Utelua, mitä teette pilvisinä päivinä?

Aloittaja J.L, 22.01.2009, 20:34:42

« edellinen - seuraava »

MarkoM

Pilviset päivät sopivat mainiosti kokoelmien kartuttamiseen (siis: kartuttamiseen, ei huventamiseen)...  :grin:

Myös valokuvaus, vanhojen rahojen kerääminen (erityisesti ajalta, jolloin Suomi oli osa Ruotsin valtakuntaa) ja pelien pelaaminen tietokoneella vievät aikaa enemmän tai vähemmän (erityisesti strategiapelit ovat pahoja - "jos nyt yhden kierroksen tässä klikkailisi ja sitten tekisi jotain muuta..." - ja sitten kello onkin jo kolme yöllä... :rolleyes:).
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

tähtityttö

Itsekin laulan myös lisäksi, jos ulkona on sadepäivä  :tongue: Tälleen syksyisin polttelen paljon myös tuikkuja sisällä ja tuolla parvekkeella lyhdyssä kynttilöitä.

Nurinniska Observatory

Mitä tähtiharrastukseen tulee, pilvisinä ja sateisina päivinä puuhailen kuvien prosessoinnin parissa. Alan kirjoja ja lehtiä tulee luettua, kuten myös netissä ihmeteltyä toisten otoksia ja havaintoja.
Lisäksi tulee puuhailtua tilanhoidon parissa kuten pienimuotoisia metsätöitä, töllin lämmittämistä ja vastaavaa. Nyt kun olen taas poikamies ensimmäistä kertaa 15 vuoteen, on tullut luukutettua musiikkia aika paljon ja aika kovalla volyymillä  :shocked:  Viime aikoina on soinut mm. Fall of the Idols, Negura Bunget, Dordeduh, Dark Funeral, Setherial, Depeche Mode, Numina, CMX ja viimeisenä muttei vähäisimpänä Terveet Kädet! Kun asuu yksin ei kukaan ala valittamaan melusaasteesta :laugh: Elokuvia tulee myös katsottua jonkin verran. Aika iso osa leffakokoelmastani on kauhua ja scifiä mutta muutakin kyllä tulee katseltua.
Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/

kurppa

taitaa iha netissä mennä p.s nyt näin vika päivinä ei oo jaksannu ees putkea kantaa pihalle kun joka pvä ollu pilvinen. :(
CPC 925
Diagonal 1 prisma
40mm Pl
Omni 15/12/9mm
X-Cel 21mm/18mm/8mm
Drago 12.5mm
Astro 2.5x Barlow
Baader ND0,9/UHC-S/O-III Suotimet
-------------------------------------------------------
CCD kamera harkinnassa eri vaihtoehtoja voi ehdotella iha vapaasti =)

Nurinniska Observatory

Kyllä unihiekka karisee silmistä kun tuota Arin stereokuvaparia katsoo. Tehokkaampaa kuin iso mukillinen kahvia ja vielä huimaus kaupan päälle :) Melkoisen mahtava on.

edit. näköjään todella tehokasta kun vastauskin tuli väärään ketjuun  :cheesy:
Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/

kommo

2- ja 4-vuotiaat tytöt pitävät huolen siitä että tekeminen ei lopu. Kun olisi aikaa kaukoputkelle mutta on pilvistä, niin...

- pelaan pleikkaa
- pelaan Starcraft 2
- luen kirjaa

Valitettavasti vaimokin vaatii joskus aikaa.
Skyliner 200
TeleVue 2" Powermate 4x
EOS 600D

micko

Olenkohan kirjoittanut tänne vielä? Noh, uudestaan vaikka sitten.

Tämän vuoden olen hoitovapaalla pojan (juuri nyt 1v4kk) kanssa. Kovin pitkiä tähtisessioita ei pilvettöminäkään iltoina oikein voi ottaa, kun herätys varsinkin nyt talviaikaan siirryttyä tulee siinä 6-7 välillä aamulla. Viime päivinä vapaa-aika (eli poika leikkii tyytyväisenä omiaan, nukkuu, tai on äidin kanssa) on mennyt koodaillessa ja opetellessa tähtikuvien pinoamisen teoriaa. Vaimon mukaan teen tuota, ettei aivot surkastuisi tässä kotona ollessa. Tarkoituksena olisi saada kasaan avoimen lähdekoodin pinoamissofta, mutta en tiedä, riittääkö omat taidot, aika ja jaksaminen. Saa tuolla jo jotain aikaiseksi :)
Mikko Laine
Mosstack, koodaamani tähtipinoamissofta
Blogini
Kaikki kuvani on otettu yhdistelmällä Canon EOS 1100D, 200/2.8L II USM ja Eq3-2 ellen ole toisin sanonut.

Kettu-Pekka

Metsästys, kalastus, pyöräily.. ja sitten kun aikaa jää yli niin rouva ja muksut huolehtii että aika ei tule pitkäksi :9