Canon EOS 550, pakollinen kasvojen kohotus?

Aloittaja Meade-mad, 12.02.2010, 11:48:41

« edellinen - seuraava »

Meade-mad

Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

rintape

Jos lopputulos on mitä tekniset tiedot lupaa, niin uskon, että on enemmänkin kuin kasvojenkohotus. Kennohan pitäisi olla sama kuin 7D:ssä, siinä on vain lukukanavia(?) neljä, kun 7D:ssä on kahdeksan. Ei siis pärjää kuvausnopeudessa. Valotuksen mittaus on sama uusi systeemi kuin 7D:ssä, eli noin päiväkuvauksen kannalta kuvanlaatu lupailee huippuluokkaa. 7D:hän on saanut paljonkin suitsutusta.

Videokuvaus on kiva lisä. Tosin tuo Full-HD video taitaa olla vähän turhan raskasta käsitellä. Eiköhän lasten touhujen kuvailuun ole se 720 laadultaan ihan riittävä.

Mielenkiintoinen videojuttu on tuo 480x640 kroppi kennon keskeltä. Se seitsenkertaistaa polttovälin. Saisikohan sillä otettua raaka-ainetta planeetta- ja kuukuvien pinoamiseen?

Petri
Petri Rintala, Espoo
Panasonic DMC-GX8
Draco 80/500 APO
Celestron CGEM
QHY8L

einari

En oikein tajua tätä juttua että croppi kennon pinnalta kasvattaa polttoväliä.
Viimeksi Marsia kuvatessa otin kropin (joka toisin sanottuna on kai ROI = Region of Interest) kennon keskeltä, siis 320x240 pikselin alueen 1240x1024 kennolta.
Ei siinä kuvan koko tai muukaan muuttunut - saipahan vaan ruudut kaapattua nopeammin kuin koko kennolta ja käsiteltävä tiedosto oli pienempi.
___
Tapio

rintape

No eihän se sitä oikeasti teekkään. Mun mielestä (tässä tapauksessa) toi on ihan hyvä tapa markkinoida tai kansantajuistaa, kumpaa nyt sitten haluaa käyttää. Useinhan kiikareista puhuttaessa sanotaan, että esim. 10x suurentavalla kiikarilla 100 m päässä oleva kohde näyttää kuin se olisi 10 m päässä, vaikka ei se kiikari oikeasti kohdetta siirrä lähemmäksi. Tietysti on tärkeää ymmärtää mistä on oikeasti kyse, usein nuo mainosten jutut saattaa olla hiukan venytettyä totuutta.

Joka tapuksessa tuo saattaa olla toimivakin asia kuu- ja planeettakuvauksessa.

Petri
Petri Rintala, Espoo
Panasonic DMC-GX8
Draco 80/500 APO
Celestron CGEM
QHY8L

Lauri Kangas

Wow, tosi tervetullut uutuus tuo 640x480 kroppivideo! Tämä alkaa tehdä järkkäristäkin jo todella hyvän planeettakameran, ainoa miinus on että videota tuskin saa tallennettua pakkaamattomana. Onnistuupahan silti ilman tietokonetta. Saa nähdä miten nopeaa fps:ää on tarjolla, esim. 7D nauhoittaa 640-kokoista videota (koko kennon alueelta) 50 ruutua sekunnissa.

Vaikka stillikuvissa tuo kroppikerroinajattelu ei tosiaan auta mitään polttovälin suhteen, jos tarkoitus on kuvata jotain pikkuista juttua kuvan keskellä, videokuvauksessa tilanne on toinen. Johtuu siitä, että järkkärin videokuva otetaan valikoimalla harvoja pikseleitä koko kennon alueelta. 1080px korkean videon pikseliväli kennolla olisi siis n. 12µm, 720px korkean 17µm ja 480px korkean n. 31µm. Nyt jos 640x480 videota otetaankin keskeltä kennoa vierekkäisiltä pikseleiltä, on mittakaava 4.3µm/pikseli eli tuon mainitun seitsemän kertaa parempi.

7D:n videomoodilla planeettojen kuvaamiseen verrattuna tuo paremmuuskerroin ei kuitenkaan ole 7 vaan noin 2.5, koska sitähän kuuluu verrata tuohon Full HD -videon pikselitiheyteen. Joka tapauksessa tuo 4.3µm/px tekee paremman suurennuksen kuin yleisimmillä planeettakameroilla, joiden pikselin koko on n. 5.2µm (VGA-tarkkuus 1/4" kennolla).

Meade-mad

Ei muuta kun EOS 7 omistajat painostamaan Canonia uudesta Firmwaresta. Kaipa sekin osaisi cropata keskeltä jos käskettäisiin.

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

GaryP

5D mk2 omistajille löytyy Magic Lantern, käykääpäs googlaamassa. Me 7D omistajat vielä odotamme sitä, ja kun se valmistuu, ei enää häiritse tuo 550D videoineen yhtään...
:wink:

Eli, hetken kirpaisi kun tuosta 550D:stä ensimmäisen keran kuulin, sitten kyllä tuli äkkiä mieleen että 7D painii silti omassa sarjassaan... toistaiseksi. Jos siihen ei nyt ihan heti tule uutta firmistä joka tuo jotain erikoisuuksia, niin ei se maata kaada. Kroppivideo olisi kyllä kova juttu, muuten täytyy laukoa sarjatulella kokonainen elokuva ja yhdistää halutut alueet raameista muilla keinoilla.

Kari
Kari Pulkkinen
Espoo, Finland

Harrastus uudelleen lämpiämässä...

MarkoM

Juuri eilen taisi olla jotain puhetta siitä pikselihulluudesta...? Canon 500D 15,1 Mpix -> Canon 550D 18,7 Mpix... :cool: Toki on myönnettävä, että esim. ISO6400 esimerkkikuvat näyttivät lisääntyneestä pikselimäärästä huolimatta olevan yllättävän hyviä. Mutta kuten Canon-ketjussa tuli aiemmin todettua, niin kameravalmistajien toivoisi vähitellen siirtyvän pikselimäärän kasvattamisesta herkkyyden, dynamiikan ja kohinattomuuden kehittämiseen...
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

Meade-mad

Nyt kun tuo pikselitiheys on noussut noihin lukuihin niin minkälainen ojektiivi toistaa vielä tuosta enemmän?

Ennen vanhaa obiska oli hyvä jos se toisti 80 viivaparia ja erinomainen kun viivapareja löytyi 100. Kuinka monta rinnakkaista pikseliä tarvitaan viivaparille mustavalkokennolla? Entä värikennolla?

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

Tane

 Onkohan tuohon EOS 550 D:n käypää ajastinlaukaisinta?Deal extreme tarjoaa JJC TM-C LCD:ä jonka on merkitty käyvän esim.400D,450D ja EOS 500 Canoneihin,mutta ei näy tätä EOS 550 D:ä sen listassa.
Celestron C14,

Lauri Kangas

550D:hen käy sama lankalaukaisimen liitin eli 2,5mm stereoplugi kuin kaikkiin muihinkin kolmi- ja nelinumeroisiin canoneihin, eli voit ostaa tuon. Kalliimmissa eli pienempinumeroisissa kameroissa on oma ihmeliittimensä.

Kaukinen

Dodii! Voi tätä onnea ja autuutta! :grin: Hommasin itselleni pitkäpolttovälisen SCT kaveriksi croppivideota tallentavan ihmeen eli 550D:n muuten niin loistavan still-450D:n seuraajaksi.

Viimeyönä vedin vanhalla kameralla 80 kuvan sarjan Jupiterista, klik-kliki-klik-klik-klik-klik (+74 kertaa klik) ja ajattelin että ehkä tämä on sittenkin järkevämpää hoitaa ottamalla vaikka 5000 framea videota... ja nyt löytyi ns. sopivasti 550D, joka on jo hyppysissä.

Terv. nimim. "Pilvetöntä yötä odotellessa"

Edit: edelleenkään ei tarvita läppäriä kaukoputken viereen ;)

Celestron Nexstar 8i SE,  William Optics 2" Dielectric diagonaali ja mikrofokuseri, Celestron 80/600 ED APO, Celestron CGEM jalusta tuplasatulalla, Baader Hyperion 8-24mm Clickstop Zoom, Baader Hyperion Aspheric 36mm, Baader Ortho 7mm, Celestron reducer f6.3, LVI SmartGuider, Canon EOS 60Da