Kirjoittaja Aihe: Käytätkö silmälaseja?  (Luettu 17818 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Timpe

  • Multiversumi
  • ******
  • Viestejä: 7086
    • Valoa ja varjoja
Vs: Käytätkö silmälaseja? Silmäleikkaukset vaihtoehtona...
« Vastaus #30 : 30-09-2020, 23:08:54 »
Nostan vanhan aiheen taas esille, koska tuo lasertekniikkakin on kehittynyt huimasti (?) tämän v. 2007 keskustelun ajoista eteenpäin ja tässä ketjussa on ollut juttua silmäleikkauksistakin.
Aiheesta tuli juttua ihan äsken AP-UG:n puolella (https://ap-ug.groups.io/g/main/topic/cataract_eye_surgery/77184655), mutta samasta aiheesta voinee keskustella myös suomeksi muutoin hiljaiseloa viettävällä foorumilla  :wink:

Mitä kokemuksia harrastajilla on silmäleikkauksista ja kuinka ne ovat vaikuttaneet tähtiharrastukseesi? Tuleeko tähtiharrastajasta "halohavaitsija" tahtomattaankin, jos menee leikkauttamaan silmänsä?  :tongue:
Jotta kokemuksista olisi hyötyä kaikille, kertojan kannattaisi varmaan jakaa hiukan omien silmien lähtötilannetta ennen leikkausta ja kuinka tilanne muuttui mahdollisen silmäleikkauksen jälkeen? Entä mikä leikkausmenetelmä tuotti hyvän lopputuloksen ja mikä taas jätti toivomisen varaa? Entä haittavaikutukset, tuliko niitä lääkäriasemien yltiöpositiivisista mainoksista huolimatta? Väliaikaisesti/pysyvästi? Foorumigallupin mukaan silmälasien käyttäjiä oli tätä aloittaessa 60.9%, joten kai tämä aihe kiinnostaa muitakin? 

Alkuun aiheessa pääsee vaikka tätä kautta: http://silmaleikkaus.com/
Enkä todellakaan suosittele silmäleikkausta kaikille, ellei sille kerry riittävän monta hyvin perusteltua syytä, joten polkaistaanpa keskustelu käyntiin... :angel:
- Timo Inkinen