Ngc 891

Aloittaja Mikko Päivinen, 16.09.2006, 16:20:03

« edellinen - seuraava »

Make

Kiitos kommenteista, Petri ja Timpe! Näin sitä oppii näitä käsittelyn hienouksia. Oli hauskaa katsoa läpi tämä ketju ja seurata oman kuvankäsittelyn kehitystarinaa  :laugh:.

Tässä sitten finaaliversio:


Edellinen oli tosiaan liiaksi terävöity tietokoneen ruudulla katsottavaksi. Ehkä se versio taas on parempi tulostettavaksi, koska tulostus pyrkii pehmentämään kuvia. Koko kenttä TÄÄLLÄ viimeisimmillä käsittelyillä.
Markku Kellomäki
Make's Space Station-blogi

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Make - 21.10.2009, 23:40:18
Tässä sitten finaaliversio:

Jep, tämä on hyvä! :cool: Ei kun lisää putkeen, kun säät sallivat...
- Timo Inkinen

Vesa Kankare

Hieno kuva, tykkään erityisesti tuosta täyden kentän kuvasta! Jotenkin varsinkin näissä galaksikuvissa saa kohteen ympärille jäädä reilustikin tähtitaivasta. Tulee hieno vaikutelma avaruuden koosta ja hiukan mielikuvitusta käyttäen pystyy sijoittamaan galaksin linnunradan tähtien taakse - tämäkin on sentään vaatimattomasti miljoonia valovuosia kauempana kuin etualan tähdet...
Vesku
www.vkastronomy.com

Make

Lainaus käyttäjältä: Vesa Kankare - 23.10.2009, 11:43:14
Hieno kuva, tykkään erityisesti tuosta täyden kentän kuvasta! Jotenkin varsinkin näissä galaksikuvissa saa kohteen ympärille jäädä reilustikin tähtitaivasta. Tulee hieno vaikutelma avaruuden koosta ja hiukan mielikuvitusta käyttäen pystyy sijoittamaan galaksin linnunradan tähtien taakse - tämäkin on sentään vaatimattomasti miljoonia valovuosia kauempana kuin etualan tähdet...

Kiitos kommentista  :smiley:. Olen samaa mieltä siitä, että kenttää saa jäädä galaksin ympärille. Tällaisten laajakenttäisten kuvien avulla pystyy asiaan perehtymättömillekin kertomaan siitä, että tähtitaivasta katsellessamme näemme vain Linnunradan tähtiä - muiden galaksien tähdet ovat liian kaukana erottuakseen ja niitä on galakseissa niin paljon, että ne näyttävät tasaiselta usvalta. Tosin joitakin tähtijoukkoja pystytään erottamaan lähimmistä galakseista sekä tietenkin supernovia.
Markku Kellomäki
Make's Space Station-blogi

Jurassic

Oma kamera nappas tuollaisen kuvan kyseisestä galaksista. Ei kyllä o niin tarkka kuin järkkäreiden kuvat, mutta olen aika tyytyväinen oman tulokseen. Käytin valosaastesuodatinta.
Meade dsi SW200/1000 34x 11.3sek.
Omegon eq5
Canon 1200D full spectrum mode

tähti_ville

Heippa,

Ja meikäläisen kokeilu löytyy blokista.

Terveisin Antti

poksu

Moi,

eikös tämä ngc 891 pitäisi hyvissä olosuhteissa näkyä myös etsimessä? En ole onnistunut sitä vielä löytämään,
olin jostain lukevinani että sen pitäisi olla noin 4 astetta gamma Andromedaesta itään. Silloinhan se olisi aika lähellä M34:sta.
Vai oonkohan (taas) ihan kassalla..
t. poksu

Timpe

Lainaus käyttäjältä: poksu - 13.12.2009, 13:03:02
eikös tämä ngc 891 pitäisi hyvissä olosuhteissa näkyä myös etsimessä?

Verkosta löytyy tuon visuaalimagnitudiksi alle 10 mag lukemia, joten ihan pikkuetsimessä se ei vielä näy. Mutta jo 10 senttisellä Newton-putkella olen tuota itsekin aikoinaan ihmetellyt pimeältä taivaalta. Kohteen näkymistä helpottaa galaksin tiivis rakenne (=sivulta näkyminen).
- Timo Inkinen

Mika H

Laitetaan Atikin (314L plus) ensivalo näytille viime yöltä. Ohutta yläpilveä. 120min, 15min pätkissä
SW80ED-Atik-Astronomic CLS

Marko.J

Onnittelut ensivalosta ja tervetuloa mukaan Atik-tiimiin!  :grin:
Marko Järvinen
"Jos ei nippusiteillä ja jeesusteipillä tule kuntoon, niin sitten se on oikeasti rikki."
http://markonastroblogi.blogspot.fi

Lauri Kangas

No, viikko putkeen selkeää eikä kukaan kuvannut syksyn parasta galaksia?

Tämän kanssa kävi hauskasti. Galaksi oli nousemassa idästä ja viimeistelin länteen laskevan kohteen valotusta. Käänsin putken koko taivaan halki meridiaaniflipin kera etäyhteydellä sisätilojen lämmöstä käsin. Goto ei tietenkään mennyt ihan kohdalleen ja kirosin. Mutta mitä kummaa, kentässä oli kymmeniä pikkugalakseja! Pienellä platesolvingilla pääsin takaisin kartalle ja paljastui että olin ihan 891:n vieressä. Ilman gotohäikkää olisin varmaan tehnyt tylsän keskisommitelman ja olisi jäänyt nuo hienot pikkumoskat näkemättä.



http://www.ursa.fi/~lkangas/kuvat/101010_komakallio/NGC891-LRGB_iso.jpg

WO 110 FLT + 0.8x III, Atik 314L+, EQ6. 65min luminanssia CLS:llä ja 18min kutakin värikanavaa RGB:llä. On niin maukas kenttä että taidan joskus kuvata lisävaloa tähän.

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Lauri Kangas - 11.10.2010, 23:40:19
Tämän kanssa kävi hauskasti. Galaksi oli nousemassa idästä ja viimeistelin länteen laskevan kohteen valotusta. Käänsin putken koko taivaan halki meridiaaniflipin kera etäyhteydellä sisätilojen lämmöstä käsin. Goto ei tietenkään mennyt ihan kohdalleen ja kirosin. Mutta mitä kummaa, kentässä oli kymmeniä pikkugalakseja!...

Omalla gotollani olisi luultavasti päädytty M34:n tai NGC752:n tienoillle tuollaisessa pyöräytyksessä, joten hyvinhän tuo toi perille  :laugh:

Lainaus käyttäjältä: Lauri Kangas - 11.10.2010, 23:40:19
On niin maukas kenttä että taidan joskus kuvata lisävaloa tähän.

Jep, todella maukas kenttä onkin, eikä pääkohteen sijoittelu kuva-alan laidalle haittaa yhtään, kun sulla on kuitenkin laidoille saakka terävästi piirtävä putki ja hyvät flätit käytössä. Vallan hieno lopputulos eli lisää valoa tähän, kiitos! :cool:
- Timo Inkinen

J-P

Missä on ollut viikko selkeää putkeen, ei ainakaan Oulussa meten tuntumassa....

Hieno kuva ja sommittelu on oikeastaan tosi hieno, dynaaminen sellainen.

DarkSide

#43
 Versioni kohteesta 4,5 tunnin valoituksin LRGB:nä. Materiaali otettu yhden yön
aikana ja kalibroitu bias,dark mut ei flättejä.
Pakkanen puraisi tarkennusta, enkä perässä pysynyt. Session aikana 6 asteen pudotus -9 --15 asteeseen.



t.Jyrki K-J

Murtsi

Hieno kuva Jyrkillä tästä kohteesta. onnittelut.

Ollaan ilmeisesti kuvattu tätä samaan aikaan, meinaan kun itsekin kuvasin kohdetta sunnuntain vastaisena yönä sekä sunnuntai iltana. Valoa kertyi yhteensä 553 minuuttia yhden ja kahden minuutin pätkissä. Seurannan kanssa oli vähän häikkää kun jalusta oli livennyt suunnastaan enkä sitä saanut pikaisesti suunnattua kunnolla uudelleen, täytyy palata uudelleen asiaan jossakin vaiheessa. Kelikin oli aika surkea, ehkä sunnuntai iltana hieman parempi. Ohessa liiitteenä täyskenttä sekä itse pääkohde rajattuna. Kuva jäi aika kohinaiseksi koska yritin kaivella siitä kaiken mahdollisen irti. Löytyy siitä kuitenkin pitkälti samoja elementtejä kuin Jyrkinkin kUvasta joten se saa kelvata tällä kertaa.

Kuvausvälineet: Orion Optics SPX 200 F/4,5 kaukoputki, CANON EOS 350D modattu, Baaderin komakorjain, Baaderin Neodymium Moon&Skyglow suodin, JS seuranta.