NGC2841 (UMa)

Aloittaja Timpe, 04.03.2011, 21:41:19

« edellinen - seuraava »

Timpe

Tästä ei tainnut vielä olla ketjua, joten menköön nyt aloituskuvaksi tällainen hiukan vaatimattomampi räpellys. Galaksi löytyy Ison Karhun jaloista ja on magnitudiltaan 9.3 + läpimittaa löytyy noin 8' pidemmältä sivultaan. Kuvasin tätä noin 3 rajamagnitudin sumutaivaan seasta OAG-testailuni aikana ja näin sarjan yksittäiskuvan croppi löytyy PHD-ketjusta Jalustat ja seurantalaitteet -alueelta. En lähtenyt kaivamaan kuvasta mitään syvempää sisältöä, koska 17 x 3min = 57min ei anna kovinkaan hyvää S/N suhdetta ja keli oli mitä oli.  :undecided:  Vertailukuva on täällä lisätietoineen.
300/1500mm Newton, Canon EOS 7D, Baader Moon&Skylight/Neodymium filsu + RCC1 komakorjain ja OAG-guidattu Gemini G41 Obs+ jalusta kuvausroippeina.
- Timo Inkinen

Murtsi

Hyvä alku, kai jatkat valottelua? vertailukuvasta päätellen on aika hienon näköinen galaksi kyseessä kunhan vain pääset kuvaamaan paremmalla kelillä.

Timpe

No jaa, tämä taitaa jäädä, kun tuossa on tullut muita parempia kohteita listalle. Nämä vaativat tosiaankin selkeämpää/läpinäkyvämpää keliä kuin mitä on ollut tarjolla viimeisen kuukauden aikana (keskimäärin RJM 3...4 täällä päin). Olen passaillut "selkeitä" iltoja useamman kappaleen viime aikoina, kun en ole viitsinyt mennä hukkaamaan aikaa taustataivaan pakkas-udun sekaan (näihin keleihin ei pure edes Baaderin suotimetkaan)  :undecided:
- Timo Inkinen

Jouko_Kettunen

Havaintokelejä on ollut heikosti eikä nytkään (17.1.) ollut kovin hyvät olosuhteet - tähdet tuikkivat, pakkasta -27 C ja ilmassa leijaili lumikiteitä, mutta eipä ollut pilviä. NGC 2841 on nyt mukavasti alkuillasta pohjoisessa ja nousee yön mittaan korkealle. Sitä pystyy kuvaamaan yhtäjaksoisesti lähes koko yön. Hentojen spiraalihaarojen ja valosaasteisen taivaan välille oli vaikea saada kontrastia. Kaukoputkena Celestron C9.25 ja kamerana SBIG ST-8300M. Valotusta LRGB kuvassa yhteensä 7,5h 10min jaksoissa.

einari

Joukolla aika hyvä nokitus tähän kohteeseen.
___
Tapio

Timpe

No niin, nyt saatiin tähänkin ketjuun jo tasokkaampi mallikuva tästä galaksista. Hienoa! :cool:
- Timo Inkinen

Ransu

Tässä kahden kuvausyön tulos tästä erittäin kauniin mallisesta galaksista, molemmat kuvaukset keskeytyivät pilvien saapumiseen ja sain kerättyä tähän 4h luminanssia ja värikanavia 30min kutakin.

Normikalusto, eli C14, Optecin 0,5X lyhennin, Atik 460EX binnattuna 2, Baaderin LRGB filtterit ja IDAS valosaastesuodin.

Laitan näkyviin molemmat, sekä värillisen ja mustavalkoisen version.Mustavalkoisessa 4h valoa.

Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Murtsi

Upea kuva  :cool: Tuosta on vaikea enää pistää paremmaksi.

einari

Erittäin tyylipuhdas galaksikuva.
___
Tapio

Ransu

Kiitokset Murtsi ja einari, kohde on kyllä poikkeuksellisen kuvauksellinen, on varmaan yksi hienoimpia galakseja pohjoisella taivaalla.
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Murtsi

#10
Pitihän tuota kokeilla kun oli edellisviikolla selkeää keliä useampana yönä. kuva on otettu 24-27.3.2014 välisenä aikana ja kokonaisvalotusta siinä on 400 minuuttia, kymmenen ja viiden minuutin osissa otettuina. Käytössä oli tällä kertaa varakalusto koska pääkuvauskamera on tällä hetkellä amerikassa korjatttavana (tänään sain tiedon että on lähtenyt matkalle suomeen takaisin  :grin:). Kuvauskamerana tässä on ollut modattu CANON EOS 1100D jonka ostin Hauhon tapahtuman aikaan helmikuussa, silloin oli tieto siitä että pääkamera on lähetettävä korjattavaksi. Kuvaa olen kropannut melko reippaasti, käytössä olevalla aukkosuhteella (F/2,8) kohteet tuppaavat kutistumaan melko pieniksi...

Foorumikuva on linkkinä 1200x1200/456kt kuvaan.Muu kalusto on: CELESTRON CGEM, ASA 2KORRR komakorjain/lyhentäjä, TS9OAG, QHY5, hiilikuituinen GSO 10"F/4 kaukoputki.

Edit: kuva lisätty liitteeksi alkuperäisen kadottua bittiavaruuteen.

Timpe

Hieno loppukuva cropattunakin, sillä tuosta löytyvät liki samat yksityiskohdat kuin tuota Ransun hienosta "Über-galaksista" isolla 14" putkella kuvaten. Kohina nousee toki esiin, kun kuvaa joudutaan rajaamaan paljon, muttei tuo pahasti haittaa. Ts. Murtsin 10"/F2.8 kuvausyhdistelmä DSLR:lläkin on hyvästi tikissä :smiley:
- Timo Inkinen

Ransu

Hieno kuva Murtsiltakin, hyvin näkyy järkkärin kuvien käsittely vielä olevan muistissa. Pimeä kuvauspaikka sinulla ilmeisesti on kun pystyt kymmenen minuutin osavalotuksiin, täällä ei ole toivoakaan.
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

ellu

#13
Melkein vuosi edellisestä kuvasta  :smiley:Ihmettelen vain missä kaikki värit on...

Edit. No löytyihän sieltä vähän värejäkin, mutta jotenkin epätasaisesti. En tiedä onko se ominaista tälle galaksille.
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

akj

Kuvasin tätä kaunista galaksia näin kevään ehkä viimeisimpinä kohteina.

Tiedot taivaanvahdissa: https://www.taivaanvahti.fi/observations/show/72925#2

Ari
Ari Jokinen
- Takahashi Mewlon-210