Pixinsight

Aloittaja vesa k, 14.01.2012, 23:16:58

« edellinen - seuraava »

vesa k

Hei

Miten PI:ssa registeroidaan komeetat ?

t vesa
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere" Albert Einstein

naavis

PixInsightin foorumilta löytyy tähän valmis skripti: http://pixinsight.com/forum/index.php?topic=3980.0
Skriptille osoitetaan kuvasarjan ensimmäisestä ja viimeisestä kuvasta komeetan paikka, ja skripti päättelee komeetan sijainnin muissa kuvissa FITS-otsakkeessa olevan kellonajan perusteella. Kuvien pitää olla kyllä valmiiksi tähtien mukaan kohdistettu toisiinsa.

naavis

PixInsightin käytöstä on tullut paljon kyselyjä, ja ohjelma on osoittautunut vaikeaksi varsinkin Lontoon murretta vähän vähemmän taitaville. Kirjoitin nyt pitkähkön suomenkielisen ohjetekstin ohjelman alkeisiin, mahdollisimman rautalangasta vääntäen. Toivottavasti tästä saa jotain tolkkua, alkaa ainakin itsellä olla jo silmät sumussa! http://astronaavis.wordpress.com/2013/09/08/pixinsightin-alkeet/

monni

Lainaus käyttäjältä: naavis - 08.09.2013, 22:03:35
PixInsightin käytöstä on tullut paljon kyselyjä, ja ohjelma on osoittautunut vaikeaksi varsinkin Lontoon murretta vähän vähemmän taitaville. Kirjoitin nyt pitkähkön suomenkielisen ohjetekstin ohjelman alkeisiin, mahdollisimman rautalangasta vääntäen. Toivottavasti tästä saa jotain tolkkua, alkaa ainakin itsellä olla jo silmät sumussa! http://astronaavis.wordpress.com/2013/09/08/pixinsightin-alkeet/

Printtaan koko kirjoituksen ja kehystän makkarin seinälle. Aivan eeppistä matskua, kuvat on loistavia ja isoja ja asia hyvin jäsennelty. Musta tuntuu että tähän urliin tullaan palaamaan aika monesti seuraavina viikkoina.

5/5 ja iso kiitos Samuli!
https://www.facebook.com/monni

"En ole tähtitieteen tohtori mutta voin vilkaista."

Juhanitee

Naavikselle erityiskiitokset tästä. On jo odoteltu ja tulee totiseen tarpeeseen.

zenix

Kiitos! Itse juuri opiskellen tuota, niin tarpeeseen tulee.

tuunari

Hatun nosto täältäkin. Kiitos!
-pasi

tähti_ville

Heippa, Samuli,

Kiitos näistä ohjeista ja varmaan tarpeeseen tulee monellekin sekä hyvä tutustua alkeisiin ajoissa jottei sitten Helmikuussa kun seuraavassa tapaamisessa täällä Hauholla ( 7 - 9 . 2 . 2014 viikonloppu ) on juuri kyseisestä ohjelmasta pääteema.  Toivottavasti pääset tulemaan ja opettamaan meitä muita ohjelman saloihin.

Terveisin Antti ja Marjatta.

naavis

Lainaus käyttäjältä: tähti_ville - 09.09.2013, 10:35:54
Helmikuussa kun seuraavassa tapaamisessa täällä Hauholla ( 7 - 9 . 2 . 2014 viikonloppu ) on juuri kyseisestä ohjelmasta pääteema.  Toivottavasti pääset tulemaan ja opettamaan meitä muita ohjelman saloihin.

Yritys on ainakin kova! Enköhän minä jälleen paikalle ilmesty ellei jotain katastrofaalista tapahdu. :azn:

vesa k

Hei
Kysymys Mosaic:n tekemisesta.

Missa vaiheessa erilliset kuvat tulisi yhdistaa yhdeksi kuvaksi ?
Pitaisiko yksittaisille kuville suorittaa esim DynamicBackgroundExtraction ja/tai BackgroundNeutralization.
Kuvien tulisi kuitenkin olla lineaarisia ?

Miten yksittaisien kuvien reunat saisi piiloon mosaiikkikuvassa ts. kuvien taustat olisivat samanlaisia ennen yhdistamista ?

t vesa
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere" Albert Einstein

basse

Ei tule uni, joten vietän yötä PixInsightiin tutustuen. Vaikuttaa siltä, että joudun muuttamaan Sonyn AWR-rawit tiffeiksi PI:tä varten. PixInsightin foorumilta haeskelemalla selvisi, että tämän pitäisi tapahtua ilman debayeringiä ja intensity transformia. Osaisiko joku sanoa, onnistuuko tällainen konvertointi Photoshop CC:llä (ACR 8.3RC) tai Lightroom 5.3RC:llä? Nämä ovat siis tällä hetkellä uusimmat ja ainoat Adoben softan versiot, jotka ymmärtävät ILCE-7:n rawitiedostoja.

//basse
Joonas Häkkinen

"We should be amazed to live at this time. Here, at a random time in the history of the universe on a random planet at the outskirts of a random galaxy, where we can ask questions and understand things from the beginning of the universe to the end. We should celebrate our brief moment in the sun."
-Lawrence Krauss

Timpe

Kuinka PI:lla saadaan pinottua kuvat, jotka ovat kiertyneet toisiinsa nähden? On siis kyse kahden kuvausyön kuvista, joista jälkimmäisessä kameran asento fokkarissa on ollut reilut 10 astetta kiertyneenä aiemman yön asentoon nähden. Tuossa alla on ensin GIF-animaatio eri kuvausöiden kuva-asennoista ja sen alla sitten PI:n Average pino yhteensä kymmenestä kuvasta (4+6 kuvaa). MaxIm DL:n kohdistus tapahtuu manuaalisesti kahdella kohdistustähdellä (siinä sivussa kiroillen), entä PI:ssä?
- Timo Inkinen

Jyrki

Eiköhän "StarAlignment" toiminto hoida sen aika helposti... ja automaattisesti. Siis ennen kuin alat pinoamaan.
Vielä helpommalla pääset kun annat scriptin (batch preprocessing) hoitaa koko homman alusta loppuun.
Officina Stellare Veloce RH200 F/3.0, Canon FD 300mm F/2.8, ASA DDM60 PRO, SBIG STF-8300M.
http://www.flickr.com/photos/67018317@N07/

Timpe

Joo, löytyi kun googlasin tämän: http://pixinsight.com/doc/tools/StarAlignment/StarAlignment.html
Kuten sanottua, niin PI:n oppimiskäyrä on jyrkkä ja alkuun sitä katsotaan kuin lähinnä pystysuoraa seinää. Ohjelmassa on n+1 toimintoa ja tuo StarAlignment löytyi Processes/Preprosessing nipusta kun olin aikani sitä pähkäillyt. Viikko sitten tein kuville kalibroinnin ja tuolloin törmäsin kohdistuksen ongelmiin. Tänään tuli motivaatiota selventää tuota osuutta ja nyt huomasin että jokin punaisen kanavan pinoissa/rekisteröinnissä meni pieleen ja nyt noissa on ylimääräinen soikeus tähdissä mitä ei ole originaaleissa. Tässä mokomassa on tsiljoona tapaa mennä pieleen tavalla tai toisella, mutta kun homma toimii niin se toimii todella hyvin.  :smiley:

Liitteessä on PI:n kansio/tiedostokäyttöä eli tämänkin joutuu opettelemaan siinä sivussa (LRGB kansion alta löytyvät 1 ja 2 kansiot sisältävät oman alkuperäisen LRGB-kansiorakenteeni, loput ovat PI:n tekemiä eli jos teet pätkissä tuota, niin erilaista temp-sälää syntyy uskomaton määrä). Tämä on siis ensivaikutelmani PI:stä eli pitänee ostaa se lisenssi, vaikkei ohjelmaa osaa käyttääkään (eipähän tarvitse stressata 45 pv rajan kanssa  :shocked:).
- Timo Inkinen

tuunari

Samulilla ei "valitettavasti" ole Kodakin kennoa eikä ilmeisesti joudu taistelemaan kuumien pikseleitten kanssa.
Kokemukseni mukaan darkit eivät korjaa kunnolla kalibroinnissa, vaikka miten vääntäisi. Viimeisimmän M97 sumun käsittelyssä opin kantapään kautta että CosmeticCorrection -työkalulla saa loputkin "rumat" pilkut poistettua. Tämän voi yhdistää myös kivasti BatchPreprocessing -scriptiin.
Täällä hyvä esimerkki video: http://www.harrysastroshed.com/preprocessing.html.
-pasi