa asutaan. Tosin tuolta paikalata (Espoo, Karakallio) on myös merelle hyvä näkyvyys.
Tallinnan TV tornia ja laivokja tuli sieltä bongailtua, ja kuvattua viikonloppuna hankitulla Samsung väri CCD kameralla....

kimiza

Lainaus käyttäjältä: Timo Kuhmonen - 23.07.2007, 17:36:20Samalla itselleni toistaen kerrasta toiseen "älä koskaan himoitse naapurisi Meadea"  ;D

"Äläkä edes netissä tietämäsi henkilön Meadea, äläkä hänen Astro-Physis-jalustaansa, kädentaitojaan, kameroita, havaintosuojaansa, älliä, kuvaustaitoja äläkä mitään, joka on hienompaa, edistyksellisempää ja/tai todellisempaa kuin sinulla."
("Sovella tätä ohjetta muihinkin ihmisiin vaihtaen tarpeen tullen Maeden ja Astro-Physiksen tilalle joitain muita valmistajia.")

No, täytynee pärjätä näillä eväillä mitä on ja tyytyä katselemaan (ja kuolaamaan) vierestä kun varakkaammat ja taitavammat hoitavat hommat kotiin. :)

Timo-Pekka Metsälä

Petriltä jää nyt pois kuvausharrastukseen olennaisesti kuuluva toiminta, nimittäin 1-2h jokailtainen roudaus- ja debuggaussessio.

tahkis

Lainaus käyttäjältä: Timo-Pekka Metsälä - 23.07.2007, 17:55:48
Petriltä jää nyt pois kuvausharrastukseen olennaisesti kuuluva toiminta, nimittäin 1-2h jokailtainen roudaus- ja debuggaussessio.
Uskon, että Petriä harmittaa ja paljon.
Joni Tahkoniemi

PetriKe

Lainaus käyttäjältä: Timo-Pekka Metsälä - 23.07.2007, 17:55:48
Petriltä jää nyt pois kuvausharrastukseen olennaisesti kuuluva toiminta, nimittäin 1-2h jokailtainen roudaus- ja debuggaussessio.

Tästä on mieli kyllä hiukan haikeana (heh).

Minäkin olen kade niille henkilöille, jotka paljon vähemmillä laitteilla saavat parempaa jälkeä aikaan. Ja niille, joilla on Paramountit, Takahashit, Astrografit, RCOS:t, pimeät kesätaivaat, huippu seeingit jne. jne.  :) Lompsanpohja paistaa, mutta vaimo jaksaa (vielä) ymmärtää  ;D
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

MarkoM

#38
Onneksi paikallisyhdistyksen tornissa on 14" Meade, jolla voi harrastaa "yksityisiä kuvausiltoja", niin ei tarvitse alkaa omaa tekemään vuokrakämpän takapihalle... Säästyy sekä tekemisen vaiva että rahat, jotka voi sijoittaa vaikka kameroihin... :)

Ainut vaiva on parinkymmenen minuutin automatka ja puolentunnin valmistautuminen eli viitisenkymmentä minuuttia ennen kuin pääsee kuvaamaan (ja siinä ajassa taivas ehtiikin jo vetäytyä paksuun pilvikerrokseen)...
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

PetriKe

Eilen piha-aitatolppien valua ja tänään taas tornin edistämistä. Nyt kaivoin johtonipulle suojaputken maahan ja pujotin johdot siitä jalustapilarille.Lisää kuvia galleriassa.
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

PetriKe

Tänään Mikko Päivisen avustuksella tornihanke eteni taas aimo harppauksen. Mikko hitsasi kuvun pyörien kiinikelevyt sekä rungon lattarautakaaret paikoilleen. Minä toimin parhaani mukaan apupoikana. Alla kuvassa Mikko vasemmalla ja minä oikealla. Huomenna asennetaan sitten kupu paikoilleen  ;DSelkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

Vesa Kankare

Taitaa ehtiä syksyn pimeille?

Tosi mielenkiintoinen projekti! Hienoa, että jaksatte raportoida!
Vesku
www.vkastronomy.com

PetriKe

Lainaus käyttäjältä: Vesa Kankare - 26.07.2007, 21:09:22
Taitaa ehtiä syksyn pimeille?

Kova on ainakin yritys. Tänään sitten torni sai kuvun katoksi ja pellit seinään  ;D ;D ;D Laitan tarinaa blogiin, kun ehdin. Kiitos Mikolle avusta!

Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

Mikko Päivinen

 Ollaanpas sitä oltu ahkeria tänään. Nyt kyllä näyttää todella hienolta  :o Tahtoo tollasen heti  ;D

Mikko
Kaukoputki: NexStar 11" GPS.
Kamera: SBIG ST-2000XM
Seuranta: SBIG AO-7
Filtterit: L=Baader IR/UVcut RGB suotimet standardit SBIG.
Filtteripyörä: SBIG CFW-8A

Prior

Näyttää todella hyvältä  ;D. Taitaa tuo nostoapu olla tarpeen kupolia asennettaessa? Omassa tornissa se tulee viellä hieman korkeammalle.
Miikka

------------------------------------------------------

CPC 1100 + Wedge
Canon 350D
Focal Reducer 6.3