M1 - Äyriäissumu

Aloittaja Mikko Päivinen, 29.10.2006, 14:53:26

« edellinen - seuraava »

Jussi Koponen

Saathan tuota kokeilla jos haluat, mutta lopputulos on luultavasti aikalailla samanlainen (syntetisoin tuon vihreän vaan luminanssista) Ei tuota vihreätä kanavaa saa syntetisoimalla oikean datan veroiseksi.

DarkSide

Lainaus käyttäjältä: Jussi Koponen - 22.01.2015, 14:15:28
Kuva on siis L-RLB, pitänee kuvata vielä tuo vihreä ja loput siniset ja katsoa tuleeko parannusta tilanteeseen. Kokonaisvalotus on 8.5 tuntia 900 sekunnin pätkissä.

Tämä L-RLB yhdistelmä on omaan silmään aivan mahtava lopputulos jo sellaisenaan. Upeaa jälkeä Jussi. Yksityiskohtaa riittää ja pidän tuosta värimaailmasta. Kelit ovat olleet surkeita kautta maan, mutta tämmöiset kuvat antavat toivoa vähäisistä selkeiden kelien hyödyntämisestä, kun vain osaa. 8.5 tuntia on paljon valoa ja pilvien keskellä lähes toivotonta, mutta onnistuu jossain.
Onnittelut Koposen Jussille hurjasta kuvasta.

Jussi Koponen

Kiitos Darkside!

Eilen oli tarkoitus jatkaa vihreän kanavan metsästystä, mutta perinteisesti se pilvisyys pääsi yllättämään ennen kanavan valmistumista.

Ransu

Upea kuva Jussilta, yksityiskohtia on näkyvillä todella hienosti!
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Ransu - 23.01.2015, 12:17:10
Upea kuva Jussilta, yksityiskohtia on näkyvillä todella hienosti!

Samaa mieltä Ransun kanssa eli iso RCT-tykkisi pauhaa lujaan ääneen siellä suunnalla :cool:
- Timo Inkinen

ellu

#200
Jussilta kyllä todella mahtavaa jälkeä.
Hmm, tulipa itsekkin kokeiltua tätä. Vähän vaatimattomampi versio  :cheesy:

SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

Jussi Koponen

Kiitos Timpe ja Ellu.

Sain viimeinkin vihreän kanavan kuvattua. Vähän on tullut kuvausmateriaalia ja käsittelytaidot eivät ole päässeet harjaantumaan, mutta tämä kuva ei kummia vaatinut.
Täysi ruutu rajaamattomana http://frostlandobservatory.galleria.fi/kuvat/2014+Deepsky/M1_LRGB.jpg
Ellulla on kyllä kuvat parantuneet jatkuvalla syötöllä ja tuo kuvasi on oikein hieno suoritus, varsinkin noin lyhyillä valotusajoilla ja ilman guidausta.

tuunari

Todella Upea. Onnittelut Jussi!
Hieman voisi ehkä tummemmaksi säätää. Valotus määrät myös kiinostaisi.
-pasi

Jussi Koponen

Kiitos Tuunari!

Macbookin näytöllä tuo taustataivas on aika musta, liekköhän tälle pitäisi suorittaa jonkinlainen kalibrointi.

Valotusajat: L: 22x900 R: 9x900, G:13x900 B: 6x900

PetriKe

Todella hieno, onneksi olkoon Jussi! Laadukkaasti käsitellyn näköinen (katson tätä nyt MacBookin näytöltä).
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

Ransu

Onnittelut täältäkin Jussille, aivan upea kuva.
Ellun kuvat paranevat myös koko ajan, hämmästyttävä suoritus goto-dobsonilla!
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

ellu

Kiitän. Kiva kuulla, että jotain kehitystä on havaittavissa  :laugh: Tuntuu kyllä, että tämä kuvien pinoaminen yms. muokkaus on se hauskin kohta. Kuvista kuitenkin näkee ihan erilailla mitä silmillä. Aina pieni jännitys, että mitähän kuviin on tallentunut...  :rolleyes:
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

mickut

Kun muut niin minäkin, vaikkei pikkuputkella ja kevytjalustalla pärjääkään isoille tarkkuudessa.


Täysikokoisena Flickrissä

Setuppina wanha tuttu EQ6, C8, Pyxis LE-rotaattori, SXVR-H18 ja LRGB suotimet. Noin 1,5h per kanava, enemmänkin tuli kuvattua mutta tuulenpuuskat pilasivat suuressa osassa seurannan. Vihdoin alkaa olla sähkötekniset murheet voitettu, vielä kun optiikan saisi kohdalleen. Tuo rotaattori on siitä kätevä, että saa reducerin optiikan sinne sisään, jolloin SCT:llä kokonaispolttoväli pysyy kurissa.

-Antti

Tertsi

Huikea kuva on mickut:lla!

Tein 15.-16.2 iltoina/öinä uuden kuvauskalustoni testausta ja yksi kohteista oli M1. Olen työstänyt kuvakäsittelyä Ketaraxin opastuksella. Taustataivaan tasoituksessa on opeteltavaa. Flätit eivät ole ihan parhaat mahdolliset, mutta toimivat kuitenkin. En käytä darkkeja, koska kuvauskamerana on Canon, joten hot/cold pikselit olen poistanut DSS:ssä. Toiminut on ihan hyvin.


Tero Hiekkalinna
GSO Dobson 250/1250, Celestron EdgeHD 8 + 0.7x reducer, Sky-Watcher 80ED 600mm/F7.5 + 0.85x reducer/corrector + ASI2600MC Pro + iOptron CEM60 + Orion ShortTube 80/ASI120MM Mini 
http://www.astrobin.com/users/Tertsi/

Murtsi

Moi, tuli lauottua taas tällainen sivuprojekti, jonka tuloksista en ollut kovinkaan toiveikas johtuen käyttämästäni polttovälistä (noin 730mm) kun näin pineen kohteeseen käytetään yleensä reilusti pidempiä polttovälejä, yllätyksekseni tästä tuli kuitenkin mukiinmenevä sivuosuma ja aionkin jossakin välissä kokeilla tähän myös Ha valotuksia. Kuvassa on nyt pelkästään RGB kanavat eikä niitäkään ole yhtään liikaa, nimittäin R ja G kanavaa 4x5 minuuttia ja B kanavaa 5x5 minuuttia, yhteensä siis reilun tunnin verran.



Ensi alkuun luulin yhtä heijastusta kuvassa liikkuvaksi ylimääräiseksi kohteeksi mutta tarkemmassa tarkastelussa tuo siis osoittautui heijastukseksi, tästä juttua Taivaanvahdissa lisää http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/45509