Sumerian optics travel dobson

Aloittaja pluukkanen, 17.09.2011, 00:03:49

« edellinen - seuraava »

Timpe

Kysymys: käytätkö huppua putken ympärillä, kun katsot sen läpi? Meinaten havaitsijan hengitysilma voi aiheuttaa ongelmia kuvalaatuun, kun kulkeutuu valon kulkutielle tuollaisessa avoimessa rakenteessa jossain kohtaa.
- Timo Inkinen

Mikko_L

Tuota nimenomaista ongelmaa en ole huomannut - tai ainakaan tunnistanut.
Jonkunlainen osittainen huppu pääpeilin ympärille kyllä on työlistalla, koska koko ajan putken ympärillä touhutessa tuntuu että avoimen peilin päälle potkaisee helposti vahingossa hiekkaa tai roskia maasta.  Tämmöinen tulisi ehkä 1/3 matkaa peilistä ylöspäin.  Tämä kun on näin kevyt niin tuntuu että täysmittaisella hupulla saisi aikaan melkoisen tuulipussin.

-Mikko
36/50/76/127/250mm

Mikko_L

Lisäviritys jota olen käyttänyt vähän aikaa - ostin 10mm M48 jatkopalan, ja sen ulkohalkaisija on sellainen että parin teipinpalan kanssa sen sai juntattua Moonlite-tarkentimen putken päähän kiinteästi.  Tähän voi sitten ruuvata 2" filtterit, paljon kätevämpää kuin siirrellä filtteriä okulaarista toiseen (varsinkin kun minulla on vain yksi 2" okulaari).  Kiinnitys ja irrotus käy kätevästi alakautta trussien välistä, ainoastaan jos kohde on zeniitissä niin hirvittää jos filtteri lipeäisi ja putoaisi pääpeiliin.  Eilen Orionia ja Rosettea katsellessa tästä ei ollut pelkoa.

-Mikko
36/50/76/127/250mm

Mikko_L

Viime reissun jälkeen vaihdoin pohjalaudan kumitassut teräviin teräspiikkeihin, jos putki pysyisi paremmin paikoillaan jäisessä maassa.  Tassut olivat kiinni M6 kierreinserteillä, joten oli helppo pätkiä parin sentin palat M6 kierretangosta ja teroittaa toiset päät hiomalaikalla.  Lukkomutterin kanssa pysyvät tukevasti paikallaan.  Nyt pitää vaan muistaa ettei laita tuota parketille tai auton penkin pehmusteille ilman jotain alustaa.

-Mikko
36/50/76/127/250mm

HACY

Näin nyt kävi...  :sad:

https://www.sumerianoptics.com/

"Dear Customers and relations
Some important information. Because of the difficult times to get the products to build the telescopes I've taken a very needed break to clear my mind and figure out how to go on. The way how it goes now is no option anymore. Takes too much energy and time.
CUSTOMERS WHO ALREADY ORDERED A TELESCOPE DON'T WORRY. YOU WILL GET YOUR TELESCOPE OR PRODUCT. CONTACT YOU SOON.
For new customers I will select new orders and later I will switch to a new way of working. Only selling telescopes and other products I have in stock.

Michael Kalshoven"

Mikko_L

Putsailin peilit havaintokautta varten ja lisäsin putken ominaisuuksiin apupeilin suojuksen, ettei se kerää pölyä säilytyksessä.  Jugurttipurkki pysyy paikallaan tarranauhan palasella.

-Mikko
36/50/76/127/250mm