Hei,
Vastoinkäymisten jälkeen uusi laitteisto kasautuu vähitellen. 0.7 lyhentäjä vielä tuloillaan Suomeen.
Viikkotolkulla kirkkaita öitä, kun odottelin viimeistä adapteria. Tänään sain kamerapaketin kiinni. Nyt tietysti vähintään kuukauden pilvikatto edessä. Vielä pitäisi napasuunnata, kollimoida, mitata CCDn kohtisuoruus ja opettaa MicroTouch autofokuseri FocusMaxille. Ainakin yksi, miellellään hyvän seeingin, yö tarvitaan em operaatioihin.
Blogipostaus uudesta laitteistosta:
http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2014/10/a-new-imaging-setup-starts-to-build-up.html
Sain pari sponsoria tukemaan työtäni kuvaamisen parissa,vieläpä ilman mitään markkinointiin sitoutumista. Se oli minulla ehtona, koska uskottavuuteni esim. laitearvosteluissa olisi ollut mennyttä saman tien.
Astro Sweden Ruotsista toimitti jalustan ja optiikan, Starlight Xpress UK toimitti isoille kennoille sopivan aktiivisen optiikan ja Lodestar X2 guiderin.
Kamera on itse ostettu käytettynä USA:sta. Sopuhintaan koko paketti, joka sisälsi, Apogee Alta U16 kameran +lisäjäähdytyksen (ei olisi välttämätön meidän oloissamme), filtteripyörän ja filtterisetin, Filtterit ovat Astrodon laatua ja paljon kapeammat, kuin Baaderin setti.
H-a 5nm, O-III 3nm, S-II 3nm, R, G, B ja L. Kaikki 50mm neliöitä.
Massiivinen kamerapaketti, hakaisijaltaan lähes 11" Celestron Edge HD 1100 teleskoopin kokoinen. Vastapainoja tarvitsi lisää reilusti, pakettiin kuuluvien lisäksi. Huomasin, että vakiokokoisissa painonnoston levypainoissa on sama 30mm reikä, kuin oikeissa vastapainoissa. Valurautakiekot eivät paljoa maksa ja valurauta ei myöskään ruostu.
Tuollainen 2kg paino näkyy putken keulassa 1kg latan ja putken välissä.
Optinen polku on seuraava:
Celeston Edge 11">teetetty sovitin>SXV AO LF>OAG ja Lodestar X2>teetetty sovitin>Apogee filtteripyörä>Alta U16 kamera. Valopolun optinen pituus on Edgelle optimi 146,5mm täsmälleen. Fyysinen pituus on 6mm pidempi, johtuen AO:n refraktiolevystä ja filtterilasista.