NGC 2237-9, NGC 2244 Rosettesumu

Aloittaja Vesa Kankare, 23.12.2006, 01:50:21

« edellinen - seuraava »

laasaja

Lainaus käyttäjältä: pnuu - 24.02.2017, 10:04:23
Hieno kuva kyllä :-) Jalusta näkyy olevan sitä luokkaa, että voi jatkossa laittaa vähän järeämpääkin kuvauskalustoa päälle :-D

Onhan siinä toki pysyvänä ratkaisuna 17'' PlaneWave   :laugh: Sillä voisikin kokeilla jotain yksityiskohtaa sumun sisältä, jos vain sää sallisi.

einari

Mietin että laittaako Kartiosumu vai tähän ketjuun mutta ehkä Rosette on tässä kuitenkin enemmän pääosassa.
Jotenkin tykästynyt viime aikoina näihin laajempiin kameraoptiikalla kuvattuihin Ha-kohteisiin (viime viikolla tuli kuvattua Enkelikalaa joka juuri ja juuri mahtui kuva-alalle).
Ja vielä mustavalkoisena että kontrastia riittää.

Tiedot Taivaanvahdissa.

___
Tapio

Tikkes

#332
Kelit alkoi muuttumaan täällä päin pilviseen suuntaan. Tässä viimeinen puoliselkeä yö 27.10. kuvausten jälkeen orion ja yksisarvinen olivat nousussa, niin pääsi tätä kaunista sumua kokeilemaan. Valoja ehti ottaa vain 4*10 minuuttia, jota pilvet jo sotkivat. Olkoon tämä nyt kuitenkin tuon uutukaisrn Espritin ensivalohttps://astrob.in/374275/B/
Celestron C8 SCT XLT
Sky Watcher ESPRIT 100ED SUPER APO
Sky Watcher EQ8
ATIK 314L+ / SBIG ST-8300M /Canon 80D

-Esko

einari

Aika paljon jäänyt mustia aukkoja kuvaan...
___
Tapio


Tikkes

Kiitokset kommenteista Einari ja wm-x.
Onhan siellä aukkoja ja jonkinasteista vihurirokkoakin tuo ruusu sairastaa. Pitää sitä käsitellä uudelleen, eikä tee pahaa vaikka sais lisää valoa.
Celestron C8 SCT XLT
Sky Watcher ESPRIT 100ED SUPER APO
Sky Watcher EQ8
ATIK 314L+ / SBIG ST-8300M /Canon 80D

-Esko

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Tikkes - 29.10.2018, 18:32:28
... vain 4*10 minuuttia, jota pilvet jo sotkivat. Olkoon tämä nyt kuitenkin tuon uutukaisrn Espritin ensivalo

Ei olleskaan paha ensivalo. Miten muuten saitkin nuo pienet tummat "nokipisteet" kuvaasi? Ovat aikalailla outoja loppukuvan lisukkeita ts. en nyt oikein ymmärrä mikä tuossa on mennyt käsittelyn aikana pieleen?
- Timo Inkinen

Tikkes

Jospa tietäisinkin, niin niitä ei olisi mukana  :cheesy:
Celestron C8 SCT XLT
Sky Watcher ESPRIT 100ED SUPER APO
Sky Watcher EQ8
ATIK 314L+ / SBIG ST-8300M /Canon 80D

-Esko

JVO

nuo mustat pisteet voivat olla ihan kuvankäsittelyn sivutuotoksia jos on mennyt vaikkapa tähtiä kutistelemaan.

J Piira

Viimeyönä puolenyön jälkeen kirkastui taivas täälläkin. Kuvassa kolmen minuutin valotuksia L 13, R,G,jaB 8. Jalustan deklinaatiopuolen parannukset tosin osoittautuivat toimimattomiksi ja kohdetta oli vaikea löytää.

- Jukka -

Timpe

Hyvin näyttää ATM-jalustasi seuraavan noinkin matalalla olevaa kohdetta. Tuossa taitaa siis olla kohtalainen työvoitto J. Piiralle eli onnittelut sille suunnalle hyvästä loppukuvasta! :smiley:
- Timo Inkinen

J Piira

Kiitoksia Timpelle kommentista. Tuossa kuvassa näkyy vähän tuo deklinaatiopuolen pieni heittely tähtien venymisenä. Kuvan käsittelyssä on vielä paljon opeteltavaa (deconvolutiot ym.)
- Jukka -

Erik Pirtala

#342
Rosettesumu on niin iso kohde, että se ei ihan meikäläisen 60x40' kenttään mahdu. Kohteen keskellä on kuitenkin niin hienoja rakenteita, että ajattelin testata millaisia fotoneja uskollinen newtonini tästä nielee. Tämäkin oli yksi epäonnenprojekti, kun jopa kolmena yönä saatuani valotukset rullaamaan, tuli pilvet tielle.

58x2min H-alfa
60x2min O-III
48x2min S-II


VeijoT

Tuo puu lähestyi oikealta alhaalta senverran nopeaan että en malttanut ottaa paria minuuttia pitempiä valotuksia. Kumma kyllä oikeanpuoleinen 1 valotus näyttäis tasaisemmalta kuin vasemman puoleinen pino.

Veijo T


wm-x

Päivitetään tätäkin ketjua tuoreella kuvalla. HA:174x2min + OIII: 45x2min. Harmillisesti olin tehnyt kämmin asetusten kanssa ja kuvannut 0 gainillä suurimman osan OIII ja SII datasta. SII datasta ei jäänyt käyttöön mitään. OIII sain tuon 45 ruutua pelastettua.