Olettepas olleet ahkeria! Kateellisena katselen tuota osaamista. Hienoa kun teette asiat viimeisen päälle oikein, moni voi ottaa siitä mallia 
Tekemällä oppii, ennen tätä projektia ei edes osattu sahata suoraan.

Ammattiosaaminen rajoittuu meillä ohjelmointiin ja laskemiseen, mutta näissä hommissa saa hyvää harjoitusta elektroniikkaan ja muuhun mukavaan. Ratkaisevaa on pitää rima korkealla ja väsymättä googlettaa, mistä päin kiinaa löytyy riman ylittämiseen sopivat osat.
Kaikki aiheeseen liittyvä koodihan löytyy meiltä täältä
https://github.com/komakallio ja sitä voi vapaasti käyttää omissa projekteissa. Kunhan ehditään niin tehdään varmaan jotain ohjeitakin.
Lyijyakuista sen verran, että pakkaskestävyyttä saa lisää huomattavasti akunlämmittimillä. Tuppaavat hyytymään, mulla riittää yhdeksi yöksi 12v / 15Ah akut (kolme akkua) nippa nappa jos aamuun asti kuvaan ja on kova pakkanen (alle -25C). Sitten kun lämpiävät niin taas riittää virtaa. Luulisi myös pidentävän käyttöikää.
Meillä vähän helpottaa ettei tarvitse käytellä kuvauslaitteistoja noista akuista. Akun tarkoitus on vain varmistaa että katto saadaan kiinni myös sähkökatkon sattuessa. Sen pitäisi myös olla aina täynnä, kun on jatkuvasti kiinni ylläpitolaturissa.
Jatkuvaa kuormaa akussa on vain Arduino (n. 100 mA) ja hätäpysäytyksen rele (70 mA), joten ilman laturia akun tyhjenemiseen menee useita päiviä. Katon avaaminen/sulkeminen kuluttaa normaalitilanteessa 1 A ja kestää kaksi minuuttia. Lukkomoottori vie 0.3 A ja pyörii viisi sekuntia kerrallaan. Tästä syystä katsottiin että vaikka akkua lämmittämällä saisi varmaan akusta enemmän kapasiteettia pakkasella, niin meillä ei taida olla sille mitään tarvetta. Tuo tarvittava määrä sähköä pitäisi akusta lähteä -25C:ssäkin, niin kauan kun akku on ehjä.
Mutta laitettiin kuitenkin kaappiin tuo lämpöanturi niin voidaan tutkia asiaa sillä silmällä. Myös akun jännite saadaan tietää arduinon välityksellä. Tietysti mielessä kävi jo laittaa arduino ohjaamaan akkulämmitintä aina kun on liikaa pakkasta.
