Kirjoittaja Aihe: Syn Scan- päivityspaketti  (Luettu 2023 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa TuRe

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 995
Syn Scan- päivityspaketti
« : 03-08-2009, 17:24:32 »
Epäilin etukäteen hieman jälkiasennukseni laatua, mutta paketti oli onnistunut ratkaisu EQ3-2:een. Paketin mukana tuli kunnolliset moottorit ja messinkiset hammaspyörät. Moottorit 12 V, kun ennestään oli 6 V. Paketti lienee samaa tasoa, kuin suuremmassa jalustassakin.
Asennus sujui vaivatta. Käyttöohje tulisi lukea tarkkaan. Asetukset on laitettava oikein. Minulta jäi aluksi kesäaika talviajan puolelle ja putki edisti tietysti ainakin 15 astetta, eli sen tunnin. Alustavat ajot eri kohteisiin näyttää onnistuneen, vaikka kirkkaampien tähtien puutteessa on kohdistus tehty vain yhteen tai kahteen tähteen.
Alkuasemassa putki on kohdistettava Pohjantähteen. Kun siitä lähdetään virta päällä parkista liikkeelle, niin session loputtua komennetaan putki Home-asentoon. Jalusta ja putki palaa tarkasti lähtöasemaan. Sitten jalusta pyytää katkaisemaan virran. Tämän jälkeen jalustaa voi käännellä, että se sopii esim. havaintosuojaan. Olen merkinnyt jalustaan kummallekin akselille "Pohjantähti"- asennon, koska nuo asteikot eivät liene aivan tarkkoja.
Aluksi ihmettelin, kun ensin kohdistin Vegaan (Zeniitissä) tai Arkturukseen (lännessä), niin putki kääntyi selälleen ja etsin jäi putken alle. Aloin suunnitella jo toisen etsimen asennusta. Olisiko se niin fiksusti suunniteltu, että putki on silloin jalustassa korkeimmassa asennossa, eikä putken häntä ota jalustaan kiinni. Kun ensin suuntasin itään päin, putki kääntyi oikein päin ja pysyi normaaliasennossa eri M-kohteissa.
En ole vielä päässyt kuvaamaan, miten tarkasti jalusta seuraa ilman guidausta. Ajattelin sitten vielä hankkia LVI Smartguiderin pidemmille valotuksille, kunhan kauppalaskuista jää sen verran lompakkoon. 
Tuomo Repo

Poissa Marko.J

  • Galaksijoukko
  • ****
  • Viestejä: 534
    • Markon astroblgi
Vs: Syn Scan- päivityspaketti
« Vastaus #1 : 03-08-2009, 18:18:01 »
Juu, päivitin kanssa keväällä vanhan HEQ-5:n SynScan -paketilla ja aika vastaavalta virityssetiltä kuulostaa. Kun käyttää kolmea kohdistustähteä, löytää laite kohteet taivaalta yllättävänkin tarkasti. Huomasin myös, että jalusta pyörittelee mielellään putkea aika outoihin asentoihin. Hyvä vinkki tuo ensin itään päin suuntaaminen, täytyy kokeilla.

Pieni ongelmakin tuli kyllä eteen, mutta kyse oli omasta mokasta. Aluksi SSAG + PHD guiding ei suostunut kalibroimaan (väitti, että tähti ei "liiku" kalibroinnin aikana tarpeeksi), ongelma löytyi siitä, että olin jättänyt ra-akselin hammaspyöriin liikaa välystä. Ei haitannut visuaalikäytössä, mutta guiderin sai pahalle päälle.
Marko Järvinen
"Jos ei nippusiteillä ja jeesusteipillä tule kuntoon, niin sitten se on oikeasti rikki."
http://markonastroblogi.blogspot.fi