Toista kaukoputkea hankkimassa

Aloittaja jarvimar, 17.08.2011, 12:52:01

« edellinen - seuraava »

GaryP

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 25.01.2012, 20:43:26
Siis varmaankin tarkoitit f6 :wink:

Tämä päivä on täynnä "ARGH"-tunnelmaa, tavarat putoilee käsistä, sammakoita suusta, ja näppis kirjoittelee ihan omiaan.

Ei voisi huonommin mennä, pelottaa mitä tapahtuu kun pääsee sänkyyn ja yrittää nukahtaa...

Kiitos Timpe oikaisusta, korjataan myös tuonne oikeaan paikkaan!
:wink:

Kari
Kari Pulkkinen
Espoo, Finland

Harrastus uudelleen lämpiämässä...

jlahtonen

Lainaus käyttäjältä: tupajumi - 25.01.2012, 22:01:35
Kaikesta varoittelusta huolimatta tilasin tänään skylinerin VK:sta. Mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä tapahtuu.
Minä tilasin syksyllä oman putkeni VK:sta ja sain sen pienen odottelun jälkeen. Ei mennyt hermot, ja tiedusteluihini vastattiin nopeasti ja asiallisesti. Katson saaneeni hyvää palvelua. Ehkä olin se poikkeus, joka vahvistaa säännön. Toivottavasti en ja sinunkin tilauksesi tulee kohtuullisessa ajassa perille.

-Juha

Lauri Kangas

Taitaapa tuo skyliner kuulua villen ydinosaamisliiketoimintaan. Toisin sanoen jos niitä on jatkuvasti kauhea kasa varastossa ja asiakas tilaa vain sen, niin ei sen postittamisessa varmaan kovin usein voi mikään mennä pieleen (toisaalta onhan niitäkin tapauksia nähty).

siro46

Hei Lauri,

Toisilla suomalaisille kaukoputkikauppiailla, Ylva-astronomialla (http://www.ylva-astronomia.fi/) ja Ursalla ei näytä olevan etsimääsi Skywatcherin 150 millistä newtonia. Lähin luotettava ostospaikka näyttäisi siis olevan saksalainen Teleskop-Service (http://www.teleskop-express.de). Voi olla, että tarvitset vanhempiesi apua sieltä ostamiseen. Kokemuksia Teleskop-Servicestä ostamisesta löytyy tämän foorumin Kauppapolitiikka-osastolta. Itse olen ostanut sieltä putken sekä okulaareja, jotka tulivat n. viikossa kotiovelle alle 15 euron kuluilla. Onnea ostoksille.

lauri

kiitokset teillekin viellä :) tuosta Sky-Watcher skyliner-150 putkesta kysyisin viellä sen painoa. onko kovin vaikea liikutella?

prototype

Noin 18kg koottuna, eli putki+jalusta. Voi olla hivenen kevyempikin, riippuu miltä nettisivuilta katsoo. Putken saa helposti irti jalustasta jolloin pelkkä putki painaa 5,9kg. Joku pieni kärry voisi olla hyvä kuljettamiseen, kunhan vain huolehtii siitä että putkeen ei kohdistu pahasti tärinää tai kolahduksia.

lauri

kiitos tuostakin tiedosta :) ja vielläkin yksi kysymys: onko  Sky-Watcher skyliner-150 putkeen  mahdollista ostaa CANON EOS 600D järjestelmä-kameralle sopivaa adapteria/sovitetta (en ole aivan varma miksi sitä kutsutaan :D) eli laitetta jolla voi ottaa kuvia putken läpi?

lauri

kiitos tuostakin :) viellä yksi kysymys:onko Sky-Watcher skyliner-150 putkeen mahdollista ostaa CANON EOS 600D järjestelmä-kamera adapteria/sovitetta( en oikein tiedä miksi sitä kutsutaan :D) elikkä laitetta jolla otetaan kuvia putken läpi?

prototype

Tarvitset T2-renkaan. http://www.ylva-astronomia.fi/valokuvaus.htm  Ja tuolta Canon T2- rengas EOS- kameroille
Dobson ei vain ole niitä helpoimpia laitteita kuvata seurannan puutteen takia, mutta kyllä sillä lähiplaneettoja voi yrittää saalistaa kuviksi asti.
Tuossa ketjussa on lisää tietoa. http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=9466.0

lauri

Kiitos tuostakin :). Pitääpä hankkia tuommoinen jos vaikka saisi otettua edes jonkin sortin kuvia taivaalta :).

tientallaaja

Muutaman vuoden katsellut taivasta tämmöisellä putkella (Skywatcher Skyliner-150P / Classic 6" f/8). Jonkin aikaa ollut ajatuksessa että jotenkin tässä pitäisi kehittää harrastusta, koska on tunne että jotain jää näkemättä, joko näkymän syvyydessä tai laajuudessa (tämä tietysti pitää paikkansakin). Päässä pyörii ajatuksia uusien okulaarien ostamisesta nykyisten 10, 25 ja 42/2" lisäksi, mutta toisaalta parempi liikuteltavuuskin kiinnostaisi. Olisko tähtikiikarit+jalusta tai linssiputki+jalusta hintaluokassa 300-600 € hukkaan heitettyä verrattuna nykyiseen? Taustatietona: kuvaaminen ei kiinnosta.  Seuran tornille on kotoa matkaa pari kilometriä (syvempi taivas olisi siellä saavutettavissa)

MarttiM

Jos kiinnostuksen kohteenasi ovat kaksoistähdet, planeetat ja Kuu, niin 100 mm:n tai 120 mm:n akromaattinen linssiputki on niiden katselussa parhaimmillaan. Refarktorilla on kiva katsella myös maanpäällisiä kohteita. (Kulmapeilin avulla kuva ei ole ylösalaisin - tosin vasen ja oikea ovat väärinpäin.) Saattaa kuulostaa oudolta, mutta mielestäni nimenomaan Jupiterin, Marsin ja Saturnuksen havaitsemisen taitoa pitää harjoitella ja havaintopäiväkirjan pitäminen - ehkä vielä piirroskuvin höystettynä - tuo ikään kuin ryhtiä harrastukseen. Päiväkirjasta on myös yllättävän paljon iloa jälkeen päin. Tosin onhan sinun 150 mm:n f/8 reflektorisi mielestäni kelvollinen yleisputki eikä ole varmaa, näkyvätkö kyseiset kohteet mainitun kokoisilla linssiputkilla paljonkaan paremmin. Marsin ja Saturnuksen kunnolliseen havainnointiin tarvitset mielestäni vähintään 130-kertaisen suurennuksen antavan okulaarin, kun taas Jupiteriin riittää jo hieman alle 100-kertainen suurennus. (Jupiterin pinnan kontrasti on aika vähäinen ja liian iso suurennus pilaa senkin vähän.) Refraktoreissa ei ole oikeastaan lainkaan kollimaatio-ongelmia, joten ne ovat siinä mielessä huolettomia. Jos päädyt hankkimaan linssiputken, niin ekvatoriaalinen jalusta ei ole välttämätön, koska et aio kuvata. Pitää myös muistaa, että 10 cm:n kaukoputkea on huomattavasti helpompi siirrellä kuin 12 cm:n kaukoputkea. Tässä mielessä tähtikiikarit ovat tietysti yliveto.