Aloittelian Auringon-kuvaus kalusto

Aloittaja starfoto, 03.04.2009, 19:37:59

« edellinen - seuraava »

mals77

Ostaa pläjäyhtin solar continuu double-stack suotimen, ku oli 1,25" lähes saman hintanen kun 2" yksinkertainen. Osaako  joku sanoa, onko tuosta tuplasta mitään iloa, tämän suotimen kohdalla? Kiitos kun jaksat vastata!

-Mikko-

einari

Kas, en tiennyt että tuollainenkin on olemassa.
Googlaamalla löysin TS sivuilta tietoa:

"The following description is for the standard single Solar Continuum filter. The only difference ist that the double stacked version has a more narrow transmission curve and it gives a slightly darker picture."

Varmaan hieman enemmän kontrastia voi saada.
Ja tämmöinen vinkki siellä myös:
"With 150mm apterture and bigger, the Solar Continuum can be combined with the visual filter foil for visual purposes. With smaller apertures, the image becomes too dark. Here, we recommend the combination with the photographic filter foil and a moderate neutral density filter with 12.5% transmission and an UV/IR cut filter."
___
Tapio

pkj

Tulipa tuossa sellainen tilanne vastaan, että kaivelin putken ja okulaarit naftaliinista ja siinä samalla aurinkosuotimen. Nyt sitten rupesin miettimään, mahtaako tuolla kuusi vuotta vanhalla suodattimella vielä uskaltaa Aurinkoa katsella - ts. miten noiden suotimien laadun käy ajan mittaan: heikkeneekö vai pysyykö samana? Ehyt pitäisi kalvon vielä kuitenkin olla.
"Vastoinkäymiset on tehty voitettaviksi."

Kuulapaa

Hylkäsin ajatuksen järjettömänä vuosi sitten, mutta jotenkin PST:n hankinta kiinnostaisi. Ongelmana on kinokoon järkkärikennon ja pikkuputken epäpyhä liitto  :evil:

Kaapista kyllä löytyisi myös Baaderin zoomioku.
http://www.raygilchrist.co.uk/pdf%20files/Imaging%20with%20PST.pdf

Onko tässä mitään järkee, tarkemmin kun aattelee, käy päätä...
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

Timpe

Hurjan näköinen yhdistelmä tuo Baader-zoom + DSLR pikkuruisen PST:n perässä, mutta kaipa tuo toimii jos saat putken tukevasti kiinni jalustaan ja myös kamerasi kiinni putkeen/okulaariin. Vaatii tuunaamista, muttei kai tuossa muuta estettä ole?
- Timo Inkinen

Kuulapaa

Suurin este uskoisin olevan se, että kuva-ala lienee vähän kapeahko tuossa täyskennoisessa, etenkin okulaarin jälkeen. Tämä melkein vaatisi testiä. Onko kellään kokemusta järkkärin parittamisesta tuohon tai PST:tä Vantaan nurkilla?
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

einari

Ei tuo järkkäri + okulaari(zoom) ole ehkä ihan paras yhdistelmä PST:llä kuvaukseen mutta onnistunee sekin.
http://www.photosbykev.com/wordpress/photography/pst-solar-imaging/
___
Tapio

Jupo

Lueskelin tämän aiheen läpi, mutta en suoraa vastausta omaan tarpeeseeni ollut löytävinäni. Jos nyt haluaisin yrittää 9.5.2016 Mercuriuksen ylikulkua kuvata minkälainen suodin tms. pitäisi hommata Canon EOS 1100D + EF 75-300 yhdistelmään. En siis haluaisi ruveta askartelemaan vaan valmista tuotetta haen. (ja saisiko tuolla samalla yhdistelmällä auringon pilkkuja näkyviin). Venuksen seuraavaa ylikulkua tuskin enää pääsen kuvaamaan edes Rollaatorista  :afro:

kimmopaasiala

Thousand oaksilla näyttää olevan kameroiden filtterikierteisiin sopivia aurinkosuodattimia.

http://www.thousandoaksoptical.com/solar.html

Itseäkin saattaisi kiinnostaa, mistähän noita sais helpoiten?
Helios Quantum 4 15x70 kiikarit, Canon 1100D kamera.

TuRe

Auringon pilkkuja 22 04 linssiputkella ja Solar Continuumilla.
Tuomo Repo

TuRe

Ehkä Herschell prismalla yhdistettynä Solar Continuum-filtterillä, lämpökalvolla ja webb- kameralla voisi saada jo parempia kuvia, mutta se maksaisi lisää yli 1000 €, joten hinnakasta, mutta ei palelisi kuvatessa. Tästä olisi vielä aika pitkä hintamatka, ennenkuin Auringon purkaukset tulisi kuvassa näkyviin. Näitä ajatuksia sain Ransulta, mestarilta.
Tuomo Repo

einari

No perustason ha-putket Luntilta tai Coronadolta on jotain 800. Näillä ne protutkin näkyy.
___
Tapio

Ransu

Komppaan einaria, perus pst tai lunt ensin h-alfahavaintoihin. Noillakin tosin on hintaa mokomilla.
Perus PST:llä ja webkameralla saa jo hyviä kuvia, yksi pieni ongelma on PST:n tarkennusvara ja voi joutua käyttämään Barlowia, kamerasta riippuen. 
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Lauri Kangas

Lainaus käyttäjältä: Jupo - 24.04.2013, 14:39:24
Jos nyt haluaisin yrittää 9.5.2016 Mercuriuksen ylikulkua kuvata minkälainen suodin tms. pitäisi hommata Canon EOS 1100D + EF 75-300 yhdistelmään. En siis haluaisi ruveta askartelemaan vaan valmista tuotetta haen.

Ota huomioon pari asiaa:

1) astrosolar-suodattimen askarteleminen on ihan oikeasti todella todella helppoa. Ei nyt ihan päiväkotitasoisen helppoa, mutta sanotaan että huolellinen alakoululainen saisi kyllä aikaan toimivan ja turvallisen suodattimen.

2) kolmen vuoden päästä sinulla voi olla käytössä joku ihan muu optiikka, luultavasti isompi ja parrempi :wink:

Näyttää noita valmiitakin ratkaisuja olevan mutten ole koskaan käyttänyt, niin en sano niistä mitään.

Kuulapaa

Lainaus käyttäjältä: Jupo - 24.04.2013, 14:39:24
...
Jos nyt haluaisin yrittää 9.5.2016 Mercuriuksen ylikulkua kuvata minkälainen suodin tms. pitäisi hommata Canon EOS 1100D + EF 75-300 yhdistelmään. En siis haluaisi ruveta askartelemaan vaan valmista tuotetta haen. (ja saisiko tuolla samalla yhdistelmällä auringon pilkkuja näkyviin)...

Aikoinaan kuvailtiin ihan pelkillä pinotuilla ND-filttereillä. Jos harrastaa valokuvaamista niin moisia usein löytyy kalustosta.

Sinänsä ajankohtaista, että piti pitkästä aikaa kokeilla viikonloppuna. Tässä siis käsivaralla pilvien raosta räpsäistynä "ei maailman parhaalla optiikalla": Sigman 70-300/4.5-5.6:lla, ND400 ja ND4 filttereillä stepdown-renkailla varustettuna:

Suljinaika oli muistaakseni 1/8000s ja aukko aika pieni  :wink:

Varoituksen sanana: Ei kannata kokeilla ilman hyvin tummia filttereitä ja varsinkaan katsoa etsimen läpi jollei ole varma suotimien voimakkuudesta
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/