M81

Aloittaja tapioe, 05.08.2006, 17:30:15

« edellinen - seuraava »

Jussi Koponen

Lainaus käyttäjältä: einari - 17.04.2016, 16:38:16
20 tuntia on jo aikamoinen uhraus yhteen galaksiin. Kannattihan se.

Tarkoitus oli valottaa 50 tuntia. Mutta valottaminen jatkuu sitten syksyllä.

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Jussi Koponen - 17.04.2016, 16:14:33
Olen kuvaillut tätä kohdetta vuodesta 2013 lähtien.... Kokonaisvalotus on noin 20 tuntia.

Upea kuva tulollaan (ja jo nytkin, kun mustapisteen asettaa kohdalleen :wink:) En kyllä uskaltaisi laittaa noin suurta ja suuren vaivan takana olevaa raakakuvaa ilman vesileimaa yms. kopiosuojausta  julkiseen verkkoon...
Liitteenä tuo Levels käsitelty malliversio Photoshopissa tehtyjen säätöjen kera.
- Timo Inkinen

vehnae

Lainaus käyttäjältä: Jussi Koponen - 17.04.2016, 16:46:04
Tarkoitus oli valottaa 50 tuntia. Mutta valottaminen jatkuu sitten syksyllä.

Huhhuh. Hieno tulos jo nyt!

Jussi Koponen

Kiitos kommenteista. Tuo taustataivaan tummuus tuli jätettyä aavistuksen vaaleaksi. Muutenkin koko kuvaan on lähinnä tehty vain PI:n perus värikalibroinnit ja jätetty silottelut sitten kun on lopullinen data käsissä.

wm-x

Kevennetään vähän tasoa tuon Jussi Koposen kuvan jälkeen. Luulin etten ollut tätä käsitellyt, mutta näköjään tässä ketjussa aikaisemmin oli minun käsittelemä kuva. Tässä nyt uusi versio kuitenkin. Pyörittelin photarilla kesän kuvia ja tämä myös siinä samalla photarilla tehty. Ei tuosta oikein nättiä saanut, mutta vähän laajempi kulma nyt.Jurassic

Ja samasta pe/la yöstä kuva. Kyllä vähän jo katse rupea suuntaamaan isompaan putkeen saadakseen enemmän valovoimaa :rolleyes:

Milloin tässä harrastuksesta tyytyy mihinkään :rotfl:
Skywatcher Skymax 150 Pro
Omegon eq5
Svbony sv305 Pro
Canon 1200D full spectrum mode

Oskari

Jees, ensimmäinen testikuva CLS-suotimen kanssa. Vähän oli aluksi hankaluuksia saada kuvankäsittelyssä värit järkeväksi, mutta lopulta sain aikaiseksi kuvan johon olen aika tyytyväinen. :smiley: Tuntui, että koko kuvankäsittelyprosessi meni nyt paremmin kuin koskaan aiemmin. Kiitoksia vielä Ellulle avusta! :azn:

Nikon D750, Sky-Watcher Coma corrector (x0,90), Astronomik CLS filter, Sky-Watcher Skyliner 350P Flextube Synscan(355/1650). 20s valotukset, yhteensä 1h 20min.
Oskari Syynimaa

SW 350P GoTo Flextube - Nikon D750 - ASI290MM

Timpe

20s valotuksilla hyvinkin hatunnoston arvoinen suoritus Oskarilta! Näyttää se "Kuu-mieheltä" sujuvan DS-kuvien ottaminenkin hienosti  :smiley:
- Timo Inkinen

Oskari

Heh, kiitos vaan Timpe! :cheesy:
Oskari Syynimaa

SW 350P GoTo Flextube - Nikon D750 - ASI290MM

wm-x

12x5min kun odottelin toista kohdetta. Ei kohinan seasta enempää saanut irti ja sininen väri on jäänyt johonkin? Yritin yhdistää tuohon vanhaan dataan, mutta se ei oikein toiminut. Joskus paremmalla ajalle ehkä yritän vanhankin datan saada käyttöön.


einari

Ihan hyvältä näyttää, mitä nyt tähdissä on vähän 'sydänvikaa'.
___
Tapio

RL

Hieno kuva tämäkin! Tekisi itsekkin mieli hankkia seurantajalusta sw80ed putkelleni. Eipä kyllä pahemmin selkeitä öitä ole ollut.

wm-x

Lainaus käyttäjältä: einari - 21.02.2017, 14:23:31
Ihan hyvältä näyttää, mitä nyt tähdissä on vähän 'sydänvikaa'.
Kiitos.
Joo deconv. teki valmiiksi vähän venyneille tähdille pienen ohitusleikkauksen.  Mutta hdrtransformation tai localhistogramequalizer(vai miten ne kirjoitettiin) ei oikein toiminut tähän kuvaan kun data oli niin "ohutta". Yritin siis tuota m81 keskustaa tuoda näkyviin.

wm-x

Sain vanhan datan ja uuden kasaan. Ei mikään helpoin homma ollut, mutta ainakin löytyi sininen väri kuvaan.  :cheesy:


Kharan

Alkoi eteläiset kohteet loppua kesken, joten otin revanssin tästä galaksiparista.Lisätietoja: http://www.astrobin.com/289959/