Starship on pian valmiina ensilentoon Maan kiertoradalle

Elon Muskin lempiprojekti Starship on edennyt pitkälle, ja pian edessä on ensilento Maan kiertoradalle. Yli vuoden odotettua lentoa on tarkoitus yrittää huhtikuussa.

"Muutamassa viikossa SpaceX tulee olemaan valmiina laukaisemaan Starshipin. Sen jälkeen laukaisun aikataulu riippuu Yhdysvaltain ilmailuhallinnon hyväksynnästä", SpaceX-yhtiön perustaja Elon Musk tviittasi tällä viikolla. 

"Olettaen että tässä menee muutama viikko, ensimmäinen laukaisuyritys tulee olemaan huhtikuun kolmannen viikon loppupuolella."

Musk on arvioinut, että aluksella on noin 50 prosentin todennäköisyys onnistua Maan kiertoradalle pääsyssä. SpaceX-yhtiö on kokoamassa useampia Starship-aluksia. Vähintään yhden niistä uskotaan toimivan kunnolla.

"Joten ajattelen, että meillä toivottavasti on noin 80 prosentin todennäköisyys päästä kiertoradalle tänä vuonna", Musk kertoi aiemmin tässä kuussa.

Starship-aluksesta on määrä valmistua ainakin neljä eri versiota: satelliittilaukaisuversio, tankkeriversio, miehitettyjen lentojen versio sekä kuulaskeutujaversio.

Nasa luottaa Starshipiin niin paljon, että tilasi kyydin aluksella Kuun pinnalle tulevaisuuden Artemis III ja IV -lennoille.

Starshipin kapasiteetti kattaa 400 Starlink-satelliitin laukaisun kerrallaan kiertoradalle. Satelliittijärjestelmän nopea laajentaminen on laskettu sen varaan.

Muskin lopullinen tavoite on perustaa Starshipin avulla itsenäinen Mars-siirtokunta.