Avaruuspelit

Aloittaja Amatööri, 03.01.2010, 11:39:13

« edellinen - seuraava »

Miika

Lainaus käyttäjältä: Jarkko.A - 09.11.2010, 22:22:43
Mahtaneekohan kukaan muistaa star control 2 nimistä peliä joskus 90 luvun alkupuolelta? Siinä oli erittäin hyvää läppää sen ajan kosmologiasta ja astrobiologiasta. Ja lisäksi newtonialainen lentomalli, tosin 2d mallinnoksella sekä inertia.

Tuo on kyllä yksi parhaista peleistä ikinä, olen tainnut pelata sen läpi yli 10 kertaa  :tongue:. Siinä on hyvä huumori, yllättävän hyvät musiikit ja idea toimii, vaikka pelaisi uusiksi. Grafiikathan ei ole erikoiset tämän päivän peleihin verratessa, mutta se ei haittaa ollenkaan. Vinkkinä muille jos innostutte pelaamaan: eka kerralla se on oikeasti vaikea ja aikaa vievä, ellei googlaa läpipeluuohjeita, mutta se taas vie osan pelin ilosta.
Miika V.

Timi

#16
http://fi.wikipedia.org/wiki/Battlezone
Nostalginen ensimmäisen sukupolven 3D klassikkokolikkopeli 80 luvun alusta, ei puhdas avaruuspeli mutta onhan tuossa saucereita...
Löytyi "pitkällisen" etsinnän jälkeen UK eBaysta, tuli SP:llä ladattavaksi PC:lle.
Peliohjain tietysti jo tilattu...

http://www.youtube.com/watch?v=ghIPGXs3LAo

jussi_k_kojootti

2000-luvun taitteessa julkaistua BattleZone2:sta tuli pelattua niin kauan kuin sitä kesti.  Olikin yksi parhaita aurinkokunta-matkoja joille olen tähän mennessä päässyt osallistumaan!
jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

Kuulapaa

Tässä todellinen avaruuslentosimulaatio ja helmi teos:

http://kerbalspaceprogram.com/

Ensin 10km korkeuteen, sitten 100km ja sen jälkeen kiertorata. Tässä vaiheessa koukuttuminen on jo taattu ja kuuhun on pakko päästä!
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

jaffons

Lainaus käyttäjältä: GaryP - 03.01.2010, 12:30:42
Mahtaako tuo olla tämän foorumin aihepiirien sisällä? Tietysti on kiva kun joku keksii uusia juttuja, mutta että pelit, joilla ei ole juurikaan merkitystä tähtitieteen suhteen...? Onko pelejä joista voisi oppia jotain hyödyllistä?

Kari

Peleillä voi hyvinkin lisätä tai herättää mielenkiintoa ulkoavaruutta kohtaan.
Heq5pro, kwiq
WO ZII80/545
450Dmod, tsflat2

kurppa

#20
Huomasin et täällä joku muuki pelaa kyseistä peliä. itse aloitin vasta toissa iltana kyseisen pelin pelaamisen eli vasta alkutekijöissä.
CPC 925
Diagonal 1 prisma
40mm Pl
Omni 15/12/9mm
X-Cel 21mm/18mm/8mm
Drago 12.5mm
Astro 2.5x Barlow
Baader ND0,9/UHC-S/O-III Suotimet
-------------------------------------------------------
CCD kamera harkinnassa eri vaihtoehtoja voi ehdotella iha vapaasti =)

-Essi-

Tollasta pukkaa pihalle nykyään http://www.horizongame.com/ En ole itse kokeillut ja hieman epäilyttää muutenkin tämmöset, mutta
Lainaayou will explore deep space, find new frontiers and discover alien artifacts hidden on long ago abandoned planets. You will also learn more about the galaxy as you come into contact with other species.
Eli puhdasta tulevaisuutta
-Skywatcher 200/1000 PDS Explorer
-Skywatcher Skymax 127
-Skywatcher NEQ6
-Skywatcher Star Adventurer
-Nikon D7200
-QHY8L

-Essi-

kurja

Kerbal Space Program kyllä opettaa kiertoratojen mekaniikkaa ja avaruudessa "lentämisen" periaatteita, niitä oppimatta ei pelissä pääse mihinkään. Tykkään.

Muutoinkin erittäin laadukas ja asiallinen kehitysasteella oleva peli vaikkei kaikilta osiltaan aivan realistinen olekaan, eikä sisällä tissejä tai väkivaltaa.

MRMR

Space Engine on todella hieno! Ei varsinaisesti peli, simulaatio ennemmin, jossa pääsee tutkailemaan kaikensorttisia taivaankappaleita planeetoista tähtiin ja erilaisiin sumuihin ja muihin galakseihin. Toki näissä on omat kömpelyytensä, galaksin keskustaan tähtäämällä et humpsahda mustaan aukkoon tai muiden galaksien sisältä et nimettyjä tähtiä löydä, mutta hienosti rakennettu kokonaisuus silti. Tästä voi ihan oppiakin jotain. Ja tämän saa suomeksikin!

Universe Sandbox on toinen hieno simulaatio, jossa voi ihan tehdäkin jotain. Ei visuaalisesti lainkaan yhtä kivaa katseltavaa kuin Space Engine, mutta onhan se hauskaa, kun voit muuttaa vaikkapa Venuksen kolmen auringon massaiseksi ja kokoiseksi ja katsoa miten se vaikuttaa muuhun aurinkokuntaan, tai törmäyttää galakseja toisiinsa, tai ampuilla asteroideja Maan pintaan. Oikein hauskaa oppimateriaalia tämäkin.

Ja vielä Space Engineers, joka ei kyllä liity tähtitieteeseen mitenkään, mutta on avaruuteen nyt  kuitenkin. Voit rakennella omia avaruusaluksia, porailla asteroideihin reikiä ja multiplayer-moodissa räiskiä muiden alukset pikku osasiin. Hauskaa. :grin:
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.

Minna R.
Helios Quantum 4 15x70
7x21 kiikari merkkiä X
Newton night vision monocular 2x24
Canon EOS 550D ja sekalainen kasa objektiiveja

MarkoM

Hesarissa oli näemmä juttua Artemis-avaruussimulaattoripelistä, jossa pääsee tähtilaivan puikkoihin esim. pilotin, aseupseerin tai vaikkapa tiedeupseerin ominaisuudessa.

Itse peli löytyy osoitteesta: http://www.artemis.eochu.com/
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

jlahtonen

Vanha kasariklassikosta Elitestä on vihdoin ilmestynyt uusi kunnollinen versio Elite Dangerous. Ei todellakaan mitään tiukkaa simulaatiota vaan galaksin kokoinen hiekkalaatikko, jossa voi rauhassa temmeltää omalla tavallaan. Räiskinnän lisäksi voi rahdata tavaraa tai vaikkapa vain tutkimusmatkailla.

Realismi? No, kun ottaa huomioon tieteen ja tekniikan kehityksen viimeisen 1300 vuoden ajalta, niin mistäpä sitä tietää, miten täällä elellään 3300 - luvulla  :cool:.

-J

naavis

Olen muutaman päivän jo hakkaillut uutta Eliteä, ja se on varsin vekkuli laitos. Peliä kehitetään edelleen, joten siihen tullee kaikenlaisia ominaisuuksia jatkuvasti lisääkin.

JiiHoo

Sama vika, ostin sen myös Joulun alla kun nostalgia C64 aikoja kohtaan kasvoi liian kovaksi.  :cheesy: Vaikuttava peli jo nyt, tosin sen verran siinä piisaa pinta-alaa että se kaipaa lisää täytettä tavalla tai toisella. Nyt alkuvaiheessa suurin osa ajasta menee vain lennellessä asemalta toiselle. Mutta kyllä se siitä vielä varmasti paranee.

MarkoM

Steamin päivitysuutisissa mainittiin tuollainen peli kuin Universe Sandbox 2, joka kuvauksen perusteella olisi fysiikkaan perustuva avaruussimulaattori. Peli on "Early Access" -vaiheessa eli sitä voi pelata jo kehitysvaiheen aikana. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, löytyy selaimella osoitteesta: http://store.steampowered.com/app/230290 tai Steam-clientillä, kun kirjoittaa pelin nimen hakuun.
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

MarkoM

Tietokonepelien kanssa häärääviä saattanee kiinnostaa, että Kerbal Space Program peli on Steamissa alennuksessa 22. joulukuuta saakka: http://store.steampowered.com/app/220200/?snr=1_620_4__45
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry