Kirjoittaja Aihe: Meteorien radiosironnat netissä kuultavissa  (Luettu 2553 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kimmo

  • Meteoroidi
  • *
  • Viestejä: 7
Meteorien radiosironnat netissä kuultavissa
« : 08-08-2008, 15:34:02 »

 Hei

Perseidien tähdenlentoparvi lähestyy.  Tähdenlentoparvien aikana kannattaa kuunnella meteorien radiosirontoja netissä, koska sironnat ovat pitkiä ja voimakkaita.
Vastaanotinlaitteisto sijaitsee Ursan Artjärven havaintokeskuksessa.

Perseidien maksimi on 12. elokuuta, maksimin ollessa varsin lyhytkestoinen.   Sivulta http://www.imo.net/radio  löytyy lisätietoa radiohavaintojen perusteista ja siellä on linkki mistä löytyy tiedot kaikista parvista.   

Olen mainostanut tätä palvelua täällä ennenkin, ja aina sen jälkeen on laitteistoomme tullut jotain ongelmia... saas nähdä toimiiko Murphyn laki tälläkin kertaa :P

Palvelu oli pitkän aikaa poissa päältä kesä/heinäkuussa, mutta vika ei ollut meistä johtuva vaan paikallisella nettiyhteyden tarjoajalla oli ongelmia.

Huomatkaa että näin kesäisin kun Auringon ionisoiva vaikutus on suurimmillaan täällä pohjoisella pallonpuoliskolla niin päivisin voi olla myös muita radioaaltojen etenemismuotoja jotka saavat aikaan sen että audio kuulostaa kauhealta pörinältä.   Normaalisti pitäisi kuuluu vain kohinaa ja satunnaisia meteorien aiheuttamia ping-ääniä.

Linkki mp3-audioon on   http://stream.ham.fi   ja sieltä valitse Meteor_Scatter

terv. Kimmo Lehtinen


Poissa Timo Kuhmonen

  • Moderaattori
  • Rinnakkaisuniversumi
  • *****
  • Viestejä: 3170
Vs: Meteorien radiosironnat netissä kuultavissa
« Vastaus #1 : 08-08-2008, 19:30:25 »
Ensi viikolla saattaisi olla itselläni työn puolesta enemmän vapaata, tällä viikolla on kiireitä pitänyt...
Pitääpä selvittää mahdollisuutta josko työpaikkani hamikerholla saisi viriteltyä kuuntelulaitteet "meteor scatter qso" lähetyksiin....
Jos sopivan mittaisen nopean purskeen audion saisi talteen, siitä voisi jälkeenpäin kaivaa esiin lähettävän aseman kutsun :-)