Canon EF 200mm f/2.8L II USM vai NIKKOR AI-S 300mm 2.8ED?

Aloittaja MiX, 11.04.2011, 13:48:12

« edellinen - seuraava »

vesa k

Moi
telejatkeesta oli tässä ketjussa keskustelua ja ko. asia tyrmättiin mielestäni aika yksiselitteisestii.
Unohdin mainita, että minulla on "oikea" kaukoputki cpc 1100 edge hd ja siinä QHY9 kamera, mutta se on kotona ja matkustelen aika paljon, joten enemmänkin reissulaitetta etsin. Olen hieman kyllästynyt kuvaamaan ds kohteita. Haluttaisi tehdä jotakin hyödyllistä.
Kiitos joka tapauksessa.
Paras ratkaisu olisi pysyä kotona ja käyttää siellä olevia laitteita.

t vesa
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere" Albert Einstein

vesa k

Niin ja se alkuperäinen kysymys: mikä ero em.linsseillä on muukin kuin hinta tähtikuvauksen kannalta.

t vesa
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere" Albert Einstein

vehnae

Lainaa
Mikä ero on:  CANON EF 300/2.8L IS USM ja CANON EF 300/2.8L II IS USM linssien välillä tähtikuvausta ajatellen ?

Speksien mukaan jälkimmäinen on ykkösversiota vielä hitusen terävämpi ja hieman kevyempi. II:n hinta on niin paljon isompi vrt. siistit käytetyt I-versiot, että en tiedä onko kakkosversioon investointi järkevää ellei objektiiville ole muutakin käyttöä. Kummatkin ovat huippuluokan objektiiveja, mutta valovoimansa vuoksi myös haastavia käsitellä mm. tarkennuksen osalta. Puhun kokemuksesta. Kannattaa siis olla ennen hankintaa tietoinen minkälaiseen säätösuohon on itseään ajamassa :).

Ja jos budjetti kestää kakkosversion, niin kannattaa miettiä vaihtoehtoina myös "oikeita" valovoimaisia premium-linssiputkia polttovälilyhentäjän kanssa, mm. Takahashi FSQ-85, FSQ-106 tai Vixen VSD-100. Näihin saa fiksusti ccd-kameran kiinni filtteripyörineen ilman taistelua backfocuksen riittävyyden kanssa. Takahashit ovat myös sen verran standardikamaa maailmalla, että kaupasta saa valmiiksi sovitettuja moottoritarkennuslaitteita yms.