Kaukoputki kalustokuvia

Aloittaja tähti_ville, 26.04.2009, 01:52:13

« edellinen - seuraava »

DarkSide

Siistin näköinen paketti  :cool: Kun nuo kelit joskus parin vuoden sisällä sallivat, niin jokohan ensivaloa
olisi odoteltavissa?

kjj

Siinä on budjettioptimoitu OIII-rojekti alkamassa Herwoodin yössä.


Timi

Yksinkertainen on kaunista ja kaukoputken värillähän ei ole väliä kunhan se on musta... vai oliko se auton värillä?   :azn:


AIF

Lainaus käyttäjältä: Timi - 03.04.2017, 19:16:26
Yksinkertainen on kaunista ja kaukoputken värillähän ei ole väliä kunhan se on musta... vai oliko se auton värillä?   :azn:No on komea!

cmasPitää saada siirrettyä kalusto noin 500 m ulkona kuvaushommia varten, niin virittelin Bilteman nokkakärrystä oikein hienon kuljetusalustan. Kyllä nyt kelpaa  :wink:

kurppa

kätevä mutta onko kalustolle suojalaukut tms vai kuljetatko ihan sellaisenaan?
CPC 925
Diagonal 1 prisma
40mm Pl
Omni 15/12/9mm
X-Cel 21mm/18mm/8mm
Drago 12.5mm
Astro 2.5x Barlow
Baader ND0,9/UHC-S/O-III Suotimet
-------------------------------------------------------
CCD kamera harkinnassa eri vaihtoehtoja voi ehdotella iha vapaasti =)

cmas

OTA kulkee pehmustetussa laukussaan. Se jäi tuosta kuvan ulkopuolelle. Tarkoituksena on miettiä jossain välissä vanerilaukin tekemistäkin. Jalusta istuu ihan semmoisenaan kärryn pehmustettuja osia vasten. Läppäri mahtuu tuohon kovaan laukkuun akkupaketin ja invertterin yms kanssa.

vehnae

Tämä kausi on lähtenyt käyntiin etäkäyttökelpoisemmalla putkella, periaatteessa kakkosputken virkaa toimittavalla SkyWatcher Esprit 100ED:llä. Putken päällä sähköä jakamassa KomaHub ja USBia Startechin pieni USB 2.0-hubi. Kyljessä etsinputken tilalla kotikutoinen fokkariohjain. Fokkarissa on kiinni Riccardin 0,75x reduceri, Atik EFW2 -filtteripyörä ja ASI1600MM-Cool -kamera. Putkelta tulee alas siistissä nipussa 12V sähkö sekä USB 2.0 ja USB 3.0 -johdot. Kamera hyötyy selkeästi USB 3:n käytöstä, joten otin sen erikseen omalla piuhallaan alas.

Erik PirtalaKuvauskalusto alkaa hahmottua pikkuhiljaa. GSO 8" jonka selässä orion 80/600. Kameran virkaa ajaa EOS500D, 1000D on kuvassa vain rekvisiittaa.

Täydellä setillä jalustalle tulee kuormaa noin 11,5kg, mikä on varmaan aika ylärajoilla.

Tuommonen suht. budjettikokoonpano, mutta voi pojat että sitä tuli 12 -vuotiaana tätä touhua aloitellessa haaveiltua jostain tällaisesta  :grin:

tomppa

Hyvältä näyttää kalusto Erikillä! Tuolla setillä pääsee oikein hyvin DS-kuvauksen makuun. :cool:

Santtu

Tälläinen kuvauskalusto olisi itsellä. Jalusta Skywatcher EQ5 jossa synscan kapulan tilalla on skywatcherin oma wifi adapteri jota pystyy käyttämään kännykällä tai läppärillä skywatcher synscan pro app ohjelmalla myös Cartes Du Ciel ja Stellarium toimii läppärillä langattomasti wifillä.  Putki on GSO RC6 ja kuvaamisen sekä guidauksen hoidan Primalucelab Eagle Core control unitin avulla. Kamera jota käytän kuvaamisessa on canon 700Da ja kamerassa on kiinni ZWO manuaalinen suodinpyörä. Ensi viikolla pitäisi postissa saapua vielä QHY5L-II kamera sitten alkaisi kalusto olemaan kasassa.
pelti

Tälleen täällä, ja kuski etänä sisällä

Aksu

Tästä threadistä voisi päätellä että kuvaajat jyrää visuaalihavaitsijat näillä lakeuksilla 10-1. Ehkäpä se täkäläisillä keskivertokeleillä on aika ymmärrettävääkin  :rolleyes:

Tässä nyt kumminkin viime kesänä kotiutettua visuaaliherkkua. Aika vähiin tosin jääneet kelvolliset nautiskeluyöt viimeisen 8 kk aikana :undecided:

Aki Laakso

"Nothing shocks me. I'm a scientist"
- Indiana Jones
----------------------------------------
C9.25 XLT, Tak FC-100DF, APM 80/500 CNC

Tane

 Melkein pelkällä visuaalikäytöllä on tämä Bresser Messier 152L. Nykyisin kovin matalalla olevia planeettoja Jupiteria ja Saturnusta pyrin kuvaamaan jos seeing antaisi myöten...Syksyllä koetin jo 12"f4 newtonia ja muutaman kuvankin otin Atikilla mutta vanha vika, valosaaste hillitsi sen riemun.
Celestron C14,

blaatu

Onpas soma istuin aksulla! Mutta luullaksein hieman keikkausherkkä sivusuunnassa.
Vähäisempikin okulaari riittää kun sen saa lahjaksi