Sään seurantaa 2012

Aloittaja MarkoM, 01.01.2012, 10:18:21

« edellinen - seuraava »

DarkSide

Lainaus käyttäjältä: Make - 28.01.2012, 21:17:38
Tänään ennuste näytti hyvältä. Sain kuvatuksi kokonaisen tunnin. Nyt taivas on jälleen tasaisen oranssi, vaikka Ilmatieteen laitos ennustaa kirkasta  :undecided:. Paikalliset vaihtelut näissä pakkassumupilvissä tuntuvat olevan suuria.

No voi kurjuus sentään. Täällä vuoden eka selkeä meneillään. Olen tehnyt 4 tuntia jalustatestiä -15 asteessa ja alkaa ukko jo hyytymään (vanhuus tulee). Pakkanen kiristyy!
Aloitin kuvauksetkin puoli tuntia sitten. Ompa kummaa tämmöinen selkeä keli... Kerkis jo kirveen kiveen tämän kauden osalta!

Pekka Lehtelä

Täällä Viialan suunnalla alkoi nyt la-su välisenä yönä taivas pikkuhiljaa seljetä puolen yön aikaan. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan piti taivaan kirkastua jo alkuillasta, mutta niin ei tapahtunut.  No, eipä ole tänä vuonna tarvinnut kyllästymiseen saakka harrastaa, koska tämä on ensimmäinen selkeä yö tänä vuonna...

Pekka

Celest1al Sphere

Täällä Sodankylässä on ollut varsin pilvistä joulukuussa ja nyt tammikuussa. Nyt aivan viimepäivinä on ollut puolipilvistä tai selkeää, kahtena iltana olen päässyt havaitsemaankin. Eilen alkuillasta taivas alkoi jälleen pilvistyä. Aluksi elättelin toiveita siitä, että kyseessä olisi ollut vain ohimenevä jääsumulautta, mutta näin ei ollutkaan ja loppuillasta taivas oli jo kokonaan ummessa. Samalla pakkanen oli lauhtunut -25:stä -15:ta.

Terveisin,

Juha

Timo Kantola

Tuolta näkyy hienosti miten Laatokka on sulana ja kova pakkanen nostaa alapilvet suomenpuolelle.
Tuo ilmatieteen pilvianimaatio päivittyy kokoajan joten huomenna ei välttämättä enään näy Laatokan pilvimuodostus.
http://ilmatieteenlaitos.fi/pilvet-pohjoismaat
Timo Kantola

Make

Lainaus käyttäjältä: Timo Kantola - 29.01.2012, 10:16:22
Tuolta näkyy hienosti miten Laatokka on sulana ja kova pakkanen nostaa alapilvet suomenpuolelle.
Tuo ilmatieteen pilvianimaatio päivittyy kokoajan joten huomenna ei välttämättä enään näy Laatokan pilvimuodostus.
http://ilmatieteenlaitos.fi/pilvet-pohjoismaat

Olipa hieno huomio, Timo! Laatokan "liekki" lepattaa hienosti animaatiossa. En ole tullut ajatelleeksi tuon suuren järven vaikutusta, joka ei ole kovinkaan kaukana täältä Kuopiosta.

Tänä iltana on ollut hyvä keli, kohta kolme tuntia valotuksia kasassa eikä kello ole kuin vasta 21:19  :azn:. Kirkas sää näkyy lämpötilassa: -25C parhaillaan!
Markku Kellomäki
Make's Space Station-blogi

jussi_k_kojootti

Oulun kauppatorilla on lumitykit päällä, pakkanen alle -20C ja keli muuten kirkas.  Tykin pöllyytys painuu kohti Hietasaarta.  En tiedä pääsenkö itse halo-jahtiin, mutta vinkiksi muillekin!
jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

Timo Kantola

Lainaus käyttäjältä: Make - 29.01.2012, 21:20:44
Tänä iltana on ollut hyvä keli, kohta kolme tuntia valotuksia kasassa eikä kello ole kuin vasta 21:19  :azn:. Kirkas sää näkyy lämpötilassa: -25C parhaillaan!

Pieksämäki on ollut pilvessä 17:sta eteenpäin.. :realmad: Laatokka !
Timo Kantola

einari

Niinhän siinä sitten käy että kun selkeä vihdoin saapuu on myös pakkasta -25 (parhaimmillaan loppuviikosta luvattu -29).
___
Tapio

Celest1al Sphere

Lainaus käyttäjältä: einari - 30.01.2012, 08:20:29
Niinhän siinä sitten käy että kun selkeä vihdoin saapuu on myös pakkasta -25 (parhaimmillaan loppuviikosta luvattu -29).

No mutta sehän on vain pukeutumiskysymys! Tietenkin kuvauskalustolle pakkanen voi olla ongelmallinen juttu..henkilökohtaisesti minua eivät pakkaset haittaa, jos nyt vain edes joskus olisi selkeää! Täällä Sodankylässä on nyt ollut parina viimepäivänä umpipilvistä..

/Juha

Never

Lainaus käyttäjältä: Aldebaran - 30.01.2012, 08:31:56No mutta sehän on vain pukeutumiskysymys! Tietenkin kuvauskalustolle pakkanen voi olla ongelmallinen juttu..henkilökohtaisesti minua eivät pakkaset haittaa, jos nyt vain edes joskus olisi selkeää! Täällä Sodankylässä on nyt ollut parina viimepäivänä umpipilvistä...

Ja nyt kun on luvattu selkeää, kuu häiritsee havaintoja seuraavat 1.5 viikkoa  :grin:


/Jake

Pekka Lehtelä

Katselin päivällä Ilmatieteenlaitoksen sivuja joilla luvattiin selkeää klo 8 saakka aamulla. Kärräsin tänään toivoa täynnä kaukoputken pihalle klo 18, ja kun sain okulaarin paikoilleen alkoi pilviä näkymään siellä sun täällä. Ehdin sentään katsoa Jupiteria, kuuta ja muutamaa avointa joukkoa ennen kuin taivas meni lähes täysin pilveen, vain kuu näkyi himmeänä harson takaa. Että näin taas kerran, katsotaan pääsenkö yöllä katselemaan putkella vai pysyykö taivas pilvessä.

Pekka

MarkoM

Harmillisesti koko viikolle ennustetaan selkeitä öitä - yllättäen juuri iltavuoroviikolle eli ei tarvitse edes haaveilla havannoinnista... :veryangry:

Ennusteista huolimatta yöt eivät välttämättä edes pysy selkeinä, ainakin äsken töistä tullessa taivaalla purjehti jotain utulauttoja, joten se niistä ennusteista ja niiden paikkansapitävyydestä.
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

Make

Kuopiossa pakkaslukema jo -29.5C. Seuranta ja kuvaus toimivat hyvin, mutta filtteripyörä ja fokusmoottori hyytyivät. Täytyy tutkia lämmitysvaihtoehtoja.
Markku Kellomäki
Make's Space Station-blogi

Jussi Koponen

Nyt se Kuopiossa on jo -31 astetta pakkasta. 6 tuntia tuli taisteltua laitteiden kanssa, mutta 3.5 tuntia sain kuitenkin valoa kerättyä, mihinkä olen tyytyväinen.

Pekka Lehtelä

No niin, täällä Viialassa selkeni taivas klo 3.30 ja kärräsin kaukoputken katoksesta pihalle. Ilo oli aika lyhytaikainen, pilviharsoa tai pakkashuurua, miten sitä nimittääkään, alkoi pikku hiljaa tulla lisää ja lisää. Klo 4.30 taivas olikin sitten taas jotakuinkin pilvessä, vain muutamaa kohdetta etsin katsoa.

Aika kitsaasti ilmojen haltija selkeitä öitä antaa vaikka en ole pitkään aikaan tilannut mitään kaukoputkiin liittyvää. Pakkasta oli 16,6 astetta eli aika paljon vähemmän kuin Kuopion suunnalla. Mutta toivo elää, pakkohan niitä selkeitä öitä on joskus tulla. Vai onko...

Pekka